עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 49

אשכול: התקיפה הכימית של אסד בסוריה

Senior Member
    דווקא שרשור מעניין.

אציין מספר אינסייטים שלי בהקשר.

הראשון הוא שהמלחמה בסוריה והמצב הנתון בה תלוי ברובו באינטרסים זרים כאשר לאף אחד לא באמת איכפת מהסורים ודעש.

השני הוא שטראמפ לא סתם היה עושה לפוטין שריר (למרות שיש רווח פוליטי במספר מישורים מהמהלך) ואם המצב הוא לא כפי שמציגים במידיה אז מישהו בגורמי המודיעין בארה״ב סיבן את טראמפ.

השלישי הוא שבתור צופה מן הצד, שימוש בגז בשביל להרוג כולה איזה 100 איש נראה לי צעד לא יעיל, לא כלכלי ואף לא הרתעתי מצד אסד. כך שעולה השאלה מי באמת מאחורי זה והאם בכלל השתמשו בגז או שהסרטים שהופצו הם עוד פרופגנדה בנוסח פאליווד.
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 09-04-2017 בשעה 05:13.

אהלן מצמץ

סחטיין על הסקפטיות. יש הרבה סרטונים שרצים ברשת שמתעדים את זיוף התקיפה הכימית או יותר נכון טיפול בנפגעי התקיפה הכימית.

המלחמה הנוכחית בסוריה היא חלק מהמערכה של ארהב לפלישה והשתלטות על מספר מדינות במזרח התיכון שלהזכירכם התחילה ב9/11 עם פלישה לעירק. לאף אחד לא אכפת מהאזרחים המסכנים בסוריה, בטח שלא לטראמפ.
    זה הכל עניין כלכלי.

Sent from my T5 using Tapatalk

Senior Member
    אין ספק שהכלכלה מניעה את רוב העניינים ושיש לשליטה באיזור ולמלחמה בסוריה קשר ישיר לערך הדולר (נפט) והצורך בדומיננטיות ארה״ב באזור למרות שאין לארה״ב תלות פיזית בנפט.
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 09-04-2017 בשעה 07:29.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    דווקא שרשור מעניין.

אציין מספר אינסייטים שלי בהקשר.

הראשון הוא שהמלחמה בסוריה והמצב הנתון בה תלוי ברובו באינטרסים זרים כאשר לאף אחד לא באמת איכפת מהסורים ודעש.

השני הוא שטראמפ לא סתם היה עושה לפוטין שריר (למרות שיש רווח פוליטי במספר מישורים מהמהלך) ואם המצב הוא לא כפי שמציגים במידיה אז מישהו בגורמי המודיעין בארה״ב סיבן את טראמפ.

השלישי הוא שבתור צופה מן הצד, שימוש בגז בשביל להרוג כולה איזה 100 איש נראה לי צעד לא יעיל, לא כלכלי ואף לא הרתעתי מצד אסד. כך שעולה השאלה מי באמת מאחורי זה והאם בכלל השתמשו בגז או שהסרטים שהופצו הם עוד פרופגנדה בנוסח פאליווד.
    בניגוד למה שכולם חושבים על שימוש בגז (נשק להשמדה המונית) גז הורג אנשים כמעט בלי פגיעה במבנים ולכן לא צריך לבנות מחדש אחרי המלחמה, בנוסף כמו שמרססים ג'וקים הגז נכנס לכל חור ככה שאם יש מי שמתחבא מתחת לאדמה הגז יגיע אליו.
    תוסיף לזה המון אפקט פסיכולוגי ויש לך אחלה נשק גם לקבוצות קטנות

כן קונספירציה, לא קונספירציה - למי אכפת?
    השאלה האם אסד אכן השתמש בנשק כימי או שזה אכן היה מצבור של המורדים שהופצץ ודלף - היא בכלל לא שאלה מעניינת.
    זאת אומרת היא מאוד מעניינת מבחינת החקירה של האירוע, אבל היא "לא מעניינת" אותנו כי:
    א- זו שאלה טכנית. ראייתית. אין פה שום דיון. או שהיה או שלא היה.
    ב- אין לנו כל דרך לאמת או לפסול אחת מבין האופציות. הכל ספקולציות וכל אחד שיאמין למה שהוא רוצה.
    אני אישית מאמין שאכן זו היתה הפצצה של מצבור נשק של סמוי של המורדים, שבעקבות כך דלף.

