ציטוט נכתב במקור על ידי o^2 צפיה בהודעה
אבל הנקודה נשארת זהה , המחיר שהלקוח משלם ברובו מורכב ממיסים וזה לא משנה מה קורה במדינות אחרות. זה לא משנה את העובדה הזאת.
זה פשוט לא נכון עובדתית. למרבית הדברים שמגיעים לארץ. זה אולי נכון כשאתה רוכש רכב או אופנוע חדש.
אבל כשאתה קונה חלקי חילוף או ציוד רכיבה או ציוד טיול או אין סוף דברים שבהם אנחנו משתמשים בחיים שלנו זה פשוט לא נכון.

כשאני מייבא חלפים באופן אישי ומשלם עליהם מכס ומע"מ כחוק והפער הוא 100% אין שום דרך להסביר זאת פרט לתמחור לא סביר ולא הוגן. העלות שלי כוללת מחיר חלק יקר משמעותית מהיבואן, המשלוח שלי יקר עשרות מונים כי אני שולח בחרת שילוח בשילוח המהיר והיקר ביותר והמיסים שאני משלם זהים לזה של היבואן. אז איך חבילת חלקים שעולה לי 5000 ש"ח כולל מכס ומע"מ תעלה לי בארץ 10000 ש"ח. איך?

ואם אתה רוצה משהו ממש עכשוי ממוצר שמשיק לנעלי רכיבה או מגפי רכיבה. בבקשה.
חשקה נפשי בנעלי הליכה משובחות SL ACTIVE של סקארפה. אז יש יבואן בארץ. גרביטי שמו. לא משנה לאיזה חנות פניתי, ביקשו ממני 1599 ש"ח כולל מע"מ. חתיכת סכום לנעליים אבל אני חתיכת פיין שמקר.
זה מתחיל בחוסר מקצועיות, כשהסוכן מסביר לי שאין חצאי מידות ושאבדוק 41 ומידה 42. ושאם 41 קטן ו 42 גדול אז שארכוש עם הנעל רפידות. נראה למישהו הגיוני לרכוש נעליים ב 1599 ש"ח שאינם מתאימים בול?
זה ממשיך במתן תשובות לא סבירות ללקוח כשאני מנסה להזמין ולשלם מראש על מידה 41.5, בסוף התייאשתי.
ואז, לפני מספר ימים נכנסתי ל ebay ורכשתי לעצמי את הנעליים שהגיעו היום מארה"ב הברית:
הנעליים עלו 869.06 ש"ח. ברור לך שללקוח הסופי בארה"ב זה כולל את כל המיסים וזה כולל את הרווח של היבואן המקומי וכולל את הרווח של החנות ממנה קניתי.
שילוח עלה 106.69 ש"ח.
מכס ומע"מ כחוק, 241.72 ש"ח.
סה"כ 1217.47 ש"ח ביבוא אישי כחוק לעומת 1599 ש"ח אצל היבואן בארץ.

אז אחרי שהנעליים שלי נשלחו פעמיים לפחות וכנראה יותר, שולמו עליהם מיסים כחוק פעמיים, שילמתי רווח שלוש פעמים- ליצרן, ליבואן ולחנות אתה עדיין חושב שהפער במיסים?

איללכא...ואני רק חושב שהפופולסטים הצליחו למכור לך וואחד לוקש