אם זה מה שהמורה שלך אמר לך הוא במילים אחרות אמר לך שהוא מורה חסר כישורים ללמד רכיבה על אופנוע - תחליף מורה בלי לחשוב פעמיים ובלי לעשות עוד שיעור אחד אפילו אצל המורה המדובר.
תכתוב מאיזה איזור אתה ואנשים יוכלו להמליץ לך מנסיונם על מורה טוב.
שלום לכולם.
אני משער שאני מחפש סוג של מילת הרגעה או משהו. בכל מקרה אני מקווה שזה כדאי לי לנסות שוב
אני חזרתי עכשיו משיעור ניסיון על אופנוע A1. העניין הוא שלא הצלחתי להחזיק 10 דקות וכבר נפלתי מהאופנוע.
בגלל שזה שיעור ראשון שלי העלו אותי כמובן על קטנוע קטן יחסית. התחילו אותי עם תרגיל יחסית פשוט של לנסוע טיפה ואחרי מטר לעצור ולתת ברקס. בהתחלה דווקא הלך לי לא רע וכמעט סיימתי את הקו שאמרו לי לעשות. אבל אז פשוט נכנסתי לפאניקה ונפלתי על הצד.
ישר אח"כ המורה שלי הגיע אליי ואמר לי שאני אפילו לא בכוון ושלא כדאי לי להמשיך.
העניין הוא שאני לא עושה את זה מתוך היגיון אני עושה את זה בגלל שזה חלום שתמיד רציתי ללכת עליו. חסכתי הרבה זמן בשביל שיעורים, ציוד וכלי כי באמת רציתי לעלות על כלי משלי בסופו של דבר.
אבל אחרי מה שקרה ואחרי מה שאמרו לי אני לא יודע אם להמשיך. אשמח לשמוע אם קרו לכם מקרים דומים ואיך המשכתי אחרי זה.
אם זה מה שהמורה שלך אמר לך הוא במילים אחרות אמר לך שהוא מורה חסר כישורים ללמד רכיבה על אופנוע - תחליף מורה בלי לחשוב פעמיים ובלי לעשות עוד שיעור אחד אפילו אצל המורה המדובר.
תכתוב מאיזה איזור אתה ואנשים יוכלו להמליץ לך מנסיונם על מורה טוב.
"להמשיך" אינה כותרת מקובלת. הכותרת נערכה ופות"ש קיבל כרטיס צהוב.
לעיניין - יכול להיות שהמורה גרוע, יכול להיות שהוא זיהה בעיה אמיתית וחשב שהוא עושה לתלמיד טובה ומוריד אותו מזה. אני במקומך הייתי עושה עוד ניסיון שניים, אולי אצל מורה אחר, ורק אז לוקח החלטה. בהצלחה.
מסכים עם המכובדים שמעלי. נפלה בשיעור הראשון היא ממש לא סיבה להרים ידיים, בטח אם מדובר בסוג של הגשמת חלום. אם המורה המליץ לך לא להמשיך, מצויין, קח את הטופס הירוק שלך ולך למורה אחר, המורה הזה כנראה לא רוצה/יודע/מבין איך ללמד תלמיד חדש.
אם זה החלום שלך, אל תוותר, בטח לא בגלל מורה בינוני.
ואם לא תקבל מילת הרגעה - אתה תפסיק?
אז תפסיק, אופנוע זה לא לאינפנטילים.
ולגופו של עניין - אתה יודע לרכב על אופניים? אם לא, אז תתחיל משם. אם כן - אז אין לך מה להיכנס לפאניקה. קטנוע 125 זה בסה"כ סוג של אופניים או קורקינט, רק שאין צורך לדווש. לפעמים בהתחלה נופלים קצת, לא נורא. מומלץ בחום לרכב עם כפפות, גם בשיעורי הרכיבה, כדי להתרגל לתחושה מהיום הראשון. זה גם ישמור על הידיים בנפילות.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא לכולם זה הולך בקלות כמו שחושבים וזה יכול לתסכל, אבל מכן ועד לותר לאחר 10 דקות בתוך שיעור ראשון נשמע לי לא לעניין - בייחוד אם זה לא בא ממך.
כאמור, תחליף למורה שמעוניין להשקיע בך וכמובן שתמשיך לאט, תצבור ביטחון, תמצא יציבות על הכלי, תכיר אותו ואיך הוא מגיב (למשל אולי יש צורך להיות עדין יותר עם הברקס, אולי עדיף לשבת עם רגליים במצב רחב יותר ליציבות ומה לא...), איך להתאים את הגוף לרכיבה וכיוצ״ב ומשם תתקדם.
חוץ מקצת יותר זמן וכסף על שיעורים אין שום לחץ.
רק לפני שבוע סיימתי את הלימודי A1.
זכור לי באחד השיעורים הייתה גם בחורה שלמדה כל הנראה גם A1 ובאותו שעור בדיוק עברה מקטנוע לאופנוע (או אולי שיעור שני שלה על אופנוע). באותו שיעור היא ממש נפלה פעמיים במיגרש לתדהמותי, לא קרה לה כלום כמובן...הייתה קצת מבוהלת. באותו רגע המורה החזיר אותה לקטנוע, המשיכה בקטנוע לדעתי עוד שיעור או שניים ואז ראיתי אותה שוב על אופנוע במיגרש. הייתה נראת על אופנוע בסדר.
נפילות בשיעורים ראשונים זה קורה והייתי אומר לפעמים צפוי,אבל זה בטח לא סיבה לוותר מייד להרים ידיים, במיוחד אם זנ חלום שלך. תיזכר כמה נפילות היו באופניים כילד עד שלמדתה...
אני גם עשיתי רישיון אופנוע מתוך הגשמת חלום, בגיל שהילדים שלי על סף תיכון...לקח לא מעט שיעורים כי כך הרגשתי...
יתר על כך, מלפני כמעט עשור נכנסתי לרכיבת אופני שטח, מהר מאוד התגלגלתי לסיגנון אגרסיבי ללא ניסיון וללא טכניקת רכיבה מתאימה. התרסקתי לא מעט, לא מעט חבלות חטפתי..אבל לעט לעט למדתי ובניתי את היכולות.
אם זה הגשמת חלום...לא לוותר. כפי שנאמר קודם, לך למורה אחר תנסה שוב. לעט לעט. אחר כך זיכרונות של נפילה הזאת יעלו לך חיוך על הפנים...
תלך לאותו מורה, תפיל לו את האופנוע עוד כמה פעמים ואז תלך למורה אחר שיעריך אותך כי כבר לא תפיל לו אף פעם אופנוע.
בעיקרון ברור שלא מוותרים על חלומות כזה בקלות...
אבל במקרה שלך שאחרי נפילה אחת במגרש אתה כבר רוצה לעזוב את התחום אז מה תעשה כשתקרה לך התאונה הראשונה האמתית?
והיא תקרה.. ואתה תפצע..
אז אולי כבר באמת עדיף לעזוב מעכשיו.. דו"ג זה לאנשים שמוכנים להקריב ולהשקיע. זה לא רכב.
האמת שגם נהג חדש ברכב זה לא גן עדן...גם סיכון גבוהה אך כמובן סיכון אישי נמוך יותר מדו"ג..
הדרך ארוכה ומפותלת, אני נופל וקם נופל וקם.
לא ביג דיל, אבל שים לב אם זה קורה שוב אולי ישנה בעיה של שיווי משקל או קואורדינציה.
ותחליף מורה.
Sent from my T5 using Tapatalk
ממש לא בושה ליפול, אם אתה מהצפון דבר עם דרור קליין.
יש מורים ויש מורים.
ויש את דרור.
לי יצא ליפול יום לפני טסט של רשיון A בעת בלימה פתאומית בזמן פניה על דרך מלאת חול וזבל עירוני.
המורה התעצבן קצת אבל הסביר לי מה עשיתי לא נכון ולמה הייתי צריך לשים לב.
למדתי לקח חשוב לגבי אחיזה בעת פניה ולדעתי זה הפך אותי לרוכב הרבה יותר זהיר אז אני ממש שמח שזה קרה.
אם המורה אומר ש״זה לא בשבילך״ אז כנראה שבאמת המורה לא בשבילך. תחליף מורה.
אני בשוק שזה מה שהמורה אמר לך, אני גם נפלתי שיעור לפני טסט עם הDRZ של המורה נהיגה וזה אחרי שהיה לי DRZ משלי כבר 3 שנים, Shit happens, אם זה מה שהמורה שלך אמר (ד"א אפשר לדעת מי המורה?) אז הייתי מייעץ לו לפרוש מתחום לימוד הנהיגה, הוא לא בכיוון אפילו.
וכשחיכיתי בשיעורים שיתפנה אופנוע ראיתי לפחות 20 אופנועים נופלים בשעה...
תודה לכל מי שהגיב. עודדתם אותי מאוד. באמת מה שאני כנראה אעשה זה לחפש מורה אחר. אני מפ"ת בעיקרון ככה שאני אחפש משהו באיזור.