ללא ספק - ויסטרום
הרבה יותר אופנוע , אף איבר שלו לא מצטיין , אבל השלם עולה על סך החלקים והמנוע שלו אהבה מגרגור ראשון .
משמעותית יותר ורסטילי מה CB500X שפחות נח , פחות כח , ומרגיש צעצוע ליד הויסטרום .
אמין ויחזיק אינסוף קילומטרים עם טיפול נכון .
שלום לכולם!
אשמח שתעזרו לי לקבל החלטה איזה כלי כדאי לי לרכוש?!
אני בעל רישיון A, ללא הגבלה. כל השנים רכבתי על קטנועים שונים והכלי הנוכחי שלי הוא ג׳וי- מקס 250.
אין לי נסיעות ארוכות ביום יום, אבל אני הייתי שמח לצאת לטיולים ברחבי הארץ והחלטתי לקנות אופנוע.
ההתלבטות שלי היא בין הסוזוקי 650 v-strom שממש התאהבתי בו במבט ראשון לבין ההונדה cb500x.
ניסיתי לקבוע נסיעת מבחן על הv-strom, אבל נאמר לי שאין בחודש וחצי הקרובים את הכלי בעופר אבניר, כיון שמייבאים את המודל החדש 2017 ובגלל זה אין כרגע נסיעות מבחן. על ההונדה נסעתי לפני שבועיים ובאמת נהנתי.
לא הצלחתי למצוא מספיק יתרונות וחסרונות באנטרנט להשוואה בין הכלים.
אני מודה מראש לכל מי שיכול לשפוך אור ולעזור לי לקבל החלטה.
ללא ספק - ויסטרום
הרבה יותר אופנוע , אף איבר שלו לא מצטיין , אבל השלם עולה על סך החלקים והמנוע שלו אהבה מגרגור ראשון .
משמעותית יותר ורסטילי מה CB500X שפחות נח , פחות כח , ומרגיש צעצוע ליד הויסטרום .
אמין ויחזיק אינסוף קילומטרים עם טיפול נכון .
מאחל לך שכל ההתלבטויות שלך יהיו כ"כ פשוטות.
ברור שויסטרום.
עשיתי רכיבת מבחן על שניהם וכמובן שרכשתי ויסטרום.
ההונדה הרגיש ממש צעצוע.
שהמנוע דיי משעמם ולא מורגש בין הרגליים.
איכות ההרכבה של החלקים הרגישה לי ממש פשוטה שדיי התאכזבתי מהונדה. כי ציפיתי ליותר.
הויסטרום זה משהו אחר.
יש משהו במנוע הזה שעושה ממש חשק לרכב כל היום.
הרטט של המנוע אדיר ויש לו כוח.
אבל מצד שני הוא דיי רגוע וסלחן.
הכיסא ממש נוח, למרות שהייתי קצת משפר אותו.
אחרי רכיבה של 10 שעות עדיין יכלתי לזוז ולא נשבר הגב, כמובן עם הפסקות קצרות ואחת ארוכה.
אציין כי זה אופנוע ראשון שלי ולפני זה הייתי 5 שנים על קטנועים.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
בתור אחד שהיו לו 2 CB500X ושני ויסטרום.
ללא ספק ויסטרום.
אם הייתה אומר שמעניין אותך חיסכון לנסיעות יומיומיות ולא ממש אכפת לך FUN FACTOR או נוחות, אז הייתי ממליץ על ה CB, אך בגלל שאתה מחפש כלי לטיולים ומעניין אותך מן הסתם, כח, יציבות, נוחות וכיף, אז ללא כל ספק, וי סטרום.
מוטי, אני סתם סקרן - אם אתה בענייני אדוונצ'רים למה פסלת את הטרייסר והוורסיס הזולים יותר מהסטרום (לפחות כרגע)?
תודה רבה לכל העונים.
לגבי הוורסיס... קראתי עליו לא מעט ובהשוואה לv-strom הוא פחות טוב לפי הביקורות.
אני יודע שהv-strom לא זול, אבל אני מעדיף להוציא קצת יותר על משהו טוב.
שאלה נוספת לבעלי ה v-strom בעבר או בהווה... איך התחזוקה שלו? כל כמה ק״מ טיפול ומה העלויות?
כבר רכשת - ברכות
מדוע לא שקלת מול nc750x במקום מול 500x ?
אם אתה מחפש חדש, אני חושב שמדובר בטיפולים כל 12 כמו ההונדה, אם אני לא טועה זה כך החל משנת 2015.
בדלק הוא די חסכוני, בדגם שהיה לי של שנת 2012 היה עושה 22 - 23 ק"מ לליטר.
טיפולים: אני עשיתי טיפולים קטנים לבד, אך הגדול והיקר במרכזי, כך זה לא יעלה לך יותר מדי ואתה לא תרגיש, וזה ממש קל, הגישה להחלפת שמן ומסנן שמן די קלה, פלגים גם, מה שכן צריך מפתח מיוחד לאחורי בגלל הגישה אליו, הטיפול הגדול כולל כיוון שסתומים שזה כל 24K, אך לא תמיד מחייב, למשל באופנוע שהיה לי רק בדקו, ואמרו שיעשו ב 24 הבאים, כי הם לא ראו שיש צורך כיוון.
חוץ מזה, מדובר באופנוע מאוד אמין, ובכלל אני אתה קונה חדש תטפל בו כמו שצריך, אין סיבה שיתקלקל לך.
לפי מה שידוע לי אין עדיין מחיר רשמי לגרסת 2017 של הויסטרום, אני לא אהיה מופתע אם יורידו מחירים.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
תודה רבה,
לגבי ה nc קראתי ביקורות פחות טובות מהויסטרום.
לגבי הbmw, הבנתי שהחלקי חילוף שלו מאוד יקרים כי יש רק מקוריים.
לגבי המחיר של הויסטרום החדש עדין לא יודעים להגיד בדיוק, הנציג שדיברתי איתו דוקא אמר שיש סיכוי שהמחיר יהיה קצת יותר גבוה מהדגם האחרון, אבל עוד חודש בערך האופנוע יגיע ויהיה ניתן לעשות נסיעות מבחן ומחיר סופי.
שבת שלום וחג שמח לכולם!!!
לא ראיתי שעלה הטרייסר 07- לפי המבחנים כלי מוצלח במחיר אטרקטיבי.
Tracer 900
בלי ספק ויסטרום...
אין מה להשוות בכלל בין טווין מקבילי בנפח 500 ,לוי טויין בנפח 650...מנוע שמורגש בכל סיבוב מצערת, גמיש ופשוט תענוג.
מתגעגע אליו חבל על הזמן....
Sent from my LG-D855 using Tapatalk