ציטוט נכתב במקור על ידי o^2 צפיה בהודעה
אני לא בעד רווח חזירי וממש לא בעד קרטלים\מונופולים שעושקים את כולנו.
דווקא בתחום שלי אני תמיד מסתכל מי המתחרים , חותך את המחיר שלהם ומספק יותר תמורה ללקוח במוצר , הכי טוב + הכי זול = תמיד יבואו אלי. אז לא צריך להטיף לי על "תפסיקו להיות יקרנים".

מה שאני מנסה להבהיר הוא דווקא את הקושי על הסוחרים הקטנים יותר , אם אני אספר לך את הנתונים של העסק שלי אתה תגיד "וואו מדהים!" אבל אז אני רואה מה בסוף נשאר אחרי כל מס , עמלה , אגרה והמצאה אחרת וזה פשוט בוטנים (ואני בעסק שהעלות היחידה היא הזמן שלי).

אז כשאני מסתכל על מה שאני מרוויח בעסק לעומת מה שאני מרוויח בתור שכיר , זה לא כזה מלהיב. אולי בקרוב העסק יכפיל וישלש את עצמו ואז זה כבר יתחיל להיות מעניין.

הרי אתה עובד בתחום דומה לשלי ממה שזכור לי מהודעות קודמות שלך , בתחום הזה אפשר להגיע בלי יותר מידי בעיות להכנסה ברוטו של 40-50 בלי להיות גאון הדור או בכיר מאוד.
עכשיו תעשה את החשבון ותגיד לי כמה הכנסה אתה צריך בשביל לייצר את אותו הסכום כעצמאי?
אני מבין את נקודת המבט שלך להשוואה עם שכירים, אבל היא קצת biased בגלל התחום וההשוואה עם להיות שכיר בתחום הספציפי הזה. אם אתה מכוון לעסק קטן עם הכנסה שהיא חצי ממה שכתבת - מה שעדיין גבוה משמעותית ממשכורת ממוצעת של משפחה בישראל, והיה מספק הרבה מאוד אנשים - זה מתחיל להיראות הרבה יותר הגיוני. ולא נשכח כמה יתרונות שעושים עסק, חוקי למהדרין שלא מעלים אפילו שקל, בעל הכנסה נתונה - הרבה יותר יעיל מלהיות שכיר בעל אותה הכנסה:
- מכונית - של העסק, לא יוצא מהמשכורת, מוכר למס, ואולי לא מורידים שווי שימוש (לא יודע לגבי זה).
- חלק מכובד מההוצאות המשפחתיות אפשר להפיל על העסק, להרוויח גם חוסר מס נוסף וגם מע"מ.
- אפשר "לחלטר" בתחום המרכזי ובתחומים אחרים, להוציא על זה קבלה של עסק ולהוסיף את זה להכנסות בקלות - לשכיר שעושה את זה יש חתיכת כאב ראש וכאב כיס.

אבל אנחנו חורגים מנושא השרשור..