מדהים!
לי גם היה סשן רכיבות בדרום אמריקה, אבל פה ושם.
השכרתי אופנוע כמו שלך לשבוע בפובליקה הדומיניקנית, מפתיע כמה שהוא לא מרגיש זול.
עשית לי חשק לטיול אופנועים במזרח!
מי אני?
בן 23.
למה דרום אמריקה?
החלום המקורי היה לטייל באירופה באופנוע, להקיף את האלפים. טיילתי בעבר 11 חודשים רגלית באירופה וחרשתי את היבשת, יצא לי המיץ מהתרבות הקרה האירופאית ורציתי טיול שני אחר. שונה.
איפה אתה עכשיו?
נכסתי לצ'ילה.
כמה קילומטר רכבת עד עכשיו?
7000
איפה רכבת?
הטיול התחיל בקולומביה. אקואדור. פרו.
איזה אופנוע יש לך?
קניתי אופנוע חדש בקולומביה. Apache rtr 180.
ציוד?
קניתי קומפלט בקולומביה. זיל הזול ואיכות מעולה כמו מערב.
איזה ציוד קנית?
סבל. ארגז גדול. 4 חבלי קשירה. קומפרסור אוויר נייד קטן. ספריי שרשרת. כלי עבודה נוספים. קסדה. וסט זוהר. כיסוי לאופנוע. מנעול שרשרת. דיסק אזעקה. אטמי אוזניים. ערכה לתיקון פאנצ'ר. סל קשירה לנעליים.מכנס גשם.
איך האיכות וכמה?
750 שח. איכות מעולה.
מה הבאת מהבית?
טאבלט לניווט. אוהל, שק שינה ומוצ'ילה. נעלי הרים לרכיבה.
איך התחיל כל הרעיון?
בגיל 13 זכור לי . הסתכלתי מחלון ביתי בתור ילד על כביש עכו מול הקריון. איזה קאסטום כבד עם צליל מחשמל עבר לו על הכביש. נדבקתי באהבה לאופנועים ברגע הזה. הסאונד, המראה, הסטייל, הכל.
ניסיון באופנועים?
קניתי נבלה בגיל 19. אחרי חודש מתה. נוכל מיפו עבד עליי. הייתי תמים וחסר ניסיון מה שתרם לעניין. נשאר טעם מר בפה. מכאן והלאה ידעתי רק אופנוע חדש אני קונה.
תכננת מראש את הטיול?
לא. נחתתי בקולומביה. לא תכננתי כלום. רק לנחות פה ולטייל. התאהבתי במדינה. רציתי להמשיך לעוד מדינות ולדמיין טיול של שנה באוטובוס, התבאסתי. אמרתי, עכשיו הגיע הרגע לקנות אופנוע והתחלתי לברר הכל.
עד כמה אוהב אופנועים?
מאוד.
למה, בגלל הפוזה?
הכי לא. הרוח שמכה בפרצוף עם קסדת בלי משקף. הצליל מהמנוע. הנוף. האתגרים הטכניים בדרך. רכיבה ספורטיבית וגם רכיבה שאנטית להירגע מהתנועה במרחב.
איך קונים אופנוע בקולומביה?
חיוך, פספורט ואשראי.
מה, עד כדי ככה קל?
כן. הקולומביאנים אוהבים זרים, ואין שום חוקים מטומטמים ומפלים.
כמה זמן חיכית עד שהגיע האופנוע?
שבוע.
למה דווקא את האופנוע הזה?
היו שני דגמים מתוצרת הודו כאופציה. רכבתי על אופנוע כזה של חבר שם ואהבתי את ההרגשה. היו גם יפנים, במחיר כמעט כפול.
מה, אופנוע הודו זה לא בדיחה?
מתברר שההודים מייצרים אופנועים לא רעים בכלל.
מחיר, דבר?
2000 דולר. כולל הכל. וביטוח לשנה.
