תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: יש עורך דין בפורום..? (שאלה על דיני פיצויים

יש עורך דין בפורום..? (שאלה על דיני פיצויים

בלי קשר בכלל לאופנועים. יותר קשור לענייני עובד/מעביד.
    שאלה משפטית עקרונית. מבחינת דיני פיצויים - כשבן אדם משלם פיצויי למישהו אחר בגלל שגרם לו נזק: הוא משלם לו את זה ברוטו או נטו? (אחרי מס)

למשל, אם אני גרמתי למישהו נזק של X שקלים -> ולצורך העניין הנזק מוסכם והחבות שלי כלפיו היא מוסכמת.
    האם אני מפריש לו בדיוק X שקלים, ואז אומר לו מבחינתי העניין נגמר עכשיו לך אתה בעצמך שבור את הראש מול רשויות המס וכמה שתוציא מהם נטו, תוציא?

או שאני מחוייב למכתחילה לפצות אותו בסכום כספי גדול מ-X, כדי ש"נטו" בסופו של דבר (אחרי תשלום מס) האדם המפוצה יקבל "לכיס שלו" בדיוק X שקלים שיכסו לו בדיוק על הנזק X שנגרם לו?

***ברור לי שאף עצה שאקבל פה היא לא תחליף לייעוץ מקצועי בפגישה מקצועית... פשוט אשמח לשמוע מבעלי ידע או נסיון שמכירים או ש-חוו תרחיש דומה בעבר***
    נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 21-03-2017 בשעה 14:28.

Member
    אקח את זה מהתחום של דיני עבודה. היום ניתן לפדות את מרכיב הפיצויים בקופת הגמל ללא מס גם במקרה של עזיבת עבודה ולא רק של פיטורים.
    משתמע לדעתי מכך שכספי פיצויים פטורים ממס, כלומר אם קיבלת אתה לא צריך להפריש מהם מס.
    אם זה תקף לפיצוים באשר הם, או שמא לפיצויי פיטורין/עזיבת עבודה בלבד. זה רק חכמים ממני יגידו.

לא תחליף לייעוץ משפטי או מה שזה לא יהיה.

ויש גם את זה:
    http://www.themarker.com/markets/1.498463

מתקן את מה שרשמתי למעלה, ממה שהבנתי זה השתנה החל מ2017.

http://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A4...A8%D7%99%D7%9D
    נערך לאחרונה על ידי swiv; 21-03-2017 בשעה 20:01.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
    ...כשבן אדם משלם פיצויי למישהו אחר בגלל שגרם לו נזק: הוא משלם לו את זה ברוטו או נטו? (אחרי מס)

למשל, אם אני גרמתי למישהו נזק של X שקלים -> ולצורך העניין הנזק מוסכם והחבות שלי כלפיו היא מוסכמת.
    האם אני מפריש לו בדיוק X שקלים, ואז אומר לו מבחינתי העניין נגמר עכשיו לך אתה בעצמך שבור את הראש מול רשויות המס וכמה שתוציא מהם נטו, תוציא?...
    על איזה נזק יש מס? על מה אתה מדבר?

אם שברת משהו שעלותו 100 שקלים, אז עלותו 100 שקלים.
    אם עלותו היא 117 שקלים (דהיינו, כולל מע"מ) אז זו עלותו האמיתית.
    השאלה שלך לא ברורה לחלוטין.

נזק זה דבר מוחלט וערכו מוחלט.
    איך יכול להיות שאתה חייב למישהו סכום מסויים בעבור נזק שגרמת...
    ועכשיו הוא חייב על זה במס?
    ומה הוא צריך להוציא מהם? איך הם, רשויות המס...נהיו צד בעניין?

אני ממש לא מבין, תן הסבר אמיתי לעניין. בלי חידות.

