השאלה בכותרת. בסגנון ARAI RX7 CORSAIR שהיתה לי לפני כמה שנים, ועדיפות ליותר זולה.
GT-AIR גדולה יחסית, כרגע עם SHOEI QWEST, מעדיף יותר קטנה. יש חיה כזאת?
נ.ב. עדיפות לספורט תורינג, רוכב על נייקד גדול (אז צריכה גם להיות שקטה עד כמה שאפשר).
השאלה בכותרת. בסגנון ARAI RX7 CORSAIR שהיתה לי לפני כמה שנים, ועדיפות ליותר זולה.
GT-AIR גדולה יחסית, כרגע עם SHOEI QWEST, מעדיף יותר קטנה. יש חיה כזאת?
נ.ב. עדיפות לספורט תורינג, רוכב על נייקד גדול (אז צריכה גם להיות שקטה עד כמה שאפשר).
Shoei NXR תענה לך על כל הדרישות...
לא יודע מאיפה אתה מביא את המידע שלך, מניסיון שלי ושל עוד כמה רוכבים שאני מכבד את דעתם הקסדה מאוד שקטה
בכל אופן גם איזה מגזין קטן בעולם האופנועים חושב שהיא בין הטופ 5 קסדות שקיימות (מציין אותה ראשונה, אבל לא מחלק ״מקומות״)
https://rideapart.com/articles/5-qui...helmets?page=2
לביקורות של webbikeworld יש התייחסות לכמות ה-shells שכל יצרן משווק.
ברגע שאתה הולך על קסדה עם יותר קליפות, יש סיכוי יותר גבוה שהקליפה תהיה קטנה ואופטימלית.
אתה באמת מרגיש שיש הבדל בין shell גדול לקטן? אני רוכב עם קסדה מודולרית שמנמנה וקסדת מירוצים ובכנות, ההבדל היחידי הוא הרעש, הראות ותחושת הספוגים.
לפי דעתי הוא התכוון לגודל הפיזי (היקף) של הקסדה ולא לכמות השכבות של הקסדה.
בדיוק, התכוונתי לגודל פיזי של קסדה. אני לא גבוה ולא שמן (נמוך ורזה האמת, אבל לא מדברים על זה), ועם קסדה גדולה נראה כאילו יש בלון על הראש. במיוחד אם אני ללא מעיל. אז עם אראי היה מצויין, עם bell star לצורך העניין לא. מה גם, קסדה גדולה לא נכנסת מתחת למושב של קטנוע..
אני מניח שמידת הראש של פותש לא תשתנה ולכן כל היצרנים שמייצרים מספר מידות זה לא רלוונטי עבורו, הוא צריך המלצה על של קטן למידה נתונה.
אני יודע שלשוברט C3 יש של קטן מאוד והיא נכנסת לארגזים שקסדות אחרות לא יכנסו בהם. אולי שווה לבדוק מה המצב בשאר הקסדות בחברה.
שוברט מעולם לא משכה אותי, וגם מחירה גבוה לטעמי. המלצות אחרות אולי?
"שקט" זה נתון יחסי. למה? כי יש 2 גורמים אינדיבידואלים שמשפיעים על שקט.
הראשון והחשוב זה התאמה לראש, מה לעשות כולנו עם ראש שונה, ומה שמתאים בול לי לא בהכרח מתאים לך.
השני זה התאמה לשימוש משמע קסדת ספורט על קטנוע תתאים פחות מ3/4,או נפתחת בגלל התאמה לתנוחה.
יש חשיבות גם למשקף אגב בדיקה טובה לשקט של קסדה זה במהירות השיוט לקום על הרגליים ולבדוק.
בחלק ניכר מהמקרים יתגלה שהקסדה פתאום נהיית שקטה בהרבה מלפני וזה אומר שהמשקף של האופנוע לא מתאים או הקסדה לא מתאימה (המשקף והקסדה צריכים לעבוד בסינרגיה)
Sent from my m3 note using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor