יבואן מחוייב להביא חלקי חילוף ללפחות 7 שנים, הוא לא יכול לנטוש דגם מהבחינה הזו.
שלום לכולם,
במסגרת חיפושים נרחבת אחרי אופנוע ראשון (מעבר מקטנוע 125) ומכיוון שאני סטודנט, אני מחפש אופנוע 250 סמ"ק
(בעבר גם שאלתי פה על WR250R וגם על ק.ט.מ 390 אבל הראשון יקר מידי ולשני ביטוח יקר מידי)
לפני כמה ימים שמעתי על בנלי TNT 25 - נראה מדהים, קיבל ביקורות משבחות יחסית עבור המחיר המאוד נמוך שלו וכו'
התחלתי לבדוק עליו - ובקושי מוכרים אותו ביד 2, הוא כלי חדש ממש ולא מוכר.
התחלתי גם לבדוק על יוסאנג 250, סוזוקי אינזומה 250 אולי יש עוד שאני לא מכיר...
כרגע מה שבעיקר שולט בשוק בנפחים האלה (נוציא קטנועים) זה בעיקר ה-Z250, CBR250 KTM200.... זו לא קטגוריה גדולה בכלל, אבל כשמדובר בכלים לא נפוצים - אני מדבר על כנראה כלים בודדים. נראה שאין להם שוק.
מה דעתכם על אופנוע מהיצרנים האלו/אופנועים שהשוק שלהם חלש יותר? יש לכם תובנות? כדאי להתרחק? לי באופן אישי יש חשש מיבואן שינטוש את הדגם
או מחוסר ידע ומקצועיות בטיפולים.
יבואן מחוייב להביא חלקי חילוף ללפחות 7 שנים, הוא לא יכול לנטוש דגם מהבחינה הזו.
אני אישית חושב שבסכום שאפשר לקנות בנלי חדש. אין בכלל שאלה. גם אם תמכור אותו אחרי שנתיים. אם קנית אותו ב20 אלף אז תמכור נגיד ב 10000 לפחות? לדעתי אף יותר אם הוא במצב טוב . בכל אופנוע אחר לדעתי תפסיד יותר. אני מתכוון שכעקרון בגלל שהוא זול פוטנציאל ההפסד שלך הוא יחסית נמוך. זה מהבחינה הזאת של ירידת ערך וכו.
ואולי זה אני אבל לא רואה צורך להחליף אופנוע כל שנה או שנתיים אם האופנוע טוב והוא משרת אותי ומספק את צרכי אז די לי בכך.
כמו כן אני מודע לכך שהרבה אנשים מסתגלים מהר לאופנוע ורוצים כביכול ״יותר״.. אבל לדעתי בכל אופן במחיר כזה זה שווה. למרות שאפשר לקנות אולי גם נינגה בעוד איזה 5 אלף שח.
בגדול. לא חושב שיש ממה לחשוש. והאופנוע יכול לשרת אותך בכיף שנתיים שלוש וככה או ככה פוטנציאל ההפסד עליו הוא לא גדול ( מבחינת ירידת ערך כאמור).
לגבי האינזומה. למדתי עליו לרשיון וממש אהבתי אותו. אז זה גם אחלה אופציה לדעתי כיד שניה (לא חושב שכבר מוכרים אותו חדש).
נערך לאחרונה על ידי swiv; 27-02-2017 בשעה 11:34.
קראתי עכשיו, בזכותך, tnt 25.
תקשיב, זה אופנוע מדהים ביחס לקטגוריה הקטנה... לא ראיתי אותה כזה משובח וכזה חזק עם כל כך פחות סמ"ק...
נראה מעניין.
אם אתה קונה אני אשמח לראות אותו במציאות.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
יש כאן בפורום משתמש שרוכב על ה300 של בנלי, אם אני לא טועה. הוא פרסם גם סקירה של האופנוע בכמה נקודות זמן שונות. ממליץ לכם לקרוא ואולי ליצור איתו קשר לגבי דברים נוספים שמעניינים אתכם, מהשרשור שלו נשמע שאין לו בעיה לשתף.
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=8829
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=10275
נערך לאחרונה על ידי moonshield; 27-02-2017 בשעה 15:00.
ככמה אופנועים שאולי יענינו אותך
http://www.wallashops.co.il/%D7%93%D...A8%D7%99%D7%9D
אהלן, קראתי את השרשורים האלה. לפי התאריכים הבחור כתב את החוות דעת הזו לפני כשבועיים.
אני לא מחפש דעה על האופנוע עצמו, אחרת הדיון והכותרת היו בהתאם ואולי הייתי פונה אליו ישירות.
לא חושב עד כמה אפשר לגבש דעה על אמינות של כלי ב-4500 ק"מ - לכן גם דעתו של הרוכב לא תעזור במקרה שלי - מענין אותי לדעת
בעיקר בעלי ניסיון - מה דעתכם על קנית אופנוע ממותג חדש בשוק, או מותג שהסחירות שלו מאוד נמוכה.
הtnt נראה ממש טוב, עושה רושם טוב ובשביל מחיר כזה.... לרוץ לקנות (למרות שהברקסים שלו ממה שהבנתי לא טובים, לא יודע עד כמה זה נורא ביחס לקימקו 125)
פשוט גם בדקתי על יוסאנג, GD250, GD250R, גם גרסאות ה- GT. נתונים טכניים לא רעים בכלל,נראים מעולה, לפי הכתבות של פול גז - איכותיים יותר ביחס לפעם, מחירים שפויים - אבל מה?
לא ידועים כל כך כמו היצרנים הגדולים, הם עדין לא הוכיחו את עצמם ולכן פתחתי את הדיון הזה, על כלים פחות מוכרים.
זה לא הונדה/ימאהה/סאן יאנג/קימקו וכו' - שזו קניה בראש שקט ברוב המקרים.
על היוסאנג GT אני יכול להעיד מניסיון.
המכלולים העיקריים די אמינים כול עוד לא "קורעים" את האופנוע. בשימוש אגרסבי (שיוט ממושך במהירות המירבית, שהיא סביב ה-150 קמ"ש "אמיתיים") המנועים סובלים מהתחממות יתר.
טיפולים פשוטים, חלקים זולים (בקניה מחו"ל, היבואן חי בסרט טורקי). חסכוני (1/25-1/27 ברכיבה מתונה על 100-110 לדגם קרבורטור).
סובל בעיקר מאיכות חומרים בינונית פה ושם (קאליפרים שנוטים להיתפס מעמידה, פלאסטיקה באיכות נמוכה, קליפאונים שבירים).
בשנות 2007-2008 הייתה בעיה במותחני הטיימינג שקרסו וגרמו נזק רב במנוע, בד"כ לרמה שהשיפוץ אינו משתלם. החלפה למותחן של דגם 09 פותרת את הבעיה.
התנהגות כביש בינונית - האופנוע לא נוח במיוחד, וגם היכולות הספורטיביות לא גבוהות. אני התייחסתי אליו כקטנוע עם הילוכים, וככזה הוא היה די אמין, זול לאחזקה ופשוט לטיפול.
כמשומש, טוב לרוכב מתחיל ותפרן, שמעוניין ללמוד את רזי הרכיבה והמכונאות בזול. לא שווה את ה-30K שמבקשים עליו כחדש.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual