ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
הייתי צריך לקבל מביטוח לאומי סכום כסף מסויים. לצורך העניין בוא נאמר 10 אלף שקל.
לאחר שהייתי מקבל את הכסף הזה מביטוח לאומי - היה מופחת לי סכום קטן של מס הכנסה: בוא נאמר אלף שקל.
מדובר על סכום מס כזה קטן רק בגלל שזה כסף שמגיע מביטוח לאומי.

בגלל המעביד שלי לא קיבלתי את הכסף הזה. הוא לא הגיש את הטפסים שהיה צריך לפי חוק. לא משנה. לא נכנס לזה.
באשמתו נגרם לי נזק של 10 אלף ברוטו, ו 9 אלף שקל נטו.

עכשיו בא המעביד הזה ואומר: אני מכיר בנזק שעשיתי לך. אני אפצה אותך על ה 10 אלף שקל האלו, ואעביר לך בעצמי 10 אלף לחשבון.
הבעיה: כשהוא משלם לי את הכסף הזה - אז אני חייב ביותר מס הכנסה. למשל בוא נאמר 4000 שקל מס.
ואז יוצא לי נטו לכיס רק 6000 שקל.

השאלה, כמו ששאלתי בהתחלה: כשמשלמים פיצויי למישהו - בעקרון, משלמים את הפיצויי הזה נטו? או ברוטו?
באופן כללי. מבחינת דיני פיצויים. אפילו אם נשים שניה בצד את המקרה הספציפי.
אני חוזר שוב על השאלה:
אם אני גרמתי למישהו נזק של X שקלים -> ולצורך העניין הנזק מוסכם והחבות שלי כלפיו היא מוסכמת.
האם אני מפריש לו בדיוק X שקלים, ואז אומר לו מבחינתי העניין נגמר עכשיו לך אתה בעצמך שבור את הראש מול רשויות המס וכמה שתוציא מהם נטו, תוציא?

או שאני מחוייב למכתחילה לפצות אותו בסכום כספי גדול מ-X, כדי ש"נטו" בסופו של דבר (אחרי תשלום מס) האדם המפוצה יקבל "לכיס שלו" בדיוק X שקלים שיכסו לו בדיוק על הנזק X שנגרם לו?
לשאלתך כן, אתה צריך להוכיח זאת שהמסים היו בסכום מביטוח לאומי הזה ושהמעסיק אכן התרשל ולכן המעסיק אמור לשלם יותר על מנת שאתה לא תינזק בסכום שמגיע לך עקב הרשלנות שלו.
אם הוא לא מוכן לכך, יש לך עילת תביעה חזקה.
השאלה המתבקשת פה, האם פנית למעסיק ואמרת לו את זה ומה הייתה תגובתו.
ואם היא לא הייתה לרוחך, האם אתה מוכן לתבוע את המעסיק שלך ובסופו של דבר אתה תחפש מקום עבודה חדש עקב אי הנוחות הזאת.