למה אתה חושב שאין לנו נשק כימי?
אני היחיד שלא מבין מה רוצים מהחיים של אסד?
עזבו שנייה מה טוב לישראל ומה לא טוב לישראל. הרי שני הצדדים שלוחמים שם - הם שונאי ישראל.
אני רוצה להבין דבר אחד פשוט: למה לנו פה בישראל אין לנו במחסנים מצבור של נשק כימי? ולארה''ב אין נשק כימי? ולאנגליה אין נשק כימי?
ואם מחר יפלשו כוחות צבא זרים וחמושים לאנגליה, ויתבססו שם (כוחות צבא שקוראים להשמדת אנגליה ואם הם ינצחו הם יבצעו טבח בכל מי שהיה נגדם) - אז הצבא הבריטי לא ישתמש בנשק הכימי הזה שלהם?
ברור שכן!
מה ההגיון בלהחזיק נשק כימי, אם לא להשתמש בו?
בטח ובטח כשאתה עם הגב אל הקיר...
ומה השוני בין x הרוגים מנשק כימי, לבין x הרוגים מנשק רגיל?
ואל תספרו לי סיפורים על נפגעים אזרחים חפים מפשע. כי כל אלו האזרחים התמימים שהיו שם - הם כבר מזמן עזבו והם כבר מזמן פליטים באירופה בירדן ובטורקיה... כל הכביכול ''אזרחים'' שיש שם כיום: הם סייענים ושותפים ותומכים והם בני משפחות של המורדים.
אסד נלחם על החיים שלו. כל שאר המיעוטים בסוריה שגם הם עם אסד - גם הם נלחמים על החיים שלהם. כולנו ראינו מה קרה ליזידים.
לא מבין איך אנשים מתייחסים לזה כאל סרט של וולט דיסני. זו מלחמה. ראבאק. מלחמת אזרחים, עד המוות... הצד שבסוף יפסיד שם - כנראה יחסלו אותו עד תום.
פעם ראיתם מלחמה יפה?
לסוריה פלשו כוחות זרים חמושים. כוחות שהתבססו בשטחים שפלשו אליהם. כוחות שקוראים להשמדת סוריה כפי שהיא היתה. מה אנשים חושבים שאסד יזרוק עליהם סוכריות?
הרי אם אסד מפסיד: המורדים האלו, אומנם בלי מטוסים ובלי נשק כימי - אבל יבצעו רצח עם בעלוואים ובשאר המיעוטים בסוריה.
ומה הקטע בלחפור על הוטו של רוסיה כל היום?
במיוחד אנחנו בתור מדינה שאשכרה חיה על הוטו של ארה''ב. ממש לכרות את העץ שאנחנו בעצמנו יושבים עליו.
למה אתה חושב שאין לנו נשק כימי?
זו היתה שאלה רטורית..:
"למה לנו פה בישראל אין לנו במחסנים מצבור של נשק כימי? ולארה''ב אין נשק כימי? ולאנגליה אין נשק כימי?"
ברור שיש לנו בצה"ל נשק כימי, ואני יודע שיש לנו.
וזה בדיוק מה שאני שואל. מה רוצים מאסד?
הרי מחר אם חס וחלילה יפלשו אלינו פה לתוך מדינת ישראל - לא נשתמש בו?
ואם מחר היו פולשים לאנגליה - אז האנגלים לא היו משתמשים בנשק הכימי שיש להם?
מה ההגיון בלהחזיק נשק כימי אם לא להשתמש בו כשפולשים אליך כוחות צבא זרים שרוצים להשמיד אותך ולבצע בך רצח עם?
לא היתה תקיפה כימית בסוריה, זו רק פרופוגנדה שיוצרת ארהב כתירוץ לפלוש לסוריה.
Sent from my T5 using Tapatalk
האמת גם אני לא משוכנע במאה אחוז שאסד עשה את זה כי אני לא מבין מה היה האינטרס שלו.
אני די קונה את הגרסא שזו היתה דליפה ממאגרים של המורדים בעצמם.
אבל גם אם נניח שאסד אכן היה זה שתקף - מה הבעיה?