אם זה פיצוי שנקבע בבית משפט - מה שנקבע זה מה שאתה משלם (בדוגמה שלך - ברוטו, אם יש מס זה עליו והוא היה צריך לתבוע את זה)
    אם זה סגירה ביניכם - תסגרו מה שבא לכם (עם או בלי עורכי דין, זה לא חשוב)

ניקח לצורך דוגמא עלות תיקון במוסך, עלות התיקון נאמדה ב1000 שקלים וזה כולל מע"מ אז זה המחיר שתדרש לשלם.
    אם אתם סוגרים את זה בינכם וצד ב' בא ואומר, שהמוסך שלו אמר שהוא מוכן לקחת 900 שקל אם זה במזומן אז העלות מן הסתם היא תהיה 900 שקל, אם אתה מסכים לכך ולא רוצה לפרוש את זה לתשלומים באשראי/ציקים.
    בכללי כל סכום, הוא סכום ברוטו שכולל בתוכו את כל המרכיבים של מע"מ,עבודה, חלקים וכיוצא בכך שאתה נדרש לשלם.
    אם מדובר בתביעה בבימה"ש, הכל תלוי במסמכים של גובה הנזק שמגישים ואז בימה"ש קובע את הסכום המדיוק ומחשב את כל החישובים האלה בסכום הפיצוים שנקבע.
    על סכומים אלה לא נדרשים לשלם מס בהעדר נתונים נוספים שלא ציינת, כל מקרה לגופו וכל סיטאוציה יש לה את המשתנים שלה.

ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
    על איזה נזק יש מס? על מה אתה מדבר?

אם שברת משהו שעלותו 100 שקלים, אז עלותו 100 שקלים.
    אם עלותו היא 117 שקלים (דהיינו, כולל מע"מ) אז זו עלותו האמיתית.
    השאלה שלך לא ברורה לחלוטין.

נזק זה דבר מוחלט וערכו מוחלט.
    איך יכול להיות שאתה חייב למישהו סכום מסויים בעבור נזק שגרמת...
    ועכשיו הוא חייב על זה במס?
    ומה הוא צריך להוציא מהם? איך הם, רשויות המס...נהיו צד בעניין?

אני ממש לא מבין, תן הסבר אמיתי לעניין. בלי חידות.
    הייתי צריך לקבל מביטוח לאומי סכום כסף מסויים. לצורך העניין בוא נאמר 10 אלף שקל.
    לאחר שהייתי מקבל את הכסף הזה מביטוח לאומי - היה מופחת לי סכום קטן של מס הכנסה: בוא נאמר אלף שקל.
    מדובר על סכום מס כזה קטן רק בגלל שזה כסף שמגיע מביטוח לאומי.

בגלל המעביד שלי לא קיבלתי את הכסף הזה. הוא לא הגיש את הטפסים שהיה צריך לפי חוק. לא משנה. לא נכנס לזה.
    באשמתו נגרם לי נזק של 10 אלף ברוטו, ו 9 אלף שקל נטו.

עכשיו בא המעביד הזה ואומר: אני מכיר בנזק שעשיתי לך. אני אפצה אותך על ה 10 אלף שקל האלו, ואעביר לך בעצמי 10 אלף לחשבון.
    הבעיה: כשהוא משלם לי את הכסף הזה - אז אני חייב ביותר מס הכנסה. למשל בוא נאמר 4000 שקל מס.
    ואז יוצא לי נטו לכיס רק 6000 שקל.

השאלה, כמו ששאלתי בהתחלה: כשמשלמים פיצויי למישהו - בעקרון, משלמים את הפיצויי הזה נטו? או ברוטו?
    באופן כללי. מבחינת דיני פיצויים. אפילו אם נשים שניה בצד את המקרה הספציפי.
    אני חוזר שוב על השאלה:
    אם אני גרמתי למישהו נזק של X שקלים -> ולצורך העניין הנזק מוסכם והחבות שלי כלפיו היא מוסכמת.
    האם אני מפריש לו בדיוק X שקלים, ואז אומר לו מבחינתי העניין נגמר עכשיו לך אתה בעצמך שבור את הראש מול רשויות המס וכמה שתוציא מהם נטו, תוציא?

או שאני מחוייב למכתחילה לפצות אותו בסכום כספי גדול מ-X, כדי ש"נטו" בסופו של דבר (אחרי תשלום מס) האדם המפוצה יקבל "לכיס שלו" בדיוק X שקלים שיכסו לו בדיוק על הנזק X שנגרם לו?

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני לא עוכר דין ולא רועה חשבון, אבל אני די בטוח שהמשלם אמור לשלם את הסכום שנקבע, והמקבל אחראי על הסדרת העניינים שלו מול רשויות המס.

ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
    הייתי צריך לקבל מביטוח לאומי סכום כסף מסויים. לצורך העניין בוא נאמר 10 אלף שקל.
    לאחר שהייתי מקבל את הכסף הזה מביטוח לאומי - היה מופחת לי סכום קטן של מס הכנסה: בוא נאמר אלף שקל.
    מדובר על סכום מס כזה קטן רק בגלל שזה כסף שמגיע מביטוח לאומי.

בגלל המעביד שלי לא קיבלתי את הכסף הזה. הוא לא הגיש את הטפסים שהיה צריך לפי חוק. לא משנה. לא נכנס לזה.
    באשמתו נגרם לי נזק של 10 אלף ברוטו, ו 9 אלף שקל נטו.

עכשיו בא המעביד הזה ואומר: אני מכיר בנזק שעשיתי לך. אני אפצה אותך על ה 10 אלף שקל האלו, ואעביר לך בעצמי 10 אלף לחשבון.
    הבעיה: כשהוא משלם לי את הכסף הזה - אז אני חייב ביותר מס הכנסה. למשל בוא נאמר 4000 שקל מס.
    ואז יוצא לי נטו לכיס רק 6000 שקל.

השאלה, כמו ששאלתי בהתחלה: כשמשלמים פיצויי למישהו - בעקרון, משלמים את הפיצויי הזה נטו? או ברוטו?
    באופן כללי. מבחינת דיני פיצויים. אפילו אם נשים שניה בצד את המקרה הספציפי.
    אני חוזר שוב על השאלה:
    אם אני גרמתי למישהו נזק של X שקלים -> ולצורך העניין הנזק מוסכם והחבות שלי כלפיו היא מוסכמת.

לשאלתך כן, אתה צריך להוכיח זאת שהמסים היו בסכום מביטוח לאומי הזה ושהמעסיק אכן התרשל ולכן המעסיק אמור לשלם יותר על מנת שאתה לא תינזק בסכום שמגיע לך עקב הרשלנות שלו.
    אם הוא לא מוכן לכך, יש לך עילת תביעה חזקה.
    השאלה המתבקשת פה, האם פנית למעסיק ואמרת לו את זה ומה הייתה תגובתו.
    ואם היא לא הייתה לרוחך, האם אתה מוכן לתבוע את המעסיק שלך ובסופו של דבר אתה תחפש מקום עבודה חדש עקב אי הנוחות הזאת.

ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    אני לא עוכר דין ולא רועה חשבון, ...
    בעוונותיי, אני גם וגם ועוסק במיסים.
    מבחינת דיני המס - "דין הפיצוי כדין הפירצה".
    אם היית נשרף לך מחסן אופנועים, שהיית אמור למכור (נניח אתה מטרו).
    הפיצוי מהביטוח שאתה מקבל, הוא תחליף למכירת האופנועים (סביר שאתה מבטח את הערך שלהם בשוק הישראלי ולא את המחיר ששילמת עליהם לימאהה אירופה או יפן או מאיפה שהם לא קונים את האופנועים).
    לכן - אתה (כמטרו) תהיה חייב במס הכנסה (מס חברות במקרה הזה כי מטרו זה חברה ולא אדם פרטי) בגין הפיצויי שקיבלת מהביטוח.
    מנסיון, כשחברת ביטוח משלמת למטרו את הפיצוי הזה - היא מנכה מס הכנסה ומשלמת את הנטו.

קיימת בפקודת מס הכנסה חובת ניכוי מס לכל גוף המשלם הכנסה למישהו אחר, ואי ניכוי מס לפי חובה זו היא פלילית.
    רק אם מקבל התשלום מביא אישור ממס הכנסה שיש לו פטור מניכוי במקור - ניתן לשלם לו את הברוטו (זה קיים כשהמקבל מגיש דוחות מסודרים, ואין לו חובות למס הכנסה).

פיצוי שנפסק בבית משפט - גם שם המשלם חייב לנכות מס מהפיצוי ולהעביר למס הכנסה - אלא אם המנצח במשפט מעביר למפסיד אישור מס הכנסה שיש לו פטור מניכוי במקור.

לענייננו, אם היית אמור לקבל מביטוח לאומי 10,000 ולשלם רק 10% מס הכנסה (לא ברור איך, כי קצבאות ביטוח לאומי פטורות ממס הכנסה, ותחליפי שכר של ביטוח לאומי - דמי לידה, תגמולי מילואים - חייבים במס הכנסה שולי רגיל), ומישהו דפק אותך ולא קיבלת את זה - אתה תובע אותו בגין הסכום ברוטו, ואז הוא ישלם לך 9,000 ולמס הכנסה 1,000 - בהנחה שתעביר לו אישור מתאים ששיעור המס החל על הסכום הוא באמת רק 10%.

אם זה המקרה (ואני שוב אומר אם ואם ואם ואם כי 10% מס לא נשמע סביר), אל תסכים לקבל ניכוי מס של 40%, אלא תוכיח למשלם (המעביד במקרה הזה) ששיעור המס שהיה צריך לחול עליך הוא 10%, ושזה מה שהוא צריך לנכות מהתשלום.
    לא יסכים? או שתתבע אותו (ואז אולי תנצח ותקבל את ה-9,000 מתוך ה-10,000, אבל גם תאבד את העבודה כי אין מצב שתתבע את הבוס והוא ישאיר אותך כעובד), או שתקבל את הכסף בניכוי ה-40%, ובשנה הבאה תגיש דוח להחזר מס של שכיר: אם באמת שיעור המס בגין ההכנסה הזו היה 10% - וניכו לך 40% - תקבל החזר מס מהמדינה (עם ריבית 4% שנתית שתחושב מתום 2017 עד למועד ביצוע החזר המס).

ציטוט נכתב במקור על ידי דינגו צפיה בהודעה
    בעוונותיי, אני גם וגם ועוסק במיסים.
    מבחינת דיני המס - "דין הפיצוי כדין הפירצה".
    אם היית נשרף לך מחסן אופנועים, שהיית אמור למכור (נניח אתה מטרו).
    הפיצוי מהביטוח שאתה מקבל, הוא תחליף למכירת האופנועים (סביר שאתה מבטח את הערך שלהם בשוק הישראלי ולא את המחיר ששילמת עליהם לימאהה אירופה או יפן או מאיפה שהם לא קונים את האופנועים).
    לכן - אתה (כמטרו) תהיה חייב במס הכנסה (מס חברות במקרה הזה כי מטרו זה חברה ולא אדם פרטי) בגין הפיצויי שקיבלת מהביטוח.
    מנסיון, כשחברת ביטוח משלמת למטרו את הפיצוי הזה - היא מנכה מס הכנסה ומשלמת את הנטו.

קיימת בפקודת מס הכנסה חובת ניכוי מס לכל גוף המשלם הכנסה למישהו אחר, ואי ניכוי מס לפי חובה זו היא פלילית.
    רק אם מקבל התשלום מביא אישור ממס הכנסה שיש לו פטור מניכוי במקור - ניתן לשלם לו את הברוטו (זה קיים כשהמקבל מגיש דוחות מסודרים, ואין לו חובות למס הכנסה).

פיצוי שנפסק בבית משפט - גם שם המשלם חייב לנכות מס מהפיצוי ולהעביר למס הכנסה - אלא אם המנצח במשפט מעביר למפסיד אישור מס הכנסה שיש לו פטור מניכוי במקור.

לענייננו, אם היית אמור לקבל מביטוח לאומי 10,000 ולשלם רק 10% מס הכנסה (לא ברור איך, כי קצבאות ביטוח לאומי פטורות ממס הכנסה, ותחליפי שכר של ביטוח לאומי - דמי לידה, תגמולי מילואים - חייבים במס הכנסה שולי רגיל), ומישהו דפק אותך ולא קיבלת את זה - אתה תובע אותו בגין הסכום ברוטו, ואז הוא ישלם לך 9,000 ולמס הכנסה 1,000 - בהנחה שתעביר לו אישור מתאים ששיעור המס החל על הסכום הוא באמת רק 10%.

אם זה המקרה (ואני שוב אומר אם ואם ואם ואם כי 10% מס לא נשמע סביר), אל תסכים לקבל ניכוי מס של 40%, אלא תוכיח למשלם (המעביד במקרה הזה) ששיעור המס שהיה צריך לחול עליך הוא 10%, ושזה מה שהוא צריך לנכות מהתשלום.
    לא יסכים? או שתתבע אותו (ואז אולי תנצח ותקבל את ה-9,000 מתוך ה-10,000, אבל גם תאבד את העבודה כי אין מצב שתתבע את הבוס והוא ישאיר אותך כעובד), או שתקבל את הכסף בניכוי ה-40%, ובשנה הבאה תגיש דוח להחזר מס של שכיר: אם באמת שיעור המס בגין ההכנסה הזו היה 10% - וניכו לך 40% - תקבל החזר מס מהמדינה (עם ריבית 4% שנתית שתחושב מתום 2017 עד למועד ביצוע החזר המס).

תודה על התשובה.
    אני שולח לך הודעה פרטית.