תזכיר, איך קוראים לאופנוע הזה?
Apache rtr 180 2017.
חברה?
Tvs racing
מה אתה אוהב באופנוע?
כמעט הכל. מנוע חזק ומתפרץ. עד 90 קמ"ש כל ההילוכים מושכים חזק. 60 קמ"ש עושה ב 4 שניות. 17 כוחות סוס ממנוע 180 סמק. מהירות שיוט- 75-80 תמיד. גם נגד רוחות חזקות ובעליות. בהרים בגבהים 3000-4000 מטר שיוט 65. שיוט 95-100 בגובה הים שמתאפשר בשליש מהדרך. האופנוע באיכות מוצר טובה. מגיע עם המון תוספות יצרן. מגן מנוע, יואסבי לטעינה, 2 נורות נוספות לתאורה חזקה. מגן קליפר וסרעפת, תיק טנק דלק פשוט מעולה, מושב רך. מגני כידון צדדיים. רואים שהשקיעו בייצור שלו.
תן קצת רקע טכני על האופנוע?
5 הילוכים מתחלפים בליטוף קליל. סלד אפקטיבי- ב 6000 מתחיל לייצר כוח עד 8500. לאופנוע יש 9-12 אלף בשעון ליופי- לרכב בזה זה לקרוע תאימ אימא של המנוע. שני דיסקי בלימה. צמיגים מעולים מגיעים מהיצרן. תנוחת ישיבה- בין ספורטיבית לדו"ש- משהו באמצע, מרגיש נהדר כיפוף קל קדימה. משקל- 140. קל אך יציבות נמוכה ברוחות. מתחמם? קירור אוויר וממש לא. במדבר 45 מעלות לא הזיז לו. הגייה- מעולה, סופר קלה. מנוע- הגיע באמינות גמורה.
איזה טיפול הוא צריך?
שימון שרשרת כל 500 קמ.
שרשרת- מתיחה קלה של סיבוב בורג כל 700-800 קילומטר.
שמן- כל 2000 קמ מינרלי ופילטר.
פילטר אוויר- ספוג ניקוי כל 3000 קמ.
צמיגים- עוד חצי יש לו.
סט שרשרת- לא יודע.
מי מטפל לך באופנוע?
אני. לפני קניית האופנוע היה לי ידע אפס במכונאות. למדתי מיוטיוב. אני מטפל באופנוע כמו באישה. הכל בזמן.
הרצה?
הרצתי לבד. 100 קמ לפי המדריך כאן באתר, עם שילוב סרטון ביוטיוב. למנוע יש קומפרסיה פצצה, לא נעלם מילימטר שמן מהטנק שמחליף שמן.
מה התכנון להמשך?
צ'ילה, ארגנטינה ופרגאווי.
זהו?
אם ישאר כסף, נמשיך לברזיל, ונצואלה וחזרה לקולומביה.
תכלס, איפה רכבת?
התחיל בקולומביה. 300 קמ חציית ההרים האנדיים לאיזור בשם סלנטו. קולומביה היא מדינה עם נוף טרופי עוצר נשימה. הרי עד של ירוק כל סמ מעוקב. 400 לקאלי, עיר דרומית.
700 קילומטר לגבול שמתוכם 300 קמ מתוכם היא נקודת ציון- נוף עוצר נשימה ידוע לאופנוענים.
אקואדור. טיפוס למעלה. מדינה הררית ורכיבה בגבהים 3000-4000 מטר. לגונות, הרי געש. הקור הקפיא לי את העצמות ונמאס לי. חתכתי לכביש E45 מזרחה. רכיבה של 600 קילומטר שיזכרו לי לכל חיי. רכיבה בתוך ג'ונגל האמזונאס. מהשרואים בנשיונל ג'אוגרפיק עם הגורילות, אחד לאחד. מכונית עוברת פעם בשעה. טבע טהור.
200 קמ רכיבה מערבה לגבול פרו. חזרה להרים האנדים. רכיבה בתוך ערפל של 100 קמ- תיזכר רכיבה אגדית. רואה 30 מטר קדימה בקושי. להרים האנדים יש עוצמה שקשה להסבירה. יופי.
פרו- אחרי 3500 של רכיבה הררית בקולומביה ואקואדור רציתי משהו אחר. מישורים. כביש פתוח. 2400 קילומטר של מדבר עם נוף לים תיזכר לי לכל חיי. ראיתי את המדבר בכל סוגיו- ממדבר רטוב עד למדבר היבש בעולם - מדבר אטקמה בצ'ילה. הרכיבה אכן טעונה רגשית- עם נוף עוצר נשימה של דיונות, הרים יבשים בצבעים משתנים- יש כל 20 קילומטר מצבת זיכרון. אלפי מצבות לכל אורך הדרך של נספי תאונות דרכים. 700 קילומטר במדבר אטקמה בצ'ילה. ה 400 הראשונים היו מדהימים.
מסוכן או לא לרכב בדרום אמריקה?
הקולומביאנים נוהגים כמו מטורפים אבל כולם מכבדים אחד את השני. הוא לא יסכן אותך, אבל אכן נוהג אגרסיבי שמתאפשר לו.
אקואדור- עם העובדה שאקואדרים הם האנשים הכי מגעילים ורעים שפגשתי עד היום הם גם נוהגים ככה. סיכנו את חיי פעמים רבות באקואדור. מזיז לו? ממש לא.
פרו- אומנם רוב הפראונים הם אנשים טובי לב ואנשים בין הנחמדים שפגשתי, על הכביש הם נוהגים אגרסיבי. לימה- סיוט של כל אופנוען.
דלק, מחיר?
קולומביה- 2.7 לגלון.
אקואדור- 1.5 דולר לגלון.
פרו- 3.8 דולר לגלון.
חציית גבולות?
קולומביה אקואדור לקח שעה וחצי.
אקואדור פרו שעה וחצי.
פרו צ'ילה 3.5 שעות. משחקים אותה אירופאים הצ'יליאנים. הביאו לי כלב סמים להריח את האופנוע וסרקו את הציוד על האופנוע. בשלושת האחרות רק שאלו זה שלך? עניתי כן וזהו.
איך השוטרים, נודניקים?
קולומביה אף אחד.
אקואדור- פעם אחת ביקשו רישיון אופנוע.
פרו- פעם אחת.
צריך לקנות ביטוח לאופנוע?
קולומביה כן. הביטוח מגיע חובה במחיר עם האופנוע החדש.
אקואדור- לא.
פרו- גניבה. 35 דולר לחודש.
צ'ילה- לא.
איפה אתה ישן?
חדר פרטי הכי זול שאני מוצא על הדרך. בשביל מקלחת וחדר בטוח ללילה. אפשר גם הוסטל יותר זול, אבל אוהב את השקט שלי אחרי יום רכיבה.
כמה שעות את רוכב סיום?
3-5 תלוי בדרך. הפסקות 1-2.
.
כמה קמ אתה רוכב ביום?
250. מקרים חריגים 300-350.
לא קצת?
עם אופנוע קטן סמק אכן זה לאט יותר. לא ממהר לשום מקום.
החלקת?
6 החלקות עד עכשיו. לא יותר מ 30 קמש. מתברר שהמגני צד של המנוע שמגיעים עם האופנוע- לברך את היצרן. לא מזיז לאופנוע.
תאונה?
אחת. ניסיתי להיות סופרמן. 500 קמ ביום עם חציית מאות יישובים בדרך עם כבישי עפר. הייתי עייף ברמה קיצונית וקבלת החלטות מתה. הפרונט של האופנוע טוטל מת. בולמים, דיסק, קליפר, סנסור,ידית שמאל, ג'נט. משאית סמי טריילר עלתה לי על הפרונט שהחליק שמאלה. לי לא קרה כלום במהירות 20 קמש. עקיפה מפגרת. המכונאי ניסה אך לא יכל להציל כלום. האופנוע נוסע עקום כמו נבלה. קיבלתי החלטה קשה ושיפצתי עם חלקים חדשים את כל הקדימה של האופנוע ברבע מחיר שקניתי אותו. 5 ימים של כאב ראש מטורף אך האופנוע חדש כמו קודם, כל החלקים חדשים. לא ויתרתי על האופנוע והשתלם. מזל שיש את המותג הזה גם בפרו והחלקים הגיעו אורגינל חדש ממחסן החברה בלימה תוך יומיים. זכיתי ל 3500 קמ רכיבה אגדית במדבר פרו צ'ילה לאחר. קרה, תיקנתי, ממשיכים הלאה. הכל רגיל כמו קודם רק שהפקתי לקחים. לא רוכב עייף יותר בחיים, עוצר בצד ומחפש מקום לישון.
איזה נוף יש בדרום אמריקה?
אמזונאס. מדבר. ים. הרים עד 4700 מטר. יש הכל.
אתה רואה אופנוענים אחרים על הדרך?
2-3 כל יום ממוצע.
מי?
קבוצות גברים 2-3 בדרך כלל. זוג או מורכבת. יש גם יחידים, מעט. גילאים 30-40.
על מה הם רוכבים?
Bmw 1200/800. Klr 650 בעיקר.
אתה היחידי על אופנוע צעצוע?
עד עכשיו שראיתי כן. יש אנשים שעשו על honda c80 מאלסקה עד אושואיה בארגנטינה. הכל אפשרי. פחות קל, אך בר השגה.
מה שונה?
מהירות שיוט לאט יותר, כיסא קטן יותר, הרוחות החזקות והיציבות פחות, הכל מעייף יותר בפחות קילומטר.
נהנה פחות, חושב?
היופי של הנוף בדרום אמריקה אותו דבר. קסום.
איזה גבולות יש לך שהחלטת?
אין רכיבה בלילה אחרי חושך. אין רכיבה בעייפות מסכנת.
איך הכבישים שם?
תמצאו הכל על הכביש. חול, סלעים, בורות, חור בכביש, צמיגי משאיות, נחלות של ביוב, מים, ביישובים שמים רמפות של שליש מטר. יש גם כבישים מדהימים. בדרום קולומביה קרס ההר על הכביש. בדרך עקיפה בשטח עזרו לדחוף 5 אנשים את האופנוע- תודה מבורכת.
היו גם רגעים קשים מן הסתם?
הר קרס על הכביש בקולומביה ודחיפת האופנוע בשטח. רכיבה במינוס 5 מעלות באקואדור בגובה 4200, רעד לי כל הגוף עם 5 שכבות. 100 קילומטר של ערפל בהרים בדרום אקואדור, מצליח לראות 30 מטר קדימה. התאונה בפרו והשיפוץ. מתגברים, וממשיכים הלאה.
האופנוע הזה עושה שטח?
אפשר אך לא רצוי. שיוט של 30-35. מעבר לזה להרוס את האופנוע, לא בנוי לזה. רכבתי פה 10 קילומטר פה ושם, לא קל.
יש דבר כזה עונה מומלצת?
אופנוע נוסע בכל מצב. גשם עוצר בצד ומחכה. קור- לובש מעיל חם וכפפות.
ישראלי בדרום אמריקה, מה היחס?
90 אחוז מהמקומיים לא יודעים בכלל איפה נמצאת ישראל על המפה.
האופנוע על שמך?
כן. לחצות בדרום אמריקה עם רכב לא על שמך או חבר- כמעט בלתי אפשרי.
איך מבחינת בטיחות?
ניסו לארגן לי שוד פעם אחת לאופנוע בחור שהתנדבתי אצלו. ברחוב פעמיים עמדו ליד האופנוע וחיכו שאקיף את הבניין כדי לגנוב ולברוח. אני קולט אנשים מהר.
כמה זמן לקח לך?
5 חודשים. 80 אחוז מזה עוצר להתנדב במקומות. חוות, הוסטלים, לימדתי אנגלית בבית ספר. זה גם טיול כמו כל טיול רגיל. עשיתי טרקים/ הרי געש/ לגונות.
איך האנשים/ אוכל/ בחורות?
אוכל מדהים. אנשים טובי לב בפרו וקולומביה, אקואדור גועל. בחורות בקולומביה זה יצירה של אלוהים.
ממליץ?
אין מה לדבר בכלל. הנוף פה פשוט מטורף.
זול?
פי 3/4 מישראל. תלוי במקום
געגועים למשפחה?
כן. אבל זה טיול של פעם בחיים.
מתחרט על משהו?
לא. התקופה הכי יפה בחיי.
מיצית את העניין או רוצה עוד?
אפריקה. בשטח. עוד שנתיים. נחזור לעבוד, נחסוך ונתארגן מחדש עם אופנוע שטח.
יש וידאו/ תמונות?
כן. https://youtu.be/SZcfglDc0ic
מדהים!
לי גם היה סשן רכיבות בדרום אמריקה, אבל פה ושם.
השכרתי אופנוע כמו שלך לשבוע בפובליקה הדומיניקנית, מפתיע כמה שהוא לא מרגיש זול.
עשית לי חשק לטיול אופנועים במזרח!
הרגת אותי! הייתי בחלק מהמקומות, נשמע טיול מדהים.
תהנה מכל רגע... ותעלה עוד תמונות יא קמצן, מה זה עולה לך כסף?????
מדהים. חלום וגעגוע..
גם לי בזמנו הייתה פנטזיה לעשות חלק מהטיול בדר"אמ עם אופנוע.
תהנה מכל רגע!
ואו אחי, מדהים!
מרתק ומקסים. רגעים שישארו לכל החיים. עוררת קנאה בריאה, תמשיך ותהנה!! תודה.
מדהים! חלום.
כמה זמן אתה שם?
אם אפשר לשאול, כמה עלה עד כה כל הטיול?
מה אתה מתכנן לעשות עם האופנוע בסוף הטיול, למכור? כמה בערך ניתן לקבל עליו?
תודה.
תודה לכולם על התגובות, מעריך.
ל unknown,
רויאל אנפילד יצאו באופנוע חדש לשטח himalayan.
2300 דולר חדש מהניילון בהודו. מגיע עם אקססוריז מטורפים גם מהיצרן, שני טנקי דלק ספייר מקדימה, ארגזים ומגן מנוע ושרשרת בעוד 200 דולר. גגל.
ל step,
5 חודשים. ללא עלות האופנוע, 3000 דולר .
למכור ולקבל כמה שיותר. עוד 7 חודשים נגיד, עם שנה בלאי, כולם יקנו ב 50 אחוז הנחה. אשתדל להתחיל משא ומתן ב 1500 ואיפשהו באמצע בטח.
מדהים. כל הכבוד שלמדת לטפל לבד בלי ניסיון קודם.
תודה על השיתוף, חוויה לכל החיים
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
נשמע כמו טיול חלומי. הסיפורים שלך הזכירו לי איך בטיול שלי להודו הייתי מסתכל על כל אלו שטיילו בהודו על אנפילד, אני מניח שבסיטואציה אחרת הייתי מצטרף אליהם (אבל הטיול שלי היה בעל אופי אחר לגמרי...). אני מאמין שמתישהו, בטח בפנסיה, אני אגשים את החלום הקטן הזה ואצא לחוות את הודו (או כל מדינת עולם שלישי אחרת) על אופנוע.
מדהים ומקסים. עשית לי את היום. תודה
אהבתי
ואכן לא צריך מנוע גדול לטיול adv