גם מנוע מקורר נוזל מתחמם לא מעט כשהוא בחלל סגור,הבעיה המרכזית של קירור אוויר לא הייתה ההתחממות אלא הניצולת.
ככל שסוחבים יותר משקל צריך מנוע יותר יעיל בשביל לא לזרוק מלא דלק וחום מיותר לעולם החיצון,כשמדובר בנשיאת משקלים כבדים קירור אוויר יבזבז הרבה מאוד דלק,בניגוד לאופנוע או קטנוע במשקלים זעומים ששם זה לא באמת משנה - בקטנוע בטוח לא באופנוע יותר משמעותי.
אז למה כל הגנרטורים והמשאבות שזה פשוט מנוע כמו שהוא עם כלוב מגן פשוט וקטן שלא תדחוף אצבע למנוע הם עם קירור נוזל? הרי המנוע כמו שהוא בחוץ למה לא קירור אוויר וונטה פשוטה? למה כל התסבוכת של ראדיאטור ומשאבה מים ומה לא.
יש להם אוויר מכל מקום אפשרי...
Sent from my m3 note using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
השרשור הזה מתפתח (כרגיל ) לצדדים מעניינים מאוד.
לכן, אקח עוד צעד קדימה ... נניח שאחליט להגדיל את הרדיאטור , ואמצא מוסך נורמלי שגם יודע לעשות את זה (אם אתם מכירים ספרו לי ) ... אצלי מדובר במנוע עם עוקה יבשה. האם משנה לצורך העניין עוקה יבשה או מנוע עם קרטר שמן ? האם יש להוסיף מאוורר לרדיאטור ?
הייתי מגדיל את הרדיאטור אם הייתי יודע בוודאות שני דברים :
א. שזה לא מסכן לי את המנוע...
ב. שיש מכונאי שיודע לעשות את זה לאופנוע הספציפי שלי...
בעייה נוספת שיש לי בגלל החום הרב, היא מחשב ניהול המנוע המצוי מתחת למושב הנהג בצמוד לצילינדר האחורי שמן הסתם פולט כמויות מוטרפות של חום... מדובר בחלל קטן , מיני תנור ... אין לי ספק שבקיץ החום משבש לחלוטין את פעולת מחשב המנוע עד כדי קרטוע קשה.
אצלי מורכב PC, אני תוהה .... האם הוא יודע להתמודד עם זיופים בגלל חום המנוע ? מצד שני, אני חושב שאין לו שום אינדיקציה שהמנוע מתחמם מאוד.
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.
לא כולם, גנרטורים מקוררי אוויר עדיין נמכרים במקביל למקוררי נוזל.
אבל שוב לא אמרתי באף מקום שקירור אוויר יותר טוב מקרור מים, אבל החסרונות שלו כמו צריכת דלק גבוהה שהזכרת לא נכונים והכחדת מנועי קירור האוויר ברובה מגיעה מהקושי להכניס אותם לתקנות זיהום האוויר.
כמו שיש עכשיו התפתחויות בתחום הדו פעימתי שחשבו שמת גם מנועי קירור האוויר יכולים לחזור בורסיה קצת שונה.
כמו שאמרתי על קטנוע אין צרכנים כבדים לכן אפשר להסתדר עם מניפה ובנוסף מדובר מלכתחילה במנועים קטנים.
אתה צריך להבדיל מהחום שנפלט עליך לבין החום האמיתי של המנוע, זה שלך חם לא אומר שהמנוע בטמפרטורה מטורפת שלא אמורה להיות (אגב מנועי קירור אוויר חדישים יכבו את עצמם עם הטמפרטורה גבוהה מידי)
לגבי הPC אם יש קירטועים בגלל שהECU מתחמם יתר על המידה (לא שמעתי על כזה דבר) הPC לא יכול לצפות אותם ולתקן כי אלו אם קיימים בגלל התחממות יתר של אלקטרוניקה יהיו הפרעות באותות להזרקה ולא קשורים לקריאות מחיישנים (שאת זה הPC יכול לתקן)
ידידי אני לא מדבר על גנרטור פקפק אני מדבר על 6000 סמ"ק 6 בשורה דיזל ויותר גדולים כולם לחלוטין מקוררי נוזל.
הפקפקים הקטנים הם מקוררי אוויר
Sent from my m3 note using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
הלכתם רחוק מדי. אם מישהו מוצא ערכה קירור שמן לקטנועים - כזה שמתחבר לפתח ריקון שמן עם המצנן וכו'
אשמח לשמוע. משהו מהסוג הזה:
http://www.ebay.com/itm/ALL-KANDI-15...dU06d9&vxp=mtr
רק במחיר סביר כמובן.
תודה
מנוע חיפושית מקורר אוויר עם מדחס למזגן.
ערכת מזגן לחיפושית
https://vwparts.aircooled.net/Air-Co...-bug-black.htm
נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 20-03-2017 בשעה 10:15.
בקיצור זה אפשרי וזה סותר את מה שאתה אומר.
יש פתרונות קירור למנוע מקורר אוויר כשהוא בחלל סגור ואפשר לשים מה שתרצה, כמעט אבל זה מנוע לא מנוצל וזו הסיבה שלא רואים אותו בנפחים גדולים או ברכבים כבדים או משפחתיים.