הרי אסד נלחם על החיים שלו... אם בסוף המורדים מנצחים: הם שוחטים את אסד ואת כל העלוואים... שוחטים אותם. כמו כבשים.
מה אנשים חושבים? שיפלשו כוחות חמושים זרים לסוריה, ויאיימו עליו בהשמדה - והוא מצידו לא ישתמש בכל הנשק שעומד לרשותו?
דבר ראשון: המורדים האלה - הרי הם בעצמם כל יום מבצעים ירי מכוון והרג נגד אזרחים. כל יום.
אז אין להם שום זכות לטעון לשום דבר.
ודבר שני:
אידליב זו עיר שהמורדים כבשו בתחילת המלחמה. ואח"כ הפסידו אותה וכבשו אותה שוב לפני שנתיים.
אתה באמת מאמין שכיום יש שם אזרח אחד שהוא לא תומך/סייען/בן משפחה של המורדים?
הבית חולים הזה זה בית חולים של המורדים.
אני לא אומר שאלו בסדר או ההם בסדר.
זו מלחמה. מלחמה עד המוות. מלחמת אזרחים... כל מה שאני אומר זה שאני לא מבין למה אנשים פתאום חושבים שיהיה שם גן של שושנים עם ריח קלמנטינות.
מכיר את המשפט אין חוקים באהבה ומלחמה?
כל ילד או אזרח תמים הוא רוצח ומתנגד שלטון בפוטנציה ויש לחסל אותו וכנראה שאסד (אם עשה את המיוחס לו שנשמע לי קצת מפוקפק)
הבין את זה ופועל בהתאם,אם מחר תיהיה מלחמה בישראל נגד הערבים/פליטים/וואט אבר
אתה חושב שנפעיל שיקול דעת לגבי מי צריך לחיות ומי לא..?
אם הוא אוייב או מהצד של האוייב ואנחנו במצב מלחמה אז יש לחסל אותו ללא היסוס
והערבים שמתחבאים בבתי חולים ובבתי ספר בגדה?
לא להפציץ כי אולי יש שם ילדים? ובתי מחבלים לא להרוס כי לילדים שלהם לא יהיה איכן לגור?
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
חחחח מה היה שווה החוק הבין לאומי בזמנו ל-יזידים?
חוק עם שיניים - במקרה הטוב יטפל בפושעים אחרי הפשע.
החוק הבינלואמי גם את זה לא עושה...
במלחמה (כשהצד השני במוצהר אומר שאם הוא ינצח הוא ישמיד אותך ואת כל העם שלך) קודם כל עושים הכל כדי לנצח.
הכל.
אח"כ מתעסקים בחוק הבינלאומי.
בכנות אני לא מבין מה באים בטענות לאסד... צביעות ממדרגה ראשונה. הוא לא נלחם בפוקלנד ולא בויאטנם בצד השני של הגלובוס. הוא נלחם על החיים שלו.
ודרך אגב הוא לא עבר על החוק הבינ"ל כי רוסיה הטילה וטו.
אתה מתבלבל, רוסיה לא יכולה להטיל וטו על חוק בינלאומי (זה חוק) היא יכולה להטיל וטו על החלטות באום (שגם ככה לא שוות שום דבר)
"תרבויות שונות, לאורך תקופות היסטוריות שונות ניסחו ועיצבו "כללי מלחמה" – מה מותר ומה אסור לבצע תוך כדי מלחמה. כללים אלה התעצבו לענף משפטי בשם "המשפט הבינלאומי ההומניטרי" המבטא את הנורמות המקובלות, החלות על סכסוכים מזוינים בין מדינות ובתוך מדינות, ומפרט את החובות המוטלות על הצדדים הלוחמים. ניסוח הכללים, כפי שאנו מכירים אותם היום, החל במחצית השנייה של המאה ה-19, אם כי הנורמות המנהגיות שהוכרו בו יכולות לנבוע ממקורות עתיקי ימין. הדוגמה המובהקת לנורמה מנהגית עתיקה היא האיסור והגיוני על שימוש ברעל ובגורמים מפיצי מחלות.המשפט הבינלאומי ההומניטרי הוא ענף של המשפט הבינלאומי הכללי, ולפיכך נובע מאמנות, נוהגים מוכחים, עקרונות המשפט המוכרים ועשוי לפנות לכתביהם של מלומדים, על פי אמנת בית הדין הבינלאומי לצדק.
המשפט הבינלאומי ההומניטרי מחולק באופן מסורתי לשני תחומים. האחד, דיני Jus Ad Bellum הם החוקים שעוסקים בהצדקה של שימוש בכח, והעילה הידועה ביותר בתחום זה היא כמובן ההגנה העצמית על פי סעיף 51 לאמנת האו"ם. הענף השני של המשפט ההומניטרי, Jus In Bellu, עוסק בצורות המותרות של שימוש בכח מרגע שהחל עימות צבאי. שני ענפי משפט אלה אינם תלויים זה בזה כלל, וחלים בנפרד, לכן גם הצד התוקפן וגם הצד המגן על עצמו חייבים להשתמש אך ורק בצורות המותרות במהלך הלחימה.
עתות מלחמה הן מטבען תקופות משבר, שבהן מתערערות הנורמות החוקיות והמוסריות ואת מקומן תופסות פרקטיקות חדשות. במצבים אלה חיוני יותר מתמיד לשמור ולהגן על האוכלוסייה האזרחית - שאין לה כל שליטה על המתרחש ואינה מעורבת בפעולות הלחימה, אך לרוב היא זו שזכויותיה מופרות באופן קיצוני - ועל הלוחמים הפצועים, החולים ושבויי המלחמה. המשפט הבינלאומי ההומניטרי (International Humanitarian Law) נועד למנוע סבל אנושי מיותר ולשמור על צלם אנוש בעתות מלחמה.
המשפט הבינלאומי ההומניטרי בא להגדיר כללים המחייבים את כל המעורבים בסכסוך המזוין, הוא איננו מתייחס להשתלשלות האירועים שהובילה למלחמה ואיננו קורא לפתרון זה או אחר למלחמה. כללי המשפט הבינלאומי ההומניטרי מורים ומחייבים את שמירתן של זכויות בעלות חשיבות מכרעת לקיום הצרכים הבסיסיים של בני האדם בעת מלחמה, כגון הזכות לחיים ולשלמות הגוף, הזכות לחופש תנועה, הזכות לפרנסה, לטיפול רפואי ולחינוך. למשפט הבינלאומי ההומניטרי שתי מטרות מרכזיות: המטרה הראשונה היא להבחין בין לוחמים למוגנים - בין לוחמים לבין בני-האדם שאינם נוטלים חלק בלחימה, בין שאלה אזרחים שמלכתחילה לא השתתפו בלחימה, ובין שאלה אנשים שכבר אינם נוטלים חלק בלחימה, כגון שבויי מלחמה, לוחמים, פצועים או חולים. המטרה השנייה היא להטיל סייגים והגבלות על כלי הנשק ושיטות הלחימה, כדי למנוע סבל מיותר של הלוחמים.
כללי המשפט הבינלאומי ההומניטרי תקפים במקרים שונים של סכסוכים מזוינים ("מלחמות"): במקרים של סכסוך מזוין בינלאומי (בין שתי מדינות או יותר, מלחמה או כיבוש) ובמקרים של סכסוך מזוין פנים-מדינתי. כיבוש, אף אם הוא מתמשך לתקופה ארוכה, הוא סוג של סכסוך מזוין בינלאומי."
חוקים לא שווים כלום כשמי שמחוקק אותם עושה זאת מראש מתוך אינטרס אישי ומוכן לכופף אותם ולהעלים עין בכל פעם שירצה.
ממליץ לכם להרחיב אופקים וללמוד קצת על מה שמתרחש בעולם כי זה לא התחיל ולא ייגמר בסוריה.
Sent from my T5 using Tapatalk
המוסד הפיל את מגדלי התאומים.
הנה תרמתי גם אני פייק ניוז לטימטום שרץ פה
השרשור הזה מקומו ב"תיק דבקה", לא כאן =/
Sent from my SM-G920F using Tapatalk