אבל כאמור: זה בכלל לא מעניין.
    השאלה העקרונית היא: האם למדינה שנלחמת על החיים שלה ושפלשו אליה כוחות מזויינים שקוראים להשמדתה ושקוראים לביצוע רצח עם - האם מותר למדינה שמתגוננת כנגד זה להשתמש בכל הנשק שעומד לרשותה.
    מה זה משנה אם זו סוריה או ישראל או ארה"ב או אנגליה או צרפת או כל מדינה אחרת?

לדעתי התשובה היא בבירור: כן.

אני חוזר שוב: אם למשל מחר היו פולשים כוחות צבא זרים וחמושים לארה"ב או לאנגליה, והיו משתלטים על שטח ומתבססים בו, והיה מדובר בכוחות פולשים שקוראים להשמדת ארה"ב/אנגליה, ומצהירים בגלוי שאחרי שינצחו הם יבצעו השמדת עם ויחסלו את המדינה: האם לדעתכם הצבא האמריקאי או הבריטי לא היה גם משתמש בנשק כימי?
    ברור שכן. גם היו משתמשים באטומי.

הכל חרטא. צביעות מערבית טיפוסית.
    לא מבין מה אנשים רוצים מאסד. הוא וכל המיעוטים בסוריה נלחמים על החיים שלהם. אם הם מפסידים - המורדים יטבחו בהם.
    מה ההגיון בלהחזיק נשק, אם לא להשתמש בו ועוד בתרחיש כזה מובהק..?

ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
    כן קונספירציה, לא קונספירציה - למי אכפת?
    השאלה האם אסד אכן השתמש בנשק כימי או שזה אכן היה מצבור של המורדים שהופצץ ודלף - היא בכלל לא שאלה מעניינת.
    זאת אומרת היא מאוד מעניינת מבחינת החקירה של האירוע, אבל היא "לא מעניינת" אותנו כי:
    א- זו שאלה טכנית. ראייתית. אין פה שום דיון. או שהיה או שלא היה.
    ב- אין לנו כל דרך לאמת או לפסול אחת מבין האופציות. הכל ספקולציות וכל אחד שיאמין למה שהוא רוצה.
    אני אישית מאמין שאכן זו היתה הפצצה של מצבור נשק של סמוי של המורדים, שבעקבות כך דלף.

אבל כאמור: זה בכלל לא מעניין.
    השאלה העקרונית היא: האם למדינה שנלחמת על החיים שלה ושפלשו אליה כוחות מזויינים שקוראים להשמדתה ושקוראים לביצוע רצח עם - האם מותר למדינה שמתגוננת כנגד זה להשתמש בכל הנשק שעומד לרשותה.
    מה זה משנה אם זו סוריה או ישראל או ארה"ב או אנגליה או צרפת או כל מדינה אחרת?

לדעתי התשובה היא בבירור: כן.

אני חוזר שוב: אם למשל מחר היו פולשים כוחות צבא זרים וחמושים לארה"ב או לאנגליה, והיו משתלטים על שטח ומתבססים בו, והיה מדובר בכוחות פולשים שקוראים להשמדת ארה"ב/אנגליה, ומצהירים בגלוי שאחרי שינצחו הם יבצעו השמדת עם ויחסלו את המדינה: האם לדעתכם הצבא האמריקאי או הבריטי לא היה גם משתמש בנשק כימי?

