תוצאות 1 עד 12 מ 12

אשכול: למה מנעול לדיסק קדמי?

צפייה משולבת

Member

למה מנעול לדיסק קדמי?

נראה שיותר קל להרים את הגלגל הקדמי כדי לגרור אופנוע אז למה לא נועלים את הדיסק האחורי?

תודה,

גי

Senior Member הסמל האישי של R86
    הרבה יותר קל לדחוף אופנוע עם אחורי נעול מאשר קדמי
    אני חושב שזה בגלל שאתה דוחף אתה גם מעביר משקל לקדמי מה שמגביר אחיזה
    אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    בדרך כלל הדיסק האחורי קטן יותר ומורכב באופן שלא מאפשר לשים עליו חלק גדול ממנעולי הדיסק.
    אישית - כשזה מתאפשר לי, אני מעדיף לשים 2 (גם דיסק וגם שרשרת) על האחורי, אבל כאמור... מעטות הפעמים.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני בד"כ שם את המנעול דיסק על הגלגל שלא נקשר עם שרשרת. במקרים מסויימים (חניה באזור מוטל בספק, או חוסר יכולת להשתמש בשרשרת) אני משתמש בשני מנעולי דיסק, אחד לכל גלגל.

Member הסמל האישי של miki
    ציטוט נכתב במקור על ידי g2c צפיה בהודעה
    נראה שיותר קל להרים את הגלגל הקדמי כדי לגרור אופנוע אז למה לא נועלים את הדיסק האחורי?
    תודה, גי
    מנסיון מר וכואב מאוד בכיס ... לא מומלץ למי שיש הפרעת קשב לשים מנעול דיסק על גלגל אחורי
    בפעם האחרונה שאני עשיתי את זה זה עלה לי 3,000 ש"ח ...
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי miki צפיה בהודעה
    מנסיון מר וכואב מאוד בכיס ... לא מומלץ למי שיש הפרעת קשב לשים מנעול דיסק על גלגל אחורי
    זאת הסיבה שאני לא שם

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    ציטוט נכתב במקור על ידי miki צפיה בהודעה
    לפי ההיגיון הזה למעשה לא מומלץ לו לשים כל מנעול שהוא על האופנוע, או אפילו כלל לא לרכוב על אופנוע...

שמע, כמעט לכל רוכב קרה שהוא שכח מנעול על האופנוע והתחיל לנסוע.
    אני אישית הצלחתי לשכוח הרבה יותר מאשר מנעול דיסק (קדימה ואחורה) - לפני כמה חודשים התחלתי רכיבה עם שרשרת על הגלגל האחורי...
    מה שהציל אותי בכל הפעמים זה הרגל שסיגלתי לעצמי עד היום: לא להתחיל רכיבה בגז אלא ב"הליכה" עם האופנוע. בדרך כלל אני מחנה ככה שאני חייב לקחת את הכלי אחורה, מה שמיד גורם לי לגלות ששכחתי מנעול ולעצור במקום. בשאר הפעמים הסיטואציה עדיין לרוב תחייב אותי לתת גז בעדינות כדי רק לזוז טיפה קדימה.

מה שאני רוצה להגיד זה שקורה שבהיסח דעת שוכחים דברים, במיוחד כשיש לנו מליון דברים על המוח ואנחנו עושים דברים מסוימים בצורה אוטומטית מבלי לחשוב.
    כל אחד צריך לדעת להכיר את נקודות החולשה שלו ולנסות "להגן" על עצמו בצורה אפקטיבית, אצל כל אחד זה עובד אחרת.

Member הסמל האישי של miki
    ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה
    לפי ההיגיון הזה למעשה לא מומלץ לו לשים כל מנעול שהוא על האופנוע, או אפילו כלל לא לרכוב על אופנוע...
    הלו הלו הלו ... אף מנעול דיסק לא יעצור אותי מלרכוב
    שמע, כמעט לכל רוכב קרה שהוא שכח מנעול על האופנוע והתחיל לנסוע. נכון, אני מכיר גם רוכבים מעולים שזה קרה להם.
    אני אישית הצלחתי לשכוח הרבה יותר מאשר מנעול דיסק (קדימה ואחורה) - לפני כמה חודשים התחלתי רכיבה עם שרשרת על הגלגל האחורי...
    מה שהציל אותי בכל הפעמים זה הרגל שסיגלתי לעצמי עד היום: לא להתחיל רכיבה בגז אלא ב"הליכה" עם האופנוע. אחלה הרגל, לא חשבתי עליו עד כה, אאמץ אותו גם כן. בדרך כלל אני מחנה ככה שאני חייב לקחת את הכלי אחורה, מה שמיד גורם לי לגלות ששכחתי מנעול ולעצור במקום. בשאר הפעמים הסיטואציה עדיין לרוב תחייב אותי לתת גז בעדינות כדי רק לזוז טיפה קדימה. תאמין לי, שנתתי את הגז הכי עדין כי הייתי על מדרכה עם אנשים ממול... האופנוע כ"כ חזק שהנזק גם היה בתאם..

מה שאני רוצה להגיד זה שקורה שבהיסח דעת שוכחים דברים, במיוחד כשיש לנו מליון דברים על המוח ואנחנו עושים דברים מסוימים בצורה אוטומטית מבלי לחשוב.
    כל אחד צריך לדעת להכיר את נקודות החולשה שלו ולנסות "להגן" על עצמו בצורה אפקטיבית, אצל כל אחד זה עובד אחרת.
    אני מכיר את עצמי .. יש לי הפרעת קשב חריפה (בגלל התאונה ) ולכן סדר פעולות מאוד קבוע. ברגע ששיבשו לי את הסדר שהיה: מנעול דיסק - > קסדה -> כפפות ורכיבה "הלך עלי".
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Member הסמל האישי של erez59
    מנעול דיסק הבעיה... ירדתי מהאופנוע כי נזכרתי ששכחתי לשחרר את מנעