ציטוט נכתב במקור על ידי yyt צפיה בהודעה
טוווובבב...
אז, צילינדר זה המעטפת של הבוכנה והוא זה שמעביר את החום החוצה. ברור שהחום (העקרי.. אני מפחד שתתחיל לחפור לי גם על החיכוך במנוע)מתחיל מהפיצוץ בתא השרפה.
כל הנושא של מרווחים במנוע זה סיפור אחר לגמרי, וכן צריכת דלק ויחס דחיסה. נראה לי שיש לך ערבוביה בין 2 פעימות ל4.
שוב אני רוצה להזכיר שהכול יורד לעלויות, ברור שמנוע קירור אוויר מיועד לשוק זול יותר ולכן המנוע יהיה פחות איכותי.
אני מכיר מנועי 2 פעימות מקוררי אוויר עם מרווחים מינימלים, יחס דחיסה מפגר, והספק מטורף ללא קירטושים ונעליים.
ושוב... אותו מנוע מגיע גם בגירסת קירור מים עם יותר..(וכמובן עם יותר.. ויותר יקר)
לא הבנתי מה הקשר אבל תודה על התיקון.

מנועי 2 פעימות מפצים על מהלך דחיסה פיצי ביחס דחיסה מוגדל אבל זה מאוד יחסי (ליחס של 4T) וזה דבר שלעיתים רואים ולעיתים לא.

כל הכוח של מנוע 2 פעימות מגיע מסל"ד ולא מדחיסה,אם היחס דחיסה באמת היה מפגר המנוע היה מפגר מאחור,דחיסה רק תאט את הבוכנה - זה דבר שמנוגד לעקרון הפעולה של מנועים כאלו,הם מתוכננים לעבוד עם חיכוך ובלימה מינימליים וכתוצאה גם אין בהם חלקים.

הדלק סה"כ בא להניע את הבוכנה וכשהיא מגיעה לסל"ד גבוהה מגיע הכוח,בניגוד למנוע מרובע ששם הדחיסה של הדלק בונה מומנט מסל"ד כמעט אפסי.

מרווחים במנוע מקורר אוויר בהכרח גדולים מקירור נוזל,אין קשר לכמות הפעימות.

יחס דחיסה הוא נגזרת של קירור - בגלל שקירור אוויר לא מסוגל לשמור על טמפ',לא ניתן להגיע ליחס דחיסה גבוהה כמו בקירור נוזל.
חפש על מושג שנקרא דטונציות.

קירור אוויר לא מיועד לשוק יותר זול ולא שום דבר,הוא רק פשוט יותר ליצור.

להביא לך כוס מים קרים?