הכל חרטא. צביעות מערבית טיפוסית.
    לא מבין מה אנשים רוצים מאסד. הוא וכל המיעוטים בסוריה נלחמים על החיים שלהם. אם הם מפסידים - המורדים יטבחו בהם.
    ההבנה שלך למה שקורה בסוריה מוגבלת מאד.
    אתה צריך ללכת אחורה בזמן כדי להבין איך זה התחיל ומי נגד מי שם.

תסלח לי, אבל ההבנה שלי בנוגע לסוריה היא לא מוגבלת.
    אני מכיר את ההיסטוריה של סוריה בכלל ושל מפלגת הבעת בפרט, על בוריה.

הדבר היחיד שמוגבל הוא היכולת שלך לטעון טיעון קוהרנטי נוגד.
    בשביל זה אתה כל הזמן גולש לענייני קונספירציות וטמטום ומגדלי תאומים ודיבור לגופו של טוען במקום לגופו של עניין.

ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
    תסלח לי, אבל ההבנה שלי בנוגע לסוריה היא לא מוגבלת.
    אני מכיר את ההיסטוריה של סוריה בכלל ושל מפלגת הבעת בפרט, על בוריה.

הדבר היחיד שמוגבל הוא היכולת שלך לטעון טיעון קוהרנטי נוגד.
    בשביל זה אתה כל הזמן גולש לענייני קונספירציות וטמטום ומגדלי תאומים ודיבור לגופו של טוען במקום לגופו של עניין.
    אם אתה מתעקש:

למה לנו פה בישראל אין לנו במחסנים מצבור של נשק כימי?
    לא אין וגם אין הוכחות לזה, לישראל יש נשק כימי לא קטלני כמו זרחן (אם אפשר בכלל לקרוא לזה נשק כימי)

אם למשל מחר היו פולשים כוחות צבא זרים וחמושים לארה"ב או לאנגליה, והיו משתלטים על שטח ומתבססים בו, והיה מדובר בכוחות פולשים שקוראים
    להשמדת ארה"ב/אנגליה, ומצהירים בגלוי שאחרי שינצחו הם יבצעו השמדת עם ויחסלו את המדינה: האם לדעתכם הצבא האמריקאי או הבריטי לא היה גם משתמש בנשק כימי?

חוסר הבנה שלך של המצב, כן יש גורמים עויינים שהגיעו מעיראק תחת השם ISIS אבל ההתמקדות של הרוסים והסורים הם במורדים מבפנים כמו צבא סוריה החופשית כי אלו הם החלופה לשלטון ומהם אסד מפחד ככה שאסד מפעיל נשק כימי נגד עמו ולא נגד פולשים

הוא וכל המיעוטים בסוריה נלחמים על החיים שלהם. אם הם מפסידים - המורדים יטבחו בהם.

שוב חוסר הבנה מה זה מורדים, הכל התחיל מהאביב הערבי שהיה התקוממות עממית שממנה חלק מהצבא הסורי ערק והקים מליציה להילחם בשלטון, ISIS רק תפסו תראמפ על המרד.
    אסד הפעיל נשק כימי על האזרחים שלו כמה פעמים ואתה מנסה לעטוף את זה כמלחמה בין שני עמים.

Member הסמל האישי של droravr
    איך בדיוק אתה משווה שלטון פרלמנטרי / דמוקרטי לדיקטטורה? איך בהשוואה הזו שלך בכלל קיימים "מורדים" בארה"ב או אנגליה?
    ה"מורדים" שהופצצו בחל"כ הם תושבי סוריה והיו כאלה במשך שנים, הם לא הסתננו לשם, אף אחד לא מסתנן עם ילדים לאזור מלחמה.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אם אתה מתעקש:

למה לנו פה בישראל אין לנו במחסנים מצבור של נשק כימי?
    לא אין וגם אין הוכחות לזה, לישראל יש נשק כימי לא קטלני כמו זרחן (אם אפשר בכלל לקרוא לזה נשק כימי)

אם למשל מחר היו פולשים כוחות צבא זרים וחמושים לארה"ב או לאנגליה, והיו משתלטים על שטח ומתבססים בו, והיה מדובר בכוחות פולשים שקוראים
    להשמדת ארה"ב/אנגליה, ומצהירים בגלוי שאחרי שינצחו הם יבצעו השמדת עם ויחסלו את המדינה: האם לדעתכם הצבא האמריקאי או הבריטי לא היה גם משתמש בנשק כימי?

חוסר הבנה שלך של המצב, כן יש גורמים עויינים שהגיעו מעיראק תחת השם ISIS אבל ההתמקדות של הרוסים והסורים הם במורדים מבפנים כמו צבא סוריה החופשית כי אלו הם החלופה לשלטון ומהם אסד מפחד ככה שאסד מפעיל נשק כימי נגד עמו ולא נגד פולשים

הוא וכל המיעוטים בסוריה נלחמים על החיים שלהם. אם הם מפסידים - המורדים יטבחו בהם.

שוב חוסר הבנה מה זה מורדים, הכל התחיל מהאביב הערבי שהיה התקוממות עממית שממנה חלק מהצבא הסורי ערק והקים מליציה להילחם בשלטון, ISIS רק תפסו תראמפ על המרד.
    אסד הפעיל נשק כימי על האזרחים שלו כמה פעמים ואתה מנסה לעטוף את זה כמלחמה בין שני עמים.
    זרחן / עשן לבן / עשן מתפוצץ, לא מוגדר כנשק כימי אסור. אם כבר הוא frowned upon וגם זה לא באמת. חוץ מזה שישראל לא חתומה על הפרוטוקול שכביכול מגביל את השימוש בחומרים מסוגו.

תמשיכו להתנגח זה חסר פואנטה, מי שרוצה לדעת מה באמת קורה אבל באמת רוצה ולא סתם כדי לנהל שיחות סלון, צריך להשקיע שעות בגוגל בקריאה של המון חומר. Dresdner אתה יכול לדעת בוודאות שלמוסד אין יד בהפלת מגדלי התאומים, או שאתה ממהר לתייג כקונספירציה כי קשה לך עם העובדה שאולי זה נכון? כי לימדו אותך שהמוסד זה ארגון ציוני שנלחם בטרור ומגן על מדינת ישראל? מה אתה יודע על המוסד בכלל? מה אתה יודע באמת על מה קרה שם באותו יום? אבל יודע באמת, לא 'ראיתי בחדשות או קראתי בעיתון או שמעתי מחבר'.
    האנשים שעומדים מאחורי הקלעים מנהלים את העולם בצורה כל כך מתוחכמת פשוט כי יש להם משאבים אין סופיים, סתם למשל david rockafellar שנפטר לפני שבועיים בשעה טובה שהיה אחד מהם.
    הבן אדם עבר 7 או 8 השתלות לב. מאיפה הגיעו הלבבות האלה? קשה לי להאמין שהוא חיכה כמו כולנו ברשימת המתנה של שנים.
    התמונה הגדולה היא הרבה הרבה יותר גדולה ממה שהאדם הממוצע בכלל מעלה בדעתו, ועל זה בדיוק הם בונים. אנחנו לא יכולים אפילו לדמיין שזה אפשרי וממהרים לפסול ולטייג כקונספירציה של משוגעים, וממשיכים להתעסק ברכילות וספורט.
    מה קשור למה שקורה בסוריה אתה שואל? סוריה היא רק חלק קטן בפאזל, אבל כדי להרכיב את הפאזל צריך לחבר את כל החלקים ביחד.

Banned
    בכנות, פשוט לא אכפת לי
    שיהרגו אחד את השני כמה שהם רוצים ושאלוהים יברור לטובה ורעה.

Member הסמל האישי של Ritalin
    ציטוט נכתב במקור על ידי shaykram1989 צפיה בהודעה
    תמשיכו להתנגח זה חסר פואנטה, מי שרוצה לדעת מה באמת קורה אבל באמת רוצה ולא סתם כדי לנהל שיחות סלון, צריך להשקיע שעות בגוגל בקריאה של המון חומר. Dresdner אתה יכול לדעת בוודאות שלמוסד אין יד בהפלת מגדלי התאומים, או שאתה ממהר לתייג כקונספירציה כי קשה לך עם העובדה שאולי זה נכון? כי לימדו אותך שהמוסד זה ארגון ציוני שנלחם בטרור ומגן על מדינת ישראל? מה אתה יודע על המוסד בכלל? מה אתה יודע באמת על מה קרה שם באותו יום? אבל יודע באמת, לא 'ראיתי בחדשות או קראתי בעיתון או שמעתי מחבר'.
    האנשים שעומדים מאחורי הקלעים מנהלים את העולם בצורה כל כך מתוחכמת פשוט כי יש להם משאבים אין סופיים, סתם למשל david rockafellar שנפטר לפני שבועיים בשעה טובה שהיה אחד מהם.
    הבן אדם עבר 7 או 8 השתלות לב. מאיפה הגיעו הלבבות האלה? קשה לי להאמין שהוא חיכה כמו כולנו ברשימת המתנה של שנים.
    התמונה הגדולה היא הרבה הרבה יותר גדולה ממה שהאדם הממוצע בכלל מעלה בדעתו, ועל זה בדיוק הם בונים. אנחנו לא יכולים אפילו לדמיין שזה אפשרי וממהרים לפסול ולטייג כקונספירציה של משוגעים, וממשיכים להתעסק ברכילות וספורט.
    מה קשור למה שקורה בסוריה אתה שואל? סוריה היא רק חלק קטן בפאזל, אבל כדי להרכיב את הפאזל צריך לחבר את כל החלקים ביחד.

בוא תספר לנו בבקשה את כל הדברים שאנחנו לא יודעים ואתה כן יודע.
    אני מקשיב לך.
    כאחד שעובד עם 4 פלסטינאים שעוברים כל יום את המחסום ובחזרה כבר 5 שנים ומי שגדל עם פלסטינאים מעזה שמסתובבים לו בקיבוץ זה ברור לגמרי שאין כאן צד טוב ורע.
    הם כולם אויבים שלנו.
    מעטים המוסלמים שהיו רוצים שמדינת ישראל תמשיך להתקיים.
    גם מחמוד הרוקח מהסופר פארם שאוהד את ברצלונה ועבדאללה מהשוק שקורה לך אחי ואומר לך חג שמח.
    אפילו נאסר נהג האוטובוס שאומר לך בוקר טוב הם כולם אותו דבר.
    באמונה שלהם אתה חזיר כופר שגזר דינך מוות ואם הייתה להם האפשרות הם היו מחסלים אותך.
    נכון שהסרטונים האלה שמגיעים מסוריה קשים לצפיה ומעוררים חמלה אבל אל לנו לשכוח עבור מי ייצרו את הגז הזה ומי הם אותם אנשים שמתו מה היה קורה אם הם היו ממשיכים בחייהם.

חג שמח לכולם

Ritalin אתה צודק ב100 אחוז
    אבל אני לא דיברתי על ישראל נגד הערבים, אני מנסה לצייר את התמונה ההרבה יותר גדולה אבל כנראה שזה לא המקום.

תחשבו גלובלי, תחשבו בגדול, זה לא רק ישראל והערבים שרוצים להשמיד את ישראל. זה מה שלימדו אותנו בבית הספר והצבא אבל יש בעולם הרבה יותר מזה.
    נערך לאחרונה על ידי shaykram1989; 11-04-2017 בשעה 13:05.

ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    בכנות, פשוט לא אכפת לי
    שיהרגו אחד את השני כמה שהם רוצים ושאלוהים יברור לטובה ורעה.
    אין אלוהים אז זה לא משנה, יש רק אותך ומה שהמוסר שלך אומר לך.

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO