סגנון הרכיבה שאתה מתאר דומה לטיולים שלנו http://shimrona.blogspot.com אם כי אם כי אנחנו בד"כ עושים חד יומי וללא לינה בשטח.
עד לפני שנתיים הייתי על דו"שים (במקרה שלי האסקי 610, DRZ 400, DR 650) ובשנתיים האחרונות אני על EXC 500 כך שאני חושב שיש לי בסיס לא רע להשוואה.

ה 690 יכול להתמודד מצוין עם רוב האתגרים שתשים בפניו, יש לו יתרון גדול בנוחות, ביכולת העמסה ובגודל מיכל הדלק (12 ליטר) מה שמאפשר טווח רכיבה טוב יותר, אם זה שיקול.
מנגד, המשקל הכבד, מסת המנוע הגדולה יכולים בהחלט לעייף לאורך זמן כך שטיול של שלושה ימים יכול להיות אתגר פיזי לא קטן.
אל תכליל את ה 500 של KTM בתוך קטגוריית הדו"ש (למרות שנחשב dual sport בארה"ב), מדובר באופנוע אנדורו מקצועי, קל יחסית שהרבה יותר קרוב ביכולות שלו לקטגוריית ה 350-450 מאשר ל 690. איכשהו ה 500 גם יותר "ידידותי ורך" מאשר ה 450, כך לפחות קראתי במספר מקומות.
אני את הבחירה שלי עשיתי ואני חי מצוין עם ה 500. יש לו את כל הכוח שצריך, הוא קל ופחות מעייף מהדו"ש, המתלים מצויינים כל עוד מתאימים קפיצים למשקל ומכוונים נכון.
אם אתה מדבר על טיולים ארוכים והרבה אתגרים טכניים (מצד שני כתבת 20 ק"מ?) הייתי לוקח 500, מגדיל מיכל דלק, מצייד אותו בתיקים דוגמת Giant loop ויוצא לדרך עם חיוך.
גם אם בסוף תבחר ב 690 לא תטעה הרבה, אולי תתאמץ קצת יותר בחלק מהמקומות אבל במקומות אחרים יהיה לך נוח יותר. זו פשרה מסוג אחר.
בכל מקרה, אחלה התלבטות. תבחר ומקסימום אחרי חצי שנה-שנה תבחר אחרת.