היבואן בארץ משלם 9500 אחרי הכל, או שאתה לא יודע לקרוא.
הכל, זה מיסי יבוא, שילוח, עמילות ושאר ירקות!
אנחנו...הצרכנים משלמים את המס שהמדינה משיתה על הסכום הכולל, כלומר ביחד 20 אלף דולר בערך,
את זה מכפילים בארבע לפי שער דולר כזה או אחר ומוסיפים מע"מ ואגרות...מגיעים בערך ל100 אלף שח
לא למאתיים שגובה היבואן. אם לא הבנתם אז עזבו, זה נהיה ויכוח עקר.
בפעם האחרונה, האופנוע עולה ליבואן 9500 דולר, את ההכפלה אנחנו משלמים למדינה.
לא קונים ב9500 מכפילים בשתים, ושוב בשתיים, זה מה שלא נכנס לכם לראש...הא?
בפ
רק לגבי הבלעדיות של היבואנים בארץ, דומני שבזמן שגיבשו את חוק שירותי הרכב החדש, היה דיבור על פתיחת השוק לייבוא מקביל מאסיבי.
דומני שפורד העולמית עשתה הכי הרבה רעש בהתנגדות שלה, אם אני זוכר נכון.
הפואנטה היא, שמאוד יכול להיות שהסיבה שיש יבואן יחיד לכל מותג בכלל מגיעה מהיצרן שלא רואה בעין יפה יבוא מקביל בנוסף ליבוא הרשמי ופועל כדי למנוע את זה.
אגב "תמהני" למה אין הוזלות נכבדות על כלים, בפרט כאלו שמיובאים מאירופה לאור ירידות האירו והדולר...
Sent from my FL02 using Tapatalk
צריך גם להכיר את המציאות של היבואנים, אחד היבואנים של אופנועי נישה (גדולים ויקרים) אמר לי פעם בשיחה פרטית כי כדי לעמוד בהוצאות העסק, עליו למכור כל חודש 10 אופנועים, כלומר רק באופנוע ה 11 הוא מתחיל להרוויח.
בהקשר לתגובה שלך בציטוט שלי
היחיד שצריך לעשות שעורי בית פה זה אתה , איך בדיוק מותחן לשרשרת חלופי בצבע זהב מגיע עם זרוע "חדשה"
איפה בדיוק הספיקה הזרוע להתלכלך בגריז של שרשרת אם יצרן הזרוע לא קשור בכלל ליצרן השרשרת , אם לא מאופנוע שלם בעצם ,
לגבי החשבון 1600 דולר הם 5920 בעיגול שער הדולר למעלה
תוסף 50 אחוז כל מיני מיסים והוצאות שילוח ואתה מגיע ל8800 , לא רחוק בכלל מעשירייה.
באותה מידה אני יכול לטעון שיש לי abs חדש כי הנה תראה , נשפך ממנו שאריות של נוזל בלם..(בהקשר לגריז )
אתה לא ברור.
אז החישוב שאמרתי נכון.
9500$ זה המחיר שהוא משלם ליצרן.
מכס = 70%.
מע"מ = 17%.
הטעות שלך היא שאתה מציג את זה "אנחנו משלמים מיסים ולא היבואן" , זה ברור , אנחנו משלמים על הכל.
אבל חלק מהמחיר הוא המיסים ואתה לא מעביר אותם למס הכנסה\מכס אלא ליבואן שהוא בתורו מעביר אותם למדינה.
אז בוא נעשה את החישוב שוב, סבבה?
9,500 * 1.7 = 16,150$
16,150 * 3.7 = 59,755
עכשיו אתה ציינת שהוא נמכר באיזור ה200,000 שזה אומר שהמע"מ שמשולם עליו הוא 34,000ש"ח.
200,000 - 34,000 - 59,755 = 106,245ש"ח רווח ברוטו (לפני מס חברות).
אחרי מס חברות: 90,308ש"ח.
ואחרי דיבנד זה : 63,215ש"ח.
רווח יפה לכל דעה , אבל רחוק מהטירוף של כפול ארבע בריבוע בחזקת מאה שאתה ציינת.
אני מניח שחלק גדול מהקפיצה ברווח היא הרפורמה במיסוי על אופנועים שהוזילה את המכס ב50% ולא גילגלו את זה לקונים , כי הם כבר היו רגילים לרמת מחירים הקודמת.
שזה לחלוטין פשע ולא מוצדק ואני בצד שלך במאה אחוז בנקודה הזאת.
קחו 2 אופנועים שונים בחו"ל שנמכרים במחיר דומה והשוו אותם פה בארץ
בהנחה שהמיסים וההובלות וכל הבולשיט עליהם זהים לאן הולך ההפרש?
לדוגמה קוואסקי 650 החדש והארלי ספורטסטאר 883 נמכרים בארה"ב בהפרש של 1000 $
לטובת ההארלי בארץ הקוואסקי נמכר באזור ה-45 אל"ש מי מנחש בכמה נמכר ההארלי 883?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!