נכתב במקור על ידי
קוקוריקו נגד קופיקו
תסלח לי, אבל ההבנה שלי בנוגע לסוריה היא לא מוגבלת.
אני מכיר את ההיסטוריה של סוריה בכלל ושל מפלגת הבעת בפרט, על בוריה.
הדבר היחיד שמוגבל הוא היכולת שלך לטעון טיעון קוהרנטי נוגד.
בשביל זה אתה כל הזמן גולש לענייני קונספירציות וטמטום ומגדלי תאומים ודיבור לגופו של טוען במקום לגופו של עניין.
אם אתה מתעקש:
למה לנו פה בישראל אין לנו במחסנים מצבור של נשק כימי?
לא אין וגם אין הוכחות לזה, לישראל יש נשק כימי לא קטלני כמו זרחן (אם אפשר בכלל לקרוא לזה נשק כימי)
אם למשל מחר היו פולשים כוחות צבא זרים וחמושים לארה"ב או לאנגליה, והיו משתלטים על שטח ומתבססים בו, והיה מדובר בכוחות פולשים שקוראים
להשמדת ארה"ב/אנגליה, ומצהירים בגלוי שאחרי שינצחו הם יבצעו השמדת עם ויחסלו את המדינה: האם לדעתכם הצבא האמריקאי או הבריטי לא היה גם משתמש בנשק כימי?
ברור שכן. גם היו משתמשים באטומי.
חוסר הבנה שלך של המצב, כן יש גורמים עויינים שהגיעו מעיראק תחת השם ISIS אבל ההתמקדות של הרוסים והסורים הם במורדים מבפנים כמו צבא סוריה החופשית כי אלו הם החלופה לשלטון ומהם אסד מפחד ככה שאסד מפעיל נשק כימי נגד עמו ולא נגד פולשים
הוא וכל המיעוטים בסוריה נלחמים על החיים שלהם. אם הם מפסידים - המורדים יטבחו בהם.
מה ההגיון בלהחזיק נשק, אם לא להשתמש בו ועוד בתרחיש כזה מובהק..?
שוב חוסר הבנה מה זה מורדים, הכל התחיל מהאביב הערבי שהיה התקוממות עממית שממנה חלק מהצבא הסורי ערק והקים מליציה להילחם בשלטון, ISIS רק תפסו תראמפ על המרד.
אסד הפעיל נשק כימי על האזרחים שלו כמה פעמים ואתה מנסה לעטוף את זה כמלחמה בין שני עמים.