שלום לכולם
נושא ניתחן כאן לא פעם ולא פעמיים...אך בכל זאת לפני השקעה כספית הייתי רוצה "סגירת מעגל" של "חוכמת המונים"...
כפי שחלקכם ראיתם ועזרתם לי כאן בשרשורים הקודמים שלי, אני כרוכב חדש הנמשך לסגנון הקסטומים בלבד התכוונתי להתחיל עם כלי קרוזר לא גדול או קלאסיקה בסגנון של הונדה שאדו 125 או קאוואסקי W800 או האנפילד קראסיק 500.
לאחר שיקולים חוזרים של היגיון וממון הגעתי למסקנה כי האנפילד עד כמה שמושך אותי בסיגנון - מאוד כבד לכיס ביחס לתמורה, הW800 מאוד נחשק אך גם יקר לי בתור כלי ראשון ושניהם יוצאים עוד פחות משתלמים כלכלית כאשר לוקחים בחבון ביטוח. ננעלתי על שאדו 125 ששנת 2008 תומכר כחצי מחיר של W800 ביד2.
הרמתי טלפון לסטפן לגבי בדיקתו לפני קניה...ובשיחה מאוד נעימה וידידותית סטפן שיכנע אותי לא ללכת על דגמים נדירים ככלי ראשון ופחות להתלהב מקאסטומים כיוון כלי ראשון בא להקנות הרגלי רכיבה שמלווים את הרוכבים בהמשך דרכם..וקרוזר זה לא בדיוק כלי למטרה זו....
טיעונים אלו נשמעו לי הגיונים, התחלתי לגרד בראש...
הוא הציע להיסתכל בכוון כלים 250 כמו CBR250 למשל.
התחלתי להתעניין בו..לבדוק היצע בשוק, אופי ישיבה אליו,חוות געת..
הכל נשמע טוב למעט תנוחת ישיבה ומראה הכללי...
טעמי הוא אולי מוזר ולא הולך יד ביד עם רב האופנוענים...אך אני מאוד לא אוהב מראה של אופנוע-גמל..מיכל דלק גיבנת ענקית וישיבה נוטע קדימה עם רגליים מקופלות כמו חרגול.
והCBR נראה בדיוק כך...כיוער אסטטי בעניי.
זאת אחד הסיבות שקאסטומים מושכים אותי..מיכל דלק שטוח..ישיבה זקופה או נוטע קצת לאחור...
התחלתי לחפש דגמים אחרים של 250 נפוצים בשוק,אמינים אך יותר אסטטיים בעיניי...נכנסתי www.ergo-cycle.com השוותי תנוחות ישיבה בכל מיני דגמים הנפוצים בארץ ממספר יצרנים מובילים...ומצאתי את עצמי חוזר שוב ושוב לסוזוקי אינוזומה 250...בדיוק אחד שאני לומד לרישיון ברגע !! (מסיים בתקווה)
עד לא מזמן חשבתי שאני לא מתלהב ממנו מבחינה אסטטית..אך עכשיו נראה לי שבין אופנועים רגילים למתחילים הוא הבחירה הכי הגיונית בעיניי...המתחרים שלו ברמה או שלא נראים לי אסטטית ואופי הישיבה (הונדה, אינוזומה ישיבה יותר זקופה) או יותר דחוסים מבחינת תנוחת ישיבה ו/או יקרים משמעותית.
התחלתי ללמוד על האינוזומה...חוות דעת, סקרים וכו...סך הכל עושה רושם כלי אמין, לא דורשני, ויחסית מרווח, מאפשר ישיבה זקופה כמה שניתן בכלי כביש רגילים...
לפי המלצתו של סטפן כדאי להתחיל בכלי בסגנון דומה (מבחינתו CBR250 או דומים מהיצרנים מובילים) ואז לאחר צבירת ניסיון של חצי שנה-שנה ומספר אלפי ק"מ תהיה לי הבנה טובה יותר, אדע בדיוק להעריך מה כדאי ומה פחות ואוכל גם להתנסות בסגנון כמו קאסטום בהיותי חמוש בניסיון וטכניקות רכיבה נכונות.
קראתי כאן בפורום מספר שירשורים על אינוזומה,ההתרשמות הכללית לא השתנתה ככלי מתאים לצרכים..
מבין שמוניטין של הונדה הוא בעל ערך מוסף משמעותי בהיבטי אמינות...אך נראה לי סוזוקי גם בחירה לא רעה והאינוזומה ככלי ראשון לצבירת ניסיון והקניית הרגלי וטכניקות רכיבה...
במיוחד עם לקחת בחשבון זמינותם בשוק יד שניה מחירים סבירים ביותר...
פוסט ארוך...:-) לשתף במחשבות ולשמוע דעות...