עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 17

אשכול: מה הקטע של טיפ ?

Member

מה הקטע של טיפ ?

אני יכול להבין שבמדינתנו, בעצם לא להבין לקבל וגם זה איכשהו אני צריך לשלם למלצרים את המשכורת החודשית כי לרוב בעל המקום לא עושה זאת והם פחות אשמים ואני מצליח
    להתחבר כי לא מזמן ויכול להיות שאני יחזור גם הייתי בעבודות מהסוג הזה. אבל אני לא מבין את הקטע של טיפ בעולם שלישי - אני ובת זוגתי הולכים לטייל בדרום אמריקה וראיתי במגוון אתרים בעולם תיירים שמתלוננים על סכומי הטיפים הגבוהים. לדוגמא אנחנו ככל הנראה נהיה בגלפגוס המקום עצמו והמחייה שם יקרים בטירוף, שייט שם של כמה ימים מגיע לעשרות אלפים בקלות (בדקתי עם המון אתרים וסוכנים גם מקיטו וגם משם) בתום השיט מצופה להשאיר טיפ לרב החובל לצוות ולטבחים, לרוב הם אף אומרים לך כמה נהוג וע"פ תיירים מהעולם הסכומים מגיעים לבין 100 או כמה מאות דולרים, אני באופן אישי חושב שזאת גנבה וניצול תמימות של תיירים מארצות עשירות או בעלות רמות מחייה מאוד גבוהות רציתי לדעת מה אתם חושבים? אני כן יכול להבין לתת טיפ על שירות מיוחד אם המדריך ממש השקיע והראה לך דברים יוצאי דופן אבל אני קצת לא מבין את הקטע של הטיפ אני הרי שלימתי תשלום מלא עבור הטיול וכן לא הייתה לי בעיה לתת כמה דולרים טיפ אבל להגיע ל100+ דולר נראה לי מוגזם

Senior Member
    אל תעלב אולי זה רק אני..
    אבל טס לגלפגוס לטיול של עשרות אלפי שקלים, ומתלונן על טיפ של 400 שקל?

Senior Member
    בדיוק כמו פורנוגרפיה (עניין של גאוגרפיה) כך גם טיפ. זה חלק מתרבות מקומית השונה ממקום למקום.
    סתם לדוגמה, בארה"ב (לפחות בחוף המזרחי) הטיפ הסטנדרטי הוא 15% גם אם אתה לא מרוצה מהשירות. אנשים מטייפים גם 30% ויותר אם מרוצים. כשקנינו כרטיסים לאניית נופש שלמנו במעמד הזמנת הכרטיסים (חודשיים לפני החופש) את הטיפים לצוות. זה לא הפריע לצוות האנייה להכניס מעטפות ריקות עליהן מודפסים בעלי התפקידים (מלצר, אחראי מטבח וכו') עם הוראות מדויקות כמה צריך לשים בכל מעטפה.
    מצד שני, אם אני לא טועה באיזה מקום באוסטריה, כשהשארתי טיפ למלצר הוא ממש נעלב והתעקש להחזיר לי את הכסף.
    "הוראות הטיפ" שקבלת הם, כנראה, ממנהגי המקום. אין לזה כל קשר לשירות שאתה מקבל. מצד שני, אתה יכול להתעלם מזה ולהשאיר רק מה שבא לך.

Member
    כדי לכוון את המגיבים עיקר הדיון פה הוא על הסכומים המוגזמים והן על עיוות מהות הטיפים בארץ ובעולם.

אני מבין את הנקודה שלך אבל הטיול שלי לא נגמר שם וממשיך עוד הרבה ואם על כל שירות כזה או אחר מצופה ממני להשאיר כזה טיפ (או סכום קטן יותר אך משמעותי), שאגב סכום כזה מספיק לי בתור תייר למחייה של לפחות חצי שבוע אני יצא בכנס מעוד גדול.

יכול להיות שאנשים פה יגידו לי שאם אין לך סכום לטיפ כזה על תצא היות וזה חלק מאורך החיים, המהות של טיפ מאוד התעוותה, טיפ הינו עבור שירות אקסטרא (כאשר לא מדובר בארץ) או שירות ממש טוב. כאשר מדובר בטיולים ביבשת אירופה הטיפ עבור טיולים מורכבים ויקרים לא מגיע לסכום כזה ובאירופה האירופיים עצמם פחות נדיבים מאשר מקומות עולם שלישי. בהם נותנים כאלו טיפים ללא ויכוח הוא אמרה כל שהיא שזה יותר מידי.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    זה לא הפריע לצוות האנייה להכניס מעטפות ריקות עליהן מודפסים בעלי התפקידים (מלצר, אחראי מטבח וכו') עם הוראות מדויקות כמה צריך לשים בכל מעטפה.
    you don't say ..
    תגיד , אתה חושב שהם למדו את זה מאלצנו ??

Banned
    טיפ - אל תדרוס אנשים עם אופנוע ים.
    זה ישאיר אותך מחוץ לכלא בגלפגוס.
    ואני מניח שאתה לא ג'ק ספרו, אתה לא תוכל לברוח על צבי ים.

Junior Member
    סתם שאלה, אם נגיד בסוף השיט אתה לא שם את הטיפ המצופה ממך, מה קורה?

Senior Member
    משהו די רקוב בכל הקטע כזה, אם זה תושב המדינה שיוצא לנופש כזה הוא גם משלם טיפ?

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי beeaaver צפיה בהודעה
    סתם שאלה, אם נגיד בסוף השיט אתה לא שם את הטיפ המצופה ממך, מה קורה?
    חוטפים אותך לקובה, שם תיתקע, עם שום דבר לשתות מעבר למוחיטואים, ושום דבר בשביל להעביר את הזמן מעבר לנשים קובניות.

בתכלס, מה יקרה? יזעיפו פנים? ישתלו לך קוק במזוודה?
    לא יקרה כלום, מקסימום יגידו 'הישראלים האלה'.

Senior Member
    לישראלי הבא ירקו באוכל

Member

Senior Member
    בארץ טיפים זה בעיקר העלמת מס?

Senior Member
    אם ברצינות נסה להשאיר טיפ בסטנדרט ישראלי.. 100 שקלים למשל.
    תגיד להם ככה זה אצלנו.
    זה מה יש.
    כשהייתי שליח היו אנשים שאומרים תודה וסוגרים את הדלת.
    לא ציפיתי מכל אחד להוציא 50 שקלים.
    אבל חמישה שקלים בחייאת.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDee צפיה בהודעה
    אם ברצינות נסה להשאיר טיפ בסטנדרט ישראלי.. 100 שקלים למשל.
    תגיד להם ככה זה אצלנו.
    זה מה יש.
    כשהייתי שליח היו אנשים שאומרים תודה וסוגרים את הדלת.
    לא ציפיתי מכל אחד להוציא 50 שקלים.
    אבל חמישה שקלים בחייאת.
    אני מסכים איתך באופן מסוים אמרתי אם הטיפ היה סכום נורמאלי ובאמת היה שירות טוב לא אכפת לי לתת כמה דולרים.

אני באמת לא מבין איך מקומות כאלה מרשים לעצמם לבקש כל כך הרבה שעבור תייר זה מחייה ל4 ימים עד שבוע וזה טיפ= לא אמור להחליף משכורת או לספק לך מחייה כזו.
    אני חושב שהאירופאיים ועשירי ארה"ב גורמים למחירי התיירות לעלות ממש

Senior Member
    "אני חושב שהאירופאיים ועשירי ארה"ב גורמים למחירי התיירות לעלות ממש"

אם יש רק מספר מקומות מוגבל באתרי התיירות והאנשים האלה רוצים ללכת לשם אז המחירים אכן יעלו. זה היצע וביקוש.

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO