עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 48

אשכול: איך כדאי למגן את האופנוע שלכם מפני גניבה (או לפחות למזער את הסיכוי)

Member

איך כדאי למגן את האופנוע שלכם מפני גניבה (או לפחות למזער את הסיכוי)

אז בקרוב אתחדש באופנוע ראשון(קניתי כמעט הכל חוץ מאופנוע ) ועכשיו הגיע חלק קריטי שאותו אני צריך לפני האופנוע וזה ציוד הגנה מפני גניבות.
    האופנוע כנראה יהיה משהו בין 300 ל500 סמ"ק(אוסיף פוסט התלבטות בהמשך).

אני מחפש מוצרים טובים אבל לאו דווקא הכי יקרים בשוק ואתחיל באילו אמצעי הגנהאני מכיר:
    1. מנעול דיסק לגלגל הקידמי - השאלה איזה? האם יש חברות/דגמים מומלצים או סתם משהו סטנדרטי? האם כזה עם חיישן או בלי?
    2. (שרשרת(ומנעול) לגלגל האחורי - ראיתי שהעסק הזה עולה לא מעט השאלה האם יש שרשראות/מנעולים מומלצים ומאיזה פלדה? ומי היצרנים המובילים(שמעתי על Abus ועל kryptonite? אולי כדאי לי לקנות סתם כמה שרשראות פלדה 24 או 18 ולהשאיר אחת בחניה בבית ואחת בעבודה(ואולי עוד כמה למקומות שאני מגיע אליהם מידי פעם כגון משפחה וכדומה, ואני גם מניח שלסחוב שרשרת כזאת זה לא הכי בריא לי או לאופנוע)? או אולי בכלל לקנות אחת ממש טובה לבית ועוד כמה פשוטות למקומות האחרים? וכמובן אילו חברות/דגמים/גודל? מה אתם ממליצים פה?
    3. כיסוי לאופנוע - אני דווקא רוצה אחד כזה לחנייה בבית גם מטעמי מפגעי הטבע וגם מטעמי תוספת כלשהי להגנה מפני גניבה. יש המלצות על חברות? ראיתי המלצות על ברוש.
    4. אזעקה... אוי אזעקה... טוב אז על זה אני אפתח פוסט בנפרד לאחר שאני אמשיך את המחקר בנושא הזה כי הבנתי שיש הרבה אפשרויות(למשל ראיתי שיש כל מיני סוגים כגון ביפר, אס אם אס, רעש/צפצוף, מערכות איתור שכוללות כמובן ג'י פי אס כגון הזעקה האחרונה, סנטינל שמחובר למוקד סקיילוק ועוד)

מי שיכול לעזור בחלק משאלות או בכולן אני מאוד אשמח ומאמין שזה יעזור גם לבאים אחרי שירצו לדעת איך למגן את האופנוע החדש שלהם.
    תודה מראש

*** אציין שניסיתי לעשות כל מיני חיפושים בפורום, למשל למילה שרשרת או מנועל וכדומה אבל החיפוש לא כזה יעיל והוא מביא מלא תוצאות לא קשורות

Member הסמל האישי של miki
    אתחיל דווקא מהסוף. כיסוי... אחד בעל לולאות שמאפשרות מעבר מנעול דרכו. ברוש טובים מאוד. היה לי כיסוי שלהם היה עמיד מאוד ואיכותי מאוד.
    אישית, לא משתמש בשרשרת לאחר ששרשרת כבדה סדקה לי סבל אחורי באחד האופנועים הקודמים.. מעדיף מנעול חוליות או כבל. רוצה שרשרת? תשאיר במקום קבוע בבית או בעבודה.
    לנעילה אני משתמש במנעול דיסק ומנעול חוליות.
    יש לי מנעול דיסק מצפצף כלומר עם אזעקה מובנית, הוא איפשהו במחסן, כי הוא עשה הרבה צרות. מניח שלא אתן לו או לדומיו צ'אנס נוסף.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Member
    איזה צרות עשה לך המנעול ? ומה זה מנעול חוליות?

Member הסמל האישי של miki
    מנעול חוליות דומה לשרשרת, מגיע באורכים שונים. אבל בנוי מחוליות גליליות. לחילופין יש מנעול עם כבל גם הוא באורכים שונים.
    מנעול הדיסק ציפצף כשלא היה צריך, גמר סוללות בכייף... ויתכן שהיה כשל מכני שגרם ל
    בעייה בפתיחה או בסגירה שלו... לא זוכר בדיוק כי זה היה לפני כמה שנים. כיום מנעול דיסק מאסיבי אבל פשוט.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

לא כזה מסובך, שרשראות למינהם לא חסינות וזה עניין של זמן כמה לוקח לפרקן 15שניות עד 3 דקות
    מנעול דיסק לא באמת כזה עוזר גם כי בסה"כ מונע מהגלגלע להסתובב מה שאפשר בקלות להרים ולגרור.
    כיסוי חיצוני ירחיק סקרנים שלא מעונינים באמת בגניבה.
    גנב שרוצה יקח אותו בסופו של דבר, אבל עדיין הגנה היא דבר חשוב:

שרשרת 12 מ"מ לפחות ואם תמצא מעל זה מבורך תוודא שהמנעול עצמו אינו מפתח רגיל שניתן לקדוח די בקלות.
    מנעולי דיסק ברבון יהיו ברזל או סגסוגת מה שקל לשבור או להרחיב על ידי מברג, לכן תוודא גם שהנעילה היא לא בגוף המנעול אלא בבסיס
    ישנם מנעולי דיסק מפלדה שמאד קשה לנסר שהם על הדיסק מה שאומר שיצטרכו לפחות שניים לקחת אותו (עדיין לא יעזור)

לגבי מערכות מיגון איתור, בשורה התחתונה עניין של תקציב ודרישה של הלקוח.
    היום חברות הביטוח מציעות יחסית מחירים ממש טובים למקיף מלא כולל צד ג' ותאונות ששווה לבדוק

בהצלחה
    כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
    יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
    DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
    תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
    קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
    X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
    מערכות מיגון מתקדמות
    איתוראן SCOOTER
    SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
    www.kolbotex.co.il
    שוקן 32 תל אביב 03-5051162

Member
    מניסיון מר, מסכים עם כלבוטקס, מערכת איתור זאת הדרך למאותגרי תקציב, אם כסף זאת לא הבעיה אז מקיף מלא כמובן

Senior Member הסמל האישי של ees
    ציטוט נכתב במקור על ידי Liran92 צפיה בהודעה
    מניסיון מר, מסכים עם כלבוטקס, מערכת איתור זאת הדרך למאותגרי תקציב, אם כסף זאת לא הבעיה אז מקיף מלא כמובן
    כן ולא. מאד תלוי בערך האופנוע. אם רוצים לבטח מקיף רק נגד גניבה, יותר משתלם עם חברת איתור (שגם תחפש עבורך את הכלי), זה עדיין יוצא יותר זול (ולדעתי גם יותר טוב) מביטוחי ה"חצי מקיף" רק נגד גניבה.
    אם האופנוע מאד זול (נגיד בסביבות 20K) אני אישית הייתי מעדיף לקשור אותו טוב ולוותר על ביטוח מקיף.
    הכל זה ענין של כסף והעדפה אישית.

Senior Member
    אם רוצים לגנוב לך את האופנוע אבוד לך.
    היום יש דיסק שעובד על סוללות זמין לכל ובמחיר זול.
    הזמן הממוצע שלוקח לפרוץ שרשרת עם הדיסק הנ"ל הוא פחות מדקה.
    ושום מנעול אינו עמיד בפניו
    http://www.tecnik.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1515

https://www.youtube.com/watch?v=pywN558dJaU

Member
    עם אזעקת הביפר שהייתה לי תפסתי לא קצת גנבים בשעת מעשה...

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי miki צפיה בהודעה
    אתחיל דווקא מהסוף. כיסוי... אחד בעל לולאות שמאפשרות מעבר מנעול דרכו. ברוש טובים מאוד. היה לי כיסוי שלהם היה עמיד מאוד ואיכותי מאוד.
    אישית, לא משתמש בשרשרת לאחר ששרשרת כבדה סדקה לי סבל אחורי באחד האופנועים הקודמים.. מעדיף מנעול חוליות או כבל. רוצה שרשרת? תשאיר במקום קבוע בבית או בעבודה.
    לנעילה אני משתמש במנעול דיסק ומנעול חוליות.
    יש לי מנעול דיסק מצפצף כלומר עם אזעקה מובנית, הוא איפשהו במחסן, כי הוא עשה הרבה צרות. מניח שלא אתן לו או לדומיו צ'אנס נוסף.
    כיסוי עם לולאות על מנת להעביר שרשרת בתוכו לא יוצר סירבול גדול מאוד כל פעם שמכסים ומורידים? בכל מקרה יש לך המלצה על דגם ספציפי של כיסוי?
    כמו כן לגבי שרשרת אני לא מתכוון לסחוב איתי, פשוט חשבתי לקנות כמה ולשים בבית(את השרשרת הטובה יותר) ולשים גם בעבודה ונגיד בבית של ההורים השאלה איזה שרשרת? ואיזה מנועל? כנל איזה מנעול דיסק? יש לך המלצות על חברות/דגמים מסויימים? כמו כן אתה יכול גם לשלוח בבקשה לינק למנעול חוליות? ואיפה אתה שם אותו אם לפי מה שאמרת אתה לא משתמש בשרשרת אלא רק במנעול דיסק?

ציטוט נכתב במקור על ידי כלבוטקס צפיה בהודעה
    לא כזה מסובך, שרשראות למינהם לא חסינות וזה עניין של זמן כמה לוקח לפרקן 15שניות עד 3 דקות
    מנעול דיסק לא באמת כזה עוזר גם כי בסה"כ מונע מהגלגלע להסתובב מה שאפשר בקלות להרים ולגרור.
    כיסוי חיצוני ירחיק סקרנים שלא מעונינים באמת בגניבה.
    גנב שרוצה יקח אותו בסופו של דבר, אבל עדיין הגנה היא דבר חשוב:

שרשרת 12 מ"מ לפחות ואם תמצא מעל זה מבורך תוודא שהמנעול עצמו אינו מפתח רגיל שניתן לקדוח די בקלות.
    מנעולי דיסק ברבון יהיו ברזל או סגסוגת מה שקל לשבור או להרחיב על ידי מברג, לכן תוודא גם שהנעילה היא לא בגוף המנעול אלא בבסיס
    ישנם מנעולי דיסק מפלדה שמאד קשה לנסר שהם על הדיסק מה שאומר שיצטרכו לפחות שניים לקחת אותו (עדיין לא יעזור)

לגבי מערכות מיגון איתור, בשורה התחתונה עניין של תקציב ודרישה של הלקוח.
    היום חברות הביטוח מציעות יחסית מחירים ממש טובים למקיף מלא כולל צד ג' ותאונות ששווה לבדוק

בהצלחה
    1. אתה יכול להעלות קישור למנעול מומלץ ואחד למנעול לא מומלץ(שמתאים למה שתיארת וכך אבין יותר טוב מה ההבדל) כי אני לא מבין בזה ולא אדע לזהות ממה הוא בדיוק עשוי(אלא אם כמובן יהיה כתוב על המוצר וזה יהיה אמין ואני גם לא הבנתי מה זה אומר שהמנעול עצמו אינו מפתח רגיל שניתן לקדוח די בקלות(אשמח לתמונה או קישור לתמונה כדי שאבין את ההבדלים).
    2. אני אכן מבין שהמנעול דיסק, כיסוי ושרשרת לא באמת ימנעו מגנב שממש רוצה את האופנוע לגנוב אותו אבל כן זה יכול אולי להשפיע עליו לנסות לגנוב משהו אחר או אפילו דווקא בגלל שיתעקב לפתוח את כל ההגנות אז בדיוק מישהו יבוא או שאקבל איזו שהיא התראה או משהו כזה.
    3. לפי מה שאתה אומר אז מומלץ לי לעשות ביטוח מקיף(כולל צד ג' ותאונות) וזהו? או שברגע שעושים ביטוח מקיף אז הם מוכנים לעשות זאת רק בתנאי שיש לך מערכת איתור ועוד כל מיני הגנות? אדשמח להסבר קצר.

ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    כן ולא. מאד תלוי בערך האופנוע. אם רוצים לבטח מקיף רק נגד גניבה, יותר משתלם עם חברת איתור (שגם תחפש עבורך את הכלי), זה עדיין יוצא יותר זול (ולדעתי גם יותר טוב) מביטוחי ה"חצי מקיף" רק נגד גניבה.
    אם האופנוע מאד זול (נגיד בסביבות 20K) אני אישית הייתי מעדיף לקשור אותו טוב ולוותר על ביטוח מקיף.
    הכל זה ענין של כסף והעדפה אישית.
    1. ערך האופנוע יהיה כ35K ואני מעוניין להגן עליו ככל האפשר אבל עדיין עם עלות מול תועלת ולא להשתגע ולעשות את כל הביטוחים וכל אמצעי ההגנה(בכל זאת אופנוע כנראה יד 2 ולא חדש ולא מהיקרים) אני גם לא ממש יודע את כל מחירי הביטוחים וסוגיהם וגם לא סגור במאה אחוז על מחירי מערכות האיתור והאם זה מחיר חד פעמי או כל חודש או גם וגם(כנראה תלוי במערכת) אשמח לקצת הכוונה ומידע.
    2. אני ממש לא מבין בביטוחים אבל חשבתי שמקיף זה רק לגניבה, מה זה בדיוק "חצי מקיף"(לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון)?

ציטוט נכתב במקור על ידי Skity צפיה בהודעה
    עם אזעקת הביפר שהייתה לי תפסתי לא קצת גנבים בשעת מעשה...
    מה תכלס ההבדל בין אזעקת ביפר ליתר הדברים ומה יתרונותיה וחסרונותיה?

אשמח כמובן לעוד המלצות ודעות.
    תודה רבה

ציטוט נכתב במקור על ידי Thelegend צפיה בהודעה
    1. ערך האופנוע יהיה כ35K ואני מעוניין להגן עליו ככל האפשר אבל עדיין עם עלות מול תועלת ולא להשתגע ולעשות את כל הביטוחים וכל אמצעי ההגנה(בכל זאת אופנוע כנראה יד 2 ולא חדש ולא מהיקרים) אני גם לא ממש יודע את כל מחירי הביטוחים וסוגיהם וגם לא סגור במאה אחוז על מחירי מערכות האיתור והאם זה מחיר חד פעמי או כל חודש או גם וגם(כנראה תלוי במערכת) אשמח לקצת הכוונה ומידע.
    2. אני ממש לא מבין בביטוחים אבל חשבתי שמקיף זה רק לגניבה, מה זה בדיוק "חצי מקיף"(לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון)?
    1. תצטרך לפתוח גוגל ולהרים טלפון ולהבין מי נותן לך מה ועבור כמה כסף. הזעקה האחרונה למשל דמי מנוי 74 שח לחודש+חד פעמי (אחוז מסויים מערך האופנוע). זה נותן לך ביטוח על גניבה של 90%. יש גם חברות אחרות (לא יודע אם הם רק איתור או איתור וביטוח)
    2. "חצי מקיף"=גניבה+שריפה אך ללא תאונות, מקיף מלא=כולל תאונות. קח בחשבון שלרוב אופנוע מעל 10 שנים, לא כל חברת ביטוח מבטחת מקיף.

Member
    1. תיכננתי לכתוב פוסט נפרד לגבי אזעקה אחרי שיהיה לי קצת יותר זמן לבררר לגבי ביטוחים וסוגי האזעקות אבל אם כבר אנשים(ואתה) מדברים על זה אז אכן אקח את עצתך וארים טלפון.
    מכירים חברות ביטוח טובות ואמינות? שמעתי על אודי דגן, על הפול ויש גם בטח את החברות הרגילות כגון AIG וכו, לא?
    2.הבנתי.. ובערך כמה לדעתךיעלה ביטוח מקיף מלא לשנה לאופנוע, למשל CB500X שנת 2014 ומעלה?

על אילו אמצעי הגנה אתה היית ממליץ במקרה של אופנוע כזה(האם ביטוח מקיף ומלא ומערכץ איתור או רק אחד מהם או משהו אחר?)
    תודה

1. תיכננתי לכתוב פוסט נפרד לגבי אזעקה אחרי שיהיה לי קצת יותר זמן לבררר לגבי ביטוחים וסוגי האזעקות אבל אם כבר אנשים(ואתה) מדברים על זה אז אכן אקח את עצתך וארים טלפון.
    מכירים חברות ביטוח טובות ואמינות? שמעתי על אודי דגן, על הפול ויש גם בטח את החברות הרגילות כגון AIG וכו, לא?
    2.הבנתי.. ובערך כמה לדעתךיעלה ביטוח מקיף מלא לשנה לאופנוע, למשל CB500X שנת 2014 ומעלה?

על אילו אמצעי הגנה אתה היית ממליץ במקרה של אופנוע כזה(האם ביטוח מקיף ומלא ומערכץ איתור או רק אחד מהם או משהו אחר?)
    תודה
    1. עשית קצת סלט: ברוב המקרים ביטוח חובה הוא אך ורק דרך הפול. גם אם תעבוד עם סוכן, ביטוח החובה עצמו הוא רק דרך הפול. את החובה תוכל לעשות דרך כל סוכן/חברת ביטוח. מה שסוכן יכול למכור לך זה ביטוח צד ג וביטוח מקיף. עדיף לך ללכת לסוכן שעובד עם שוק האופנועים. אני יכול להמליץ לך על רמי ביטוחים. על השאר תצטרך לבקש המלצות/השמצות מחברים אחרים.
    כמה יעלה? תרים טלפון.

2. אני הייתי ממליץ על ביטוח מקיף מלא+אזעקה+איתור+לנעול+חניה סגורה. אני כמובן ציני איתך
    אלו אך ורק שיקולים כספיים שלך. אני הייתי הולך על הזעקה האחרונה, אבל אני זה אני.

1 ובערך כמה לדעתךיעלה ביטוח מקיף מלא לשנה לאופנוע, למשל CB500X שנת 2014 ומעלה?
    באופן כללי, ביטוח מקיף מלא עולה כ-10% מערך האופנוע.

Member
    יקר...
    נראה לי שלבן אדם ההמוצע עם כלי שעולה בערך מעל 30K ומאמין שלא מעל 100K לא כדאי בכלל לעשות ביטוח מקיף מלא אלא רק הגנות ומערכת איתור, לא?