נוזל ירוק זה מים.
לא ממלאים מים קרים על מנוע חם זה יכול לסדוק את היציקה.
אם הנזילה חמורה תגרור רכיבה יכולה להרוס את המנוע.
היי,
אז הנעתי את האופנוע על מנת לחמם את המצבר קצת..
לאחר 10 דקות שהוא היה מונע, נדלקה הנורה של החימום יתר.
הסתכלתי למטה וראיתי חומר נוזל על הרצפה מתחת לאופנוע..
אני לא יודע אם זה שמן, או מים אבל היה קצת צבע ירקרק...
ישר כיביתי את המנוע ושפכתי קצת מים קרים לקרר..
כשהמנוע היה כבוי אפשר היה לשמוע צליל מבעבע כמו בקומקום, שהמים מבעבעים.
יכול להיות שהיה לי יותר מידי שמן?
האם מסוכן לרכב במצב כזה? אני אפילו מפחד להניע את האופנוע..
בדקתי את כמות השמן ונראה שהיא תקינה.
כמובן שאני אלך למוסך, אבל האם מסוכן לרכב כרגע 10 קילומטרים לפחות?
תודה רבה
נוזל ירוק זה מים.
לא ממלאים מים קרים על מנוע חם זה יכול לסדוק את היציקה.
אם הנזילה חמורה תגרור רכיבה יכולה להרוס את המנוע.
נוזל ירוק זה נוזל קרור, תקווה שנשפך לך מהספייר למרות שלפי הרעש בעבוע אני סקפטי.. למלא נוזל קרור מיד ולקוות שלא נעשה יותר מדי נזק, למוסך לגלות מה הסיבה לנזילה/פליטה..
אגב אין צורך לחמם את האופנוע 10 דקות, יש הרבה חילוקי דעות לגבי חימום אופנוע(ו"חוסר בריאות" לאחר עמידה ממושכת) אני חושב שהאידיאל הוא דקה חימום ונסיעה רגועה עד שתרגיש בטוח "ללחוץ אותו יותר"
תעדכן 👍🏿
כשחום מנוע בקו האדום כי אין מים אסור למלא מיד זה יהיה כמו לדחוף מתכת רותחת לדלי מים קרים,שוק תרמי מכיר?
חובה להמתין עד הקירור המלא של המנוע ורק לאחר מכן למלא,אחרת זה יכול לגרור החלפת מנוע.
הקוראים יכולים להסתמך על מה שאתה רושם אז בבקשה,אל תגיב בנושאים כאלה אם אתה לא יודע את התשובה.
אין דבר כזה "ספייר" במערכת קירור - המערכת קירור היא סגורה ולא יוצא משם שום דבר.
בהתנעה קרה (למשל בבוקר) מחממים מספר שניות - כ 10 15 שניות,וזה מספיק בשביל להתחיל לרכב בסל"ד נמוך מטפסים בהדרגה כשהמחוג מתרומם,זו הדרך הנכונה והבריאה ביותר.
חמוד, שמת לב ששלחתי את ההודעה שעתיים אחרי שהוא העלה את הפוסט? מספיק זמן כדי להתחמם. אם לא הייתי יודע לא הייתי עונה.
יש באופנועים מסויימים(שלי לדוגמא) את הנוזל קירור שמגיע מיד לרדיאטור ועוד אחד (ספייר)* שבמידה ויש ירידה מתבצעת העברה של נוזל מהמיכל ספייר* לרדיאטור.
גישה תקיפה גם אם את במחזור לא באה בחשבון, תודה
כשמישהו רושם "ישר כיביתי את המנוע ושפכתי קצת מים קרים לקרר." ואתה מגיב לו"למלא נוזל קירור מיד ולקוות לטוב" אני מבין וכך גם אחרים עשוים שאתה מתכוון למלא נוזל מיד,אף אחד לא יטרח לחשב את הפרש הזמנים בין התגובות ולהבין מה באמת ניסית לומר.
הגישה שלי ממש לא תקיפה,להפך - ביקשתי ממך בצורה מנומסת לא להטעות משתמשים שיקראו את התגובה הזו בעתיד,חוסר הביטחון שעולה מהדברים המתלהמים שרשמת כבר מעיד על רמת ההבנה וכך גם ההסבר בפיסקה השניה.
אתה מתכוון שהאופנוע שלך מצוייד גם במיכל עיבוי.
אגב גם מיכל עיבוי צריך להיות מלא בגובה מסוים על מנת שיהפוך את האדים הרותחים למים בקלות.
אמנם כבר עבר התאריך אבל זה נראה יותר כמו מתיחת 1 באפריל, התאריך בו הפוסט פורסם, מאשר שאלה שהגיון מאחוריה....
תקראו שוב את השאלה....
".....לחמם את המצבר...." מי מחמם מצבר ולמה ?
"לאחר 10 דקות שהוא היה מונע......" 10 דקות ? על מה ולמה ?
"ישר כיביתי את המנוע ושפכתי מים קרים..." היכן שפכת את המים ? על המנוע ? לתוך הרדיאטור ? מסביב לאופנוע ?
לפי כותרת הפוסט, יצא שמן, בגוף השאלה כבר יש ספק האם זה שמן או נוזל קירור ירקרק.
"בדקתי את כמות השמן..." מתי בדקת ? מנוע קר ? מנוע חם ? אופנוע כבוי או מונע ?
"האם מסוכן לרכוב 10 ק"מ לפחות ?", "לפחות" יכול להיות 11 ק"מ ויכול להיות 100 ק"מ.
תעלומה.
כשאתה מקריא את זה כך, זה באמת נשמע כמו מתיחה
אבל באמת, זה לא.. אני פשוט בחיים לא נתקלתי במצב כזה ודי נלחצתי באותו הרגע שהתחילה הנזילה של 'החומר' הזה..
'לחמם את המצבר', התכוונתי יותר נכון 'להטעין' את המצבר, הוא פשוט דיי גמור.
אז אחרי הנזילה, באמת ישר כיביתי את המנוע ושפכתי אחרי דקה או שתיים מים קרים לכיוון המנוע (מתחת לאופנוע (מהלחץ)).
את השמן בדקתי לאחר 20-30 דקות כאשר המנוע התקרר קצת.
בכל מקרה, כרגע האופנוע עומד ולא כל כך יצא לי לבדוק את כמות הנוזל קירור שיש, מכיוון שצריך לפרק את הפיירינג של האופנוע כדי להגיע למיכל נוזל - לפי מה שקראתי בספר משתמש.. ER6F.
כרגע מה שאני חושב לעשות זה למלא נוזל קירור, ופשוט לסוע מספר קילומטרים למוסך כדי שיבדקו הכל.
ד"א, האם נוזל קירור של פז הוא בסדר לאופנוע הזה?
חיפוש קל בגוגל הרבה פעמים עוזר מאוד.
אני נעזר המון בידע מההמונים.
https://www.youtube.com/watch?v=o5Ln9rN7QnE