הגיל שלי לא מעניין אותך וגם שלך לא מעניין אותי. ואם אתה חושב שיש לו חשיבות כלשהי , תעשה חיים.אני שואל את עצמי, מי ילדותי? אני מהמר שאני קרוב לפעמיים הגיל שלך.
לא מזמן, לפני חמישה חודשים, סגרתי עסק שלי, חברה בע"מ שעבדה 15 שנה.
אני התכוונתי לכך שעלות גולמית של מוצר זה חישוב מגוחך וזה די ברור לכולם , כולל אותך.
הדוגמא המושלמת היא זאת שנתתי , תחום התוכנה , אפס עלויות גולמיות אבל אינסוף עלויות פיתוח.
כמה פעמים אני צריך לחזור ולהגיד שמונופולים וקרטלים הם לא חלק מהדיון? הם כשלי שוק שצריך לתקן.חיר הוגן זה מחיר שאני יכול לחיות איתו בשלום והייצרן (במקרה הזה) יכול עדיין לעשות רווחים יפים.
לדוגמה - בקבוק ליטר וחצי של קוקה-קולה במפעל בישראל, עולה בערך שני שקלים...
כך גם בארה"ב, בהתאמה...50 סנט. זו כבר עובדה ידועה ולא סוד.
תשווה לי מחיר בין הליטר וחצי שלנו והליטר וחצי שלהם ותחזור לספר לי, בסדר?
והחברה המרכזית למשקאות מוגדרת כזאת מ-1998. היחיד שצריך להאשים אותו פה הוא הלקוחות שקונים קולה במחיר מופרז והרגולטור שלא עושה את העבודה שלו.
http://www.antitrust.gov.il/files/1406/2294.pdf
בהתחשב בזה שיש לי כמה תארים מטופשים בהנדסה , מספרים זה מקום שאני מרגיש בו נוח.אל תנסה גם ללמד אותי הגינות, עבודה, שכר, עצמאות, ושאר קלאסיקות כמו עלויות פיתוח.
דבר איתי במספרים חביבי...
ניסיתי לדבר איתך במספרים אבל כל הזמן עשית בלגן במספרים , אתה אוהב לזרוק את העלות שהיצרן מחייב ולהתעלם מכל השאר ורק לזרוק סיסמאות "הלקוח משלם הכל".
וזאת הסיסמא הכי מגוכחת שיש , זה ברור שהלקוח ישלם בסוף הכל , המוכר מתמחר הכל בפנים ואתה כלקוח משלם על חבילה שלמה , כולל עלויות, מיסים וכו' , אני לא מבין למה אתה מופתע מזה.
לא יודע מה איתך , אני בודק את כל הגורמים כשאני קונה מוצר. מחיר , זמן אספקה , תמורה נוספת (כגון אחריות) וכו'.אם מתאים לך לשלם על קסדת שואי X-14 שעולה בחול 2600 ש"ח
בחנות ישראלית שמבקשת ממך 4500 ש"ח ... אתה מוזמן בכיף להשאיר את המזומן שלך בישראל.
רק קח בחשבון דבר אחד קטן...ל"יבואן" בישראל, היא עלתה 800 ש"ח טבין ותקילין!
אם העסקה בארץ מאוד גרועה לעומת עסקה בחו"ל , גם אני אזמין מחו"ל (וכבר ציינתי את זה).
אבל קח בחשבון שצריך להשוות תפוחים לתפוחים , אל תשווה קסדה שתבריח במזוודה של חבר ללא מע"מ , מכס , מס הכנסה (על הרווח של החנות) ועלויות תקינה למה שמוכרים לך בחנות שמחוייבת לעבור את כל התהליך.
נכון , בתור קונה פרטני זה פחות מעניין אותי, אבל להגיד שזה לא גורר (על פי חוק) עלויות גבוהות זה פשוט התעלמות מעובדות , וזאת הנקודה הראשית שאני מנסה להעביר פה.
שוב קרטלים? בשוק המזון יש קרטל ידוע , גם בבנקים ובביטוח. שוב , פשלה של הרגולטור והלקוח הישראלי.אבל עזוב, למה להטפל לקטנות? טבע, שטראוס, בנקים, חברות ביטוח
תנובה...שגבינת עמק שלה עולה בחו"ל רבע מחיר מבישראל.
שחרר מהקרטלים , הם אבנורמליות שצריך לתקן ולא תשמע ממני אף מילה לטובתם.
כשאתה מציין שעולה 10 אגורות לייצר בירה ואתה מצפה שימכרו אותו ב 50 אגורות זה מגוחך.אני לא יודע מאיפה הבאת את הרעיון שאני רוצה שיתרמו לי ושרק אני אקבל שכר,
יש לך צ'אנס להסביר את עצמך כי באמת שלא הבנתי את המשפט המפגר הזה.
קודם כל , בשביל להגיע לעלות ייצור כזאת צריך להשקיע ולייצר בווליום מטורף שדורש השקעה במפעלים , שיווק וכו'. וכמובן כוח אדם רב שאתה משלם לו.
אני מסכים לחלוטין שבקבוק בירה לא צריך לעלות 15ש"ח , אבל גם לא 1-2ש"ח.
באמת נחוץ לרדת לרמה ילדותית כזאת?יש לך צ'אנס להסביר את עצמך כי באמת שלא הבנתי את המשפט המפגר הזה.
אני ממש לא מוטרד מזה , אתה זה שלוקח את כל הסיפור פה בתור בגידה אישית בך מצד היבואן.אם עלויות העסק של היבואן מטרידות אותך ואתה חושב שהמחיר מוצדק...סבבה...
שוב ניסיון לרדת ברמת השיחה?אבל אז, אל תצייר אותי כלא מבין או חלילה טיפש, אני לא הטיפש בסיפור הזה.

ציטוט ההודעה בתגובה