עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 32

אשכול: בדיקה משטרתית היום ברח' ביאליק בר"ג

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    זהו שלא, במקרה של עיכוב ניתן לעכב אזרח עד 20 דק' ולא יותר מעבר לכך חייבת להיות סיבה אמתית לעיכוב.
    אחרי עשרים דקות אפשר להודיע שבמידה ולא עוצרים אותך אתה הולך כי זמן העיכוב שלהם תם.
    במחסומים בהם ישנה נוכחות בוחן יש שילוט ועמדה מסודרת לבדיקה, ולא יוזמה פרטית של מתנדב/שוטר.

לקצין משטרה של התנועה ישנה סמכות להפסיק עבירת תנועה, הורדה של רכב מהכביש על ליקוי טכני/מכני רק ע"י בוחן תנועה מוסמך.
    אתה בטוח בקשר ל20 דקות?
    כי פעם עיכבו אותי הרבה מאוד זמן (חשבו שדרסתי זקנה וברחתי) והם אמרו שעד 3 שעות מותר להם לעכב....

Senior Member
    אם חשבו שדרסת זקנה זה אולי מצב קצת שונה מאשר עיכוב של משטרת התנועה

תרגיש חופשי לספר את כל הסיפור

רשמתי על זה בזמנו בפורום הישן הפרטים כבר לא רעננים אצלי כי זה היה מזמן.
    בגדול 2 יסמנקים על אופנוע חסמו אותי ברמזור הוציאו לי את המפתחות מהסווי'ץ ולקחו אותי למדרכה שם הם קיבלו תיאור בקשר של הבחור שדרס זקנה 2 רחובות משם וברח.
    זה השלב שהייתי על סף דום לב כי פשוט כל הפרטים היו אחד לאחד אני. (מעיל שחור, קסדה אפורה, אופנוע שחור).
    אחרי איזה חצי שעה שכבר התחלתי לדמיין איך אני בורח להם וכל מיני סצנות הזויות בסגנון הודיעו להם בקשר ששיש שם שברים של הקטנוע (לא אופנוע) וזה בצבע אפור.
    שוחררתי לדרכי ונשבעתי לעולם לא עוד! (לא עזר השבועה..)

Member
    היית חשוד פוטנציאלי בעבירה פלילית.

לצורך בירור חלקך אם בכלל בביצוע העבירה, ולאור מה שכתבת,
    הייתה סמכות לעכב אותך ל 3 שעות, כחשוד.

אני מסתמך על כך שאתה בעצמך תיארת שהשוטרים עיכבו אותך כי ענית לתיאור של אדם, ככל הנראה מהסוג הנאלח ביותר,
    שדרס אישה מבוגרת, וברח מזירת התאונה.

Senior Member
    חשוד בעבירה - למשטרה יש סמכות עד 3 שעות לעיכוב במקום.
    לא חשוד - עד 20 דקות אחרת זאת הטרדת אזרח.
    מי שביצע עבירה - יכול להיות מעוכב ע"י כל אזרח אחר (עד 3 שעות) והגעת משטרה (מחובותו האזרחית לעזור לזולת). אם לא הגיע שוטר והודעת יש לשחרר את מבצע העבירה.

שוטר תנועה יכול להוריד את הכלי, על ליקוי כזה או אחר (כמה שאני יודע - בזה אני טיפה חלש) אבל אני הבנתי מחברים שתמיד (במקרה של מתנדבים/אור יום/אתה לא רואה קצין ברכב שמגבה אותם), אתה מבקש תעודת בוחן (כמו שאמרו) ואם לא מגיע בוחן תוך 20 דקות (וזה קורה) אז ביי.

במקרה של חברים אחרים, לא עוצר נכנס בין מכוניות וממשיך כי פה מ. התנועה = רק צרות.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    אתה בטוח בקשר ל20 דקות?
    כי פעם עיכבו אותי הרבה מאוד זמן (חשבו שדרסתי זקנה וברחתי) והם אמרו שעד 3 שעות מותר להם לעכב....
    כי היה להם יס"ל (יסוד סביר להניח) שבוצע פשע. פגע וברח היא עבירת פשע.
    וגם במקרה הזה עליהם להביאך לתחנה לצורך חקירה.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    עיף 66 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים) מגדיר עיכוב כ"הגבלת חירותו של אדם לנוע באופן חופשי,
    בשל חשד שבוצעה עבירה או כדי למנוע ביצוע עבירה כאשר הגבלת החירות מסויגת מראש בזמן ובתכלית".

• ישנם חמישה סוגי עיכובים:
      • עיכוב חשוד - סעיף 67 לחוק.
      • עיכוב עד - סעיף 68 לחוק.
      • עיכוב לחיפוש ולבדיקת מסמכים - סעיף 69 לחוק.
      • עיכוב לביצוע צו מעצר או צו מאסר - סעיף 70 לחוק.
      • עיכוב כלי רכב לשם חיפוש - סעיף 71 לחוק.

עיכוב חשוד

• כאשר לשוטר יש יסוד סביר לחשוד כי אדם עבר עבירה, או כי הוא עומד לעבור עבירה העלולה לסכן את שלומו
    • או ביטחונו של אדם, או את שלום הציבור או את ביטחון המדינה, הוא רשאי לעכב את אותו אדם במקום
    • כדי לברר את זהותו וכתובתו או כדי לחקור אותו במקום.
    • שוטר רשאי לדרוש מאדם להתלוות אליו לתחנת המשטרה, כאשר מתקיימים שני תנאים במצטבר:

1. יש לו יסוד סביר לחשוד שאותו אדם עבר עבירה או עומד לעבור עבירה.
    2. הזיהוי במקום היה בלתי מספיק או שלא ניתן לחקור את אותו אדם במקום.

עיכוב עד

• כאשר לשוטר יש יסוד סביר לחשוד כי נעברה עבירה, הוא רשאי לעכב אדם שיכול למסור לו מידע בנוגע לאותה עבירה (עד) כדי לברר את זהותו וכתובתו או כדי לחקור אותו במקום.
    • בנוסף, רשאי השוטר לזמן את העד לחקירה בתחנת משטרה קרובה בזמן סביר אחר, כדי לברר את זהותו וכתובתו או כדי לחקור אותו.
    • במידה וזיהוי העד היה בלתי מספיק, או ישנו חשש שהעד לא יתייצב לחקירה בזמן, רשאי השוטר לבקש מהעד להתלוות עמו לתחנת המשטרה לשם גביית העדות.

עיכוב לצורך חיפוש ובדיקת מסמכים

הוקנתה בחיקוק הסמכות לחפש במקום, בכליו או על גופו של אדם, או הסמכות לדרוש מאדם הצגת מסמכים, רשאי בעל הסמכות לעכב אדם או כלי רכב כדי לאפשר את החיפוש או העיון במסמכים, וכן רשאי הוא לדרוש מהאדם למסור את שמו ומענו.

• ישנם חוקים ספציפיים המאפשרים חיפוש במקום, בחפצים או על גופו של אדם, או מקנים סמכות לדרוש מאדם הצגת מסמכים.
    • בעל סמכות מתוקף אחד החוקים הללו רשאי לעכב אדם או כלי רכב כדי לאפשר את החיפוש או העיון במסמכים.
    • בעל סמכות מתוקף אחד החוקים הללו רשאי לדרוש מאותו אדם למסור את שמו וכתובתו.

עיכוב לצורך ביצוע צו מעצר או צו מאסר

• כאשר לשוטר יש יסוד סביר לחשוד כי ישנו צו מעצר או צו מאסר כנגד אדם מסוים, הוא רשאי לעכב את אותו אדם עד לקבלת עותק מהצו, לצורך ביצוע המעצר או המאסר.
    • השוטר רשאי לדרוש מאותו אדם להתלוות אליו לתחנת משטרה לשם קבלת הצו וביצוע המעצר או המאסר, במידה ולא ניתן לקבל עותק מהצו במקום.

עיכוב כלי רכב לצורך ביצוע חיפוש

• כאשר לשוטר יש יסוד סביר לחשוד כי נעברה עבירה בת מעצר, והוא סבור שיש צורך לבצע חיפוש בכלי רכב כדי לאתר את מבצע העבירה או את הקורבן או כדי לאתר ראיה הקשורה לעבירה, הוא רשאי לעכב את כלי הרכב ולבצע את החיפוש.
    • שוטר רשאי לעכב רכב לצורך חיפוש גם כאשר יש הסתברות גבוהה שעומדת להתבצי עבירה בת מעצר.
    • שוטר רשאי לעכב רכב לצורך חיפוש גם כאשר יש לו חשד שעומדת להתבצע עבירה ביטחונית.

ביצוע העיכוב

• שוטר המבצע עיכוב צריך תחילה להזדהות בפני המעוכב, לציין את שמו או כינויו הרשמי ואת עובדת היותו שוטר.
      • השוטר אינו חייב להזדהות במקרים הבאים:
        • זהותו ידועה.
        • הזדהותו עשויה לסכל את העיכוב.
        • הזדהותו עשויה לפגוע בבטחונו בעת ביצוע העיכוב.
        • הזדהותו עשויה לגרום להעלמת ראיה.

• על השוטר להזדהות מיד לאחר שחלפו הנסיבות שאיפשרו את אי הזדהותו.

• השוטר חייב להודיע מיידית לאדם כי הוא מעוכב, ולהבהיר את סיבת העיכוב בהקדם האפשרי במהלך ביצוע העיכוב.
      • השוטר אינו חייב לההבהיר את סיבת העיכוב במקרים הבאים:
        • הסיבה ידועה.
        • הסבר סיבת העיכוב עשויה לסכל את העיכוב.
        • הסבר סיבת העיכוב עשויה לפגוע בבטחונו בעת ביצוע העיכוב.
        • הסבר סיבת העיכוב עשויה לגרום להעלמת ראיה.

• על השוטר להסביר את סיבת העיכוב מיד לאחר שחלפו הנסיבות שאיפשרו את אי מתן סיבת העיכוב.

• שוטר המעכב כלי רכב יזדהה באופן הבא:
      • שוטר לבוש מדים חייב לענוד תג זיהוי גלוי לעין הנושא את שמו ושם משפחתו.
      • שוטר שאינו לבוש מדים יזהה את עצמו בציון שמו או כינויו הרשמי והיותו שוטר, וכן בהצגת תעודת שוטר.

• עיכוב שנעשה ללא מילוי התנאים הנ"ל אינו חוקי.

משך העיכוב

• העיכוב לא ייארך מעבר לזמן הסביר הדרוש בנסיבות המקרה לצורך ביצוע הפעולה שלשמה הוא מבוצע.
    • בכל מקרה משך העיכוב לא יעלה על שלוש שעות.
      • בעיכוב הקשור למספר רב של מעורבים, רשאי הקצין הממונה להאריך את משך העיכוב לפרק זמן נוסף שלא יעלה על שלוש שעות נוספות (סה"כ 6 שעות).
      • במידה ומשך העיכוב הוארך מעבר לשלוש שעות, יש לציין את הנימוקים לכך בדו"ח העיכוב.

דו"ח על עיכוב

• יש לערוך דו"ח על העיכוב מיד עם סיומו, במידה והתקיים אחד משני המקרים הבאים:
      • המעוכב הובא או זומן לתחנת המשטרה.
      • משך העיכוב עלה על 20 דקות.

• דו"ח העיכוב יפרט את שם המעוכב, סיבת העיכוב ומשך העיכוב.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    מותר עד 3 שעות בכל מקרה.
    רק שאחרי 20 דקות הוא גם צריך למלא טופסולוגיה.
    כך שבפועל זה באמת יהיה עד 20 ד.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 2 Strokes צפיה בהודעה
    אבל אני הבנתי מחברים שתמיד (במקרה של מתנדבים/אור יום/אתה לא רואה קצין ברכב שמגבה אותם), אתה מבקש תעודת בוחן (כמו שאמרו) ואם לא מגיע בוחן תוך 20 דקות (וזה קורה) אז ביי.
    Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
    פעם הייתי חכם, שוטר ניסה למצוא על מה להוריד לי את האוטו מהכביש, בסוף אמרתי לו שהוא בכלל לא בוחן ואין לו אפשרות להוריד את הרכב (למרות שהכל היה חוקי ממילא).
    הוא נתן לי דו"ח על מעבר נתיב ללא איתות (לא ביצעתי שום עבירה) ואיים לתת לי נהיגה בקלות ראש עם זימון למשפט אם אני אמשיך בקו הזה שלי.

לפעמים גם להוכיח לשוטר שהוא לא יכול לעשות לך X, זה לא צעד חכם.

Senior Member
    בגלל זה, תמיד מצלמת קסדה פועלת, גם באוטו וגם כשסתם הולכים ברחוב או נכנסים לשירותים

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי chase צפיה בהודעה
    ...בסוף אמרתי לו שהוא בכלל לא בוחן ואין לו אפשרות להוריד את הרכב...

לפעמים גם להוכיח לשוטר שהוא לא יכול לעשות לך X, זה לא צעד חכם.
    אם היית אומר לי ככה גם אני במקומו הייתי נכנס בך. יש דרך להגיד דברים: בעדינות, בניסוח של שאלה ולא קביעת עובדות, לתת לו כבוד ולהראות לו שאתה מכיר את החוק בלי לעצבן אותו. "האם אדוני השוטר יוכל בבקשה להראות לי תעודת בוחן?" למשל...

.

Member
    "בלי לעצבן אותו"

וזה מה שנקרא הישראלי המצוי שנתנו לו טיפה כוח. סלח לי, אבל הוא בנאדם ולא אלוהים, מה זה לא לעצבן אותו? כי זה שהשוטר מנסה לתחמן אותי ולהוריד לי את האוטו מהכביש למרות שאין לו את הזכות החוקית זה בסדר? זה שוטר שנכשל במילוי תפקידו. הוא מראש חיפש אותי, הצורה בה הוא עצר אותי אמרה הכל, כולל טון דיבור שלו כשרק פתחתי את החלון להגיד לו ערב טוב.

לחיוב אני יכול לציין זוג שוטרים שעצרו אותי בגלל טעות בזיהוי, אומנם הם היו לחוצים והיו קצת קשים כי העבריין האמיתי ניסה לדרוס שוטר, אבל דיברו יפה ולא כמו ברברים.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי chase צפיה בהודעה
    "בלי לעצבן אותו"

וזה מה שנקרא הישראלי המצוי שנתנו לו טיפה כוח. סלח לי, אבל הוא בנאדם ולא אלוהים, מה זה לא לעצבן אותו? כי זה שהשוטר מנסה לתחמן אותי ולהוריד לי את האוטו מהכביש למרות שאין לו את הזכות החוקית זה בסדר? זה שוטר שנכשל במילוי תפקידו. הוא מראש חיפש אותי, הצורה בה הוא עצר אותי אמרה הכל, כולל טון דיבור שלו כשרק פתחתי את החלון להגיד לו ערב טוב.

לחיוב אני יכול לציין זוג שוטרים שעצרו אותי בגלל טעות בזיהוי, אומנם הם היו לחוצים והיו קצת קשים כי העבריין האמיתי ניסה לדרוס שוטר, אבל דיברו יפה ולא כמו ברברים.
    "בכביש אל תהיה צודק - תהיה חכם".

אני רוצה לשתף אותכם בסיפור "מצחיק" שהיה לי עם שוטר שניסה להוריד אותי מהכביש.
    בעבר היה לי דרוזי, וחזרתי איתו מטיול שטח ולמזלי לא התעצלתי וחיברתי בסוף הטיול את המספר למחרשה והחזרתי את הוינקרים.
    בקיצור עצר אותי שוטר לקח לי רישיונות. רכב ורישיון נהיגה והסתכל עליי בצורה מוזרה ושאל אותי
    "תגיד - האופנוע הזה בכלל חוקי לכביש?". פה עוד לא חשדתי ואמרתי לו שכן
    עזרתי לו למצוא את המספר מנוע ומספר שלדה ולהוכיח לו שהאופנוע תואם לרישיון.
    אבל אז פה הגיע השיא. הוא כזה עבר על הכידון שלי ולחץ על הברקס הקדמי ועבר לקלאץ ולחץ עליו וראה שהוא נלחץ עד הסוף! הוא אמר לי" תגיד זה נראה לך תקין שהברקס נלחץ עד הסוף". פה חשדתי חחח
    עניתי לו " זה קלאץ!!" הוא היה נבוך קצת כי הוא הבין שהוא יצא קצת טמבל ונתן לי לנסוע משם.

חחחחחח גדול!