תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: התייעצות לגבי שיעורי אופנוע A1

צפייה משולבת

Junior Member

התייעצות לגבי שיעורי אופנוע A1

אהלן חבר'ה,

התחלתי לפני כשבועיים שיעורי נהיגה לאופנוע דרגת A1, אחרי 5 שנים עם רכב, וכי זה החלום שלי מגיל צעיר.
    כרגע אני בשיעור השלישי ומרגישה שאני עדיין חסרת ביטחון על האופנוע, זה בא לידי ביטוי בכמה אופנים: נסיעה מזגזגת על האופנוע (לא משנה מה, אני לא מצליחה לשמור על יציבות), חוסר רגישות עם הגז של האופנוע (נותנת יותר מדי גז בהתחלה, מה ש"מקפיץ" אותי קדימה), ועם חוסר ביטחון בפניות ו\או סיבובים.

יש לציין שלא רכבתי על אופניים כבר 10 שנים בערך חח, מגיל 11. המורה המליץ לי לרכב על אופניים כדי לשפר את היציבות שלי ובכללי אומר לי להיות הרבה יותר בטוחה בעצמי ובכל זאת אני לא מצליחה... אני מודעת לכך שאני רק בשיעור השלישי שלי, אבל מאוד חשוב לי לעבור טסט ראשון במינימום שיעורים, כך שאני ממש אשמח לטיפים לשיפור ברכיבה.

תודה לעוזרים! (:

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    ברוכה הבאה לפורום , בגדול נסי להישתמש בקלאצ' כדי לרכך את הקפיצה הזו בפתיחת גז בראשון, אין מנוס מזה זה תמיד קורה יש כלים שבהם מורגש יותר יש כאלה שבהם פחות.
    אני בשיעורים הייתי תמיד שומר על גז טיפה פתוח ומווסט מהירות עם הקלאצ בעדינות.

בקשר ליציבות זה עיניין של מבט , אינסטנקטיבית אנחנו בני האםד מסתכלים על החלק שמפחיד אותנו הכי הרבה וזה האספלט למטה.
    הדבר הזה גורם למוח לא לראות אופק ופוגע בהתמצאות במרחב, וגם הכל קרוב וזז מהר וזה מכניס אותך לפאניקה בגלל זה האופנוע מזגזג .
    תסתכלי למרחק הרחק , גז עדין וויסטות מהירות עדין בעזרת קלאצ ישפר לך את הרכיבה
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Member
    ברוכה הבאה. הקטע פה לכאורה מגיע מלחץ והתרגשות, ואלו שתי דברים שיכולים לקלקל לך לא מעט גם בטסט. קחי נשימה שתיים לפני שאת עולה על הכלי, לאחר מכן, עשי את הצעדים בעדינות, אל תתנפלי לא על הקלאץ ולא על הגז. לקחת בחשבון שמדובר בסך הכל שיעור, ושאת לא אמורה להיות אלופה כבר בשיעור השלישי. בכנות, אני לא הייתי מחפש להיות כלכך טוב בשלב כלכך מוקדם - זה לוקח זמן! להקשיב למורה ולהתייעץ איתו במידה ומשהו לא מובן לך, לא לעשות על "דעת עצמך" כמובן. זהו בגדול, לאט לאט משתפרים עם כל שיעור שעובר. גם אני הייתי בלחץ מטורף ומבולבל כשהייתי בשיעורים הראשונים. זה עובר לכולם. אגב, כמה תלמידים חוץ ממך נמצאים בדר"כ במגרש? אם יש עומס, אולי כדאי לך להתמקד באיזור במגרש שהוא יותר פתוח וייתן לך יותר מקום להתאמן בצורה יעילה.

בנוגע לנסיעה מזגזגת על האופנוע - נסי להיות רגועה, גוף רפוי, אך עדיין מוכן לפעולה במקרה הצורך. מבט מכוון לאופק, אך עדיין רואה מה קורה מסביבך-
    תני לעצמך בוסט של מכת גז בתחילה (כ10-+ קמ״שׁ) ותתייצבי על מהירות כ 5+- קמש בהילוך ראשון על הקו הישר במגרש.
    בתחילה גם לא הצלחתי לנסוע בקו ישר, וניסיתי להפעיל את כל שרירי הגוף התחתון כדי לייצב את עצמי, (כאילו יש לי עצירות (- נראה שזה עבד בתחילה, אבל זה שיטה גרועה - במיוחד שמתי לב לזה אחרי שראיתי את הסרט twist of the wrist2, בין השאר הם מדברים על ״פעולות השרדותיות״ או SR שאנו כבני אדם מפעילים, ובעצם מפריעים לנו לנהוג באופן תקין http://bit.ly/2ns6zM7

אפשר לראות בסרטון שנהיגה רפויה ולא לחוצה על ההגה בעצם משפרת את הנהיגה עשרות מונים.
    לאחר מספר שעורים, ומעבר לנהיגה ״רפויה״ אני מרגיש ונוהג הרבה יותר יציב.

בנוגע לחוסר רגישות עם הגז של האופנוע- צריך להתרגל לכמות הגז שהאופנוע נותן, ואיך שהקלאצ׳ עובד, ישבתי זמן לא מועט וניסיתי להרגיש איפה הנקודה שבה האופנוע נותן את תוספת הזאת לגז. (זה הסיבה שתמיד אני משתדל לקחת את אותו אופנוע בשיעורים).
    בשבילי הטריק הכי גדול היה בכך שבשמיניות נסעתי על הילוך שני. כך יהיה לך מספיק כח לנסוע ובלחיצה הכי קלה שאפשר על הקלאצ׳ מקבלים עוד כח להמשך סיבובים. כשעשיתי את זה פתאום האסימון נפל לי, מה שהקל עלי גם עם הפניות.

בנוגע לחוסר ביטחון בפניות ו\או סיבובים, זה עניין של הרגל ונסיון, מה שמאוד עזר לי היה העניין של ההילוך השני. פתאום יש כח לאופנוע ולא חששתי כאילו אני הולך לפול בגלל חוסר כח.

ושיהיה בהצלחה!

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קיפיבןקיפוד צפיה בהודעה
    בשבילי הטריק הכי גדול היה בכך שבשמיניות נסעתי על הילוך שני. כך יהיה לך מספיק כח לנסוע ובלחיצה הכי קלה שאפשר על הקלאצ׳ מקבלים עוד כח להמשך סיבובים. כשעשיתי את זה פתאום האסימון נפל לי, מה שהקל עלי גם עם הפניות.
    כשמדובר ב-A1, אין ספק שצריך לבצע שמיניות בהילוך שני.

שים לב במסגרת השמיניות שאתה מבצע בשיעורים שככל ששינוי הכיוון נעשה בנינוחות ובאופן עגול בין הכניסה והיציאה ממרכז ה-8 (שים לב שמרכז ה-8 הוא למעשה ישר מאשר פרופר "X", כך שביכולתך לבצע את הסיבוב באופן עגול ונינוח יותר בדומה לדברי אברי), כך תוכל לבצע את השמיניות באופן חלק ולצבור מהירות שתייתר את השימוש במצרעת ותאפשר ביצוע שמיניות עם הקלאצ׳ בלבד (תכלס, השימוש במצרעת באמצע השמונה אינו נדרש).

Banned
    תפסיקי להפעיל כוח על הכידון.
    להחזיק לא לדחוף.
    טריק נחמד כדי להקל על עצמך עם הפניות והשמיניות - במקום לעשות שמיניות תנסי לעשות צורה של עיגול ולהמשיך לנסוע במעגל קצר. ככה קצת לכל כיוון. יתן לך תחושה למשקל של הכלי ולאיך הוא מגיב בפניה.

Member
    עשיתי רישיון A1 שלי לא מזמן, לפני פחות מחודשיים לכן עדיין סוכר היטב את השלבים והרגשות..
    שיעור שלישי...אני מניח את עדיין על קטנוע ולא אופנוע..אם כך - אין עניין ההילוכים ואין עניין לחיצה על מצמד.
    בשלב הזה עיקר הריכוז הוא יציבות תוך שימוש בגז ובלמים.ההתחלה בדרך כלל לא קלה...מרגישים חוסר ביטחון וזה בסדר גמור וצפוי. הסוד העקרי הוא סבלנות ונחישות. להמשיך לנסות, לא להרפות, להקשיב למורה.
    המיומנויות באות בקפיצות...את צוברת ניסיון...לעט והולך קשה...אך זה נצבר...פתום בשיעור מסויים את תגלי שקפצת ביכולת ועושה אותו תרגיל פתאם בקלות...
    כך זה בא אלי...לא הולך..קשה..נלחם עם הכלי...מנסה לבצע באופן שמורה מסביר....שיעור..שתייים..שלוש..ופתאם בשיעור מסויים זה מתחיל לזרום...
    כך כל התרגילים..
    סבלנות...נחישות ומשמעת

אגב, אני גם חזק בעניין אופניים..רוכב עשור בשטח רכיבות אגרסיביות עם צורך ביכולות יציבות במהירויות מאוד נמוכות וגם קפיצות...חשבתי זה יעזור לי בשיוערי אופנוע..אהיה אלוף משיעור ראשון...
    ממש לא...אותה הרגשה בהתחלה של חוסר ביטחון על הכלי ואי-יציבות כמו כל תלמיד מתחיל אחר...אך הסוד הוא סבלנות ונחישות..וזה יבוא
    נערך לאחרונה על ידי pret; 14-03-2017 בשעה 07:22.