בקש מהחבר שלך בארה"ב שיקנה לך את המשאבה יארוז וישלח לארץ
בדואר רגיל, לא דרך פדקס (יהיו בעיות!). ככה שלחו לי כמה וכמה חלקים לאופנוע
ללא בעיות מיוחדות. - רן
שלום לכולם, שאלה לאילו שהתנסו או יש להם ידע ודאי.
הלכה לי משאבת ברקס מרכזית ברכב האספנות שלי. אין שום בעיה להשיג את החלק בארה"ב או באירופה. האם יתנו לי לייבא אותה או לא? מדובר על משלוח ב-UPS או פדקס. אם המוסך (מורשה) שמטפל ברכב ייבא את המשאבה, האם יש סיכוי טוב יותר ליבוא נטול בעיות?
דיברתי עם חלק מהמוכרים. החוקים הפדרליים באה"ב אוסרים עליהם לכתוב תוכן חבילה לא נכון.
תודה
בקש מהחבר שלך בארה"ב שיקנה לך את המשאבה יארוז וישלח לארץ
בדואר רגיל, לא דרך פדקס (יהיו בעיות!). ככה שלחו לי כמה וכמה חלקים לאופנוע
ללא בעיות מיוחדות. - רן
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
או שלחלופין תבקש מאחד מאלו שמבצעים יבוא של חלפים. לרוב המחיר שלהם הוא 2 דולר על כל דולר מחיר באתר המבוקש.
המחיר כולל יבוא שחרור והכל. עד לבית.
שלחו לי לאופנוע מאיטליה.. השווי היה 70 יורו, דואר רגיל אפילו לא רשום..
מיותר לציין שלא הייתה שום בעיה.
זה ענין של מזל בלבד.אם היה נעצר לבדיקה מדגמית היית נדרש לאישור משרד התחבורה. בחברות השילוח השונות הכל עובר בדיקה.
כאמור, זה עניין של מזל אך לרוב כשמדובר בדברים קטנים אז הכל עובר חלק (בסופו של דבר אני חוסך עשרות אלפי שקלים בהזמנות מחו״ל גם כאשר פה ושם נדרש לשלם מיסים ושילוח בעלות גבוהה).
יש לא מעט חלפים קטנים שוטפים ששווה לרכוש בחו״ל למשל פלאגים (סביב חמישית מחיר מבישראל לאחר שילוח), מסננים, רפידות וכיוצ״ב שאם לא מתקינים לבד פשוט מביאים למוסך בזמן הטיפול ומשלמים על זמן העבודה (להבדיל מחלפים ותוספות שמחיר הרכישה כבר כולל גם את ההתקנה).
תודה על הטיפים. אשתמש בהם בעתיד. בינתיים מצאתי זוג חנויות באזור שמחזיקות חלפים לרכבי אספנות ומצאתי שם משאבה זהה.