אגב אם מחירי הדיור יישארו מטורפים כמו עכשיו שוקל גם לגור במשהו דומה. אולי משאית שאשים לה בית נייד שיהיה תמיד שם או אוטובוס להפוך לבית נייד.
Sent from my m3 note using Tapatalk
הכל התחיל לפני כחצי שנה.
בחורה צעירה פירסמה פוסט אוטובוס למכירה.
היא לא באמת רצתה למכור אבל המון עבדו עלייה והאוטובוס עמד לגרום לה לפשיטת רגל.
אז אנשים טובים עזרו לה, היא לא מכרה אותו והיום גרה בו.
אממה, אין לה עדיין מקלחת ופה אני מנסה לעזור לה, יש לה מחמם מים על גז, יש ברז, יש כמעט הכל... רק חסרה אגנית חרס...
אם יש למי מהחברים פה לעזור לי ולתרום לה אגנית 80\80 אשמח לאסוף ולהגשים לה את חלום המקלחת בבית.
אם זה עוזר, היא גם אופנוענית, יש לה נינג'ה 300 ABS מלוקק ויפה שהיא מנסה למכור, אז אם מישהוא מחפש... שיפנה אלייה בפייסבוק: https://www.facebook.com/veredmakdusi
![]()
אם תרצו, אין, זו אגדה!
אגב אם מחירי הדיור יישארו מטורפים כמו עכשיו שוקל גם לגור במשהו דומה. אולי משאית שאשים לה בית נייד שיהיה תמיד שם או אוטובוס להפוך לבית נייד.
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
נדיר למצוא אנשים כמוך, אני זוכר אותך עוד מ2008/9 שבאת למפגש של כמה מהחברה מהפורום 125 בכינרת וגם פה בפורום, תמיד עוזר חברותי ואוהב לארח. שאפו עליך ומי יתן והכל יחזור אלייך פי 1000.
DUCATI Monster 1200s
אתה איש טוב
הכל תלוי בהסבה ברישיון. ברוב המקרים ניתן להסב ל12 טון. אבל תקחו בחשבון שהעלויות ממש גבוהות. הן לבניה ראשונית והן לתחזוקה.
ובנוסף, ערך הנכס שבידיכם לא שומר על ערכו.
את המקרה של הבחורה אני מכיר. אכן סיפור עצוב. ולא פחות עצוב זאת התמונה שמוצגת על בוני הקרוואנים...
למה עלות גבוהה ואם זה הסבה לעד 12 טון אז מעולה יש לי רשיון אפילו
סביר להניח שבמידה ויש לך ידיים טובות, אוטובוס עם בניה סבירה והסבה למגורים (אישורי מהנדסים וכו) יעלה בין 80k ל150k.
אם אתה רוכש מוכן, צפונה מ120k כמעט ובטוח.
עלות של אגרה שנתית, ביטוח בהנחה ואתה נוסע איתו, תחזוקה לאוטובוס (עניין כואב מאוד), תחזוקה ושיפוצים תמידיים בזמן המגורים, בלאי קבוע של המצברים למערכת הסולארית, והיד עוד נטויה.
באופן אישי בניתי אוטוקראוון קטן, וכאשר יורדים למשהו קטן (פיאט דוקאטו) העלויות נחתכות משמעותית. (אבל החיים הרבה יותר ספרטניים)
אם אתה מעוניין בלהחכים בנושא, יש קבוצה שנקראת כפרים על גלגלים. יש שם אנשים עם ניסיון ( ואנשים עם ניסיון במכירות).
בנוסף יש קבוצה בשם פי אלף יותר כפרים על גלגלים. יש שם המון הסברים שיעזרו לך.
היה לי פעם חבר חוראני שנמאס לו ממחירי השכירות והסב בצורה חובבנית GMC ראלי ישנה לסוג של בית, כמובן שלא היו שירותים או מקלחת, שלא לדבר על מטבחון,
אחרי חצי שנה שהוא נע במספר מקומות בארץ שאלתי אותו מה ההוצאה החודשית שלו על האוטו ? הסתבר שהחוכמולוג שרף כל חודש (שנת 2002) 6000 ש"ח על הרפתקת
הרובניזון קרוזו שלו, מה שהיה מאפשר לו להתרווח בנחת בדירה בת"א או באחת מערי הלווין, אבל מאחד שחזר בתשובה 3 פעמים קשה לצפות להגיון צרוף.
תראה כמה עולה אישור מהנדס?
אגב 80 אלף זה לא מחיר גבוהה.
תיקונים ותחזוקה זה לא בעיה, אגב זה לא כזה יקר בעיקר לאחד שלא נוסע הרבה.
מצברים זה עסק גם לא נורא מידי אם מתכננים הכל נכון ועל כימיה נכונה ולא עופרת.
חימום עושים בקלות מבוסס מחמם מים סולר עצמאי עם טרמו אלמנט שמפיק חשמל מחום לטובת הפעלה עצמית של המערכת.
סך הכל העסק לא מסובך מידי לביצוע ולא יקר מידי כשיודעים מה עושים
הבעיה שיכולה להיווצר לי זה רק התקינה שאין לי מושג בה
אני מניח שעולה פה שאלה נוספת והיא
היכן ניתן להעמיד רכב כזה?
מים אפורים היכן ניתן לרוקן?
תקינה?
תחזוקה?
מיסי חובה כגון ביטוח, אגרות וכו'.
תחזוקה - לא כזאת פשוטה בכל זאת אוטובוס, מערכות הידרופניאומטי, חשמל, הידראוליקה, ועוד שלל ממתקים.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
המערכות הפנאומטיות שם ממש פשוטות.
הידראוליקה מאוד מעטה.
ביטוח לא חייב קבוע מקסימום מבטח שבוע כשמזיז, אגרת רישוי חייב מאמין שזה כמה אלפים בשנה שזה בערך כמו ארנונה לא נורא מידי.
ריקון מים אפורים אכן שאלה
היכן להעמיד? איפה שמתחשק לך בכל מקום ציבורי.
תקינה זה גם סיפור משלו
וכמעט שכחתי (אני לא בטוח) אבל מעל 12 טון כמדומני חייב פיקוח קצין בטיחות.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
היכן להעמיד - זו סוגיה לא כ"כ פשוטה בארצנו הקטנטונת...
כעקרון מותרת חניית לילה ולינה אך ורק בחניון לילה שהוגדר ככזה רשמית (יש לא מעט כאלו - רשימה באתר הרט"ג), חניון לקראוונים יש פחות (שלושה או ארבעה אאל"ט בכל רחבי הארץ)
לינה ו/או שהיה בשטחים פתוחים (פרדסים/ יערות/ כל מקום שהוא בטבע) אסורה.
ככה זה פה. הכל קשה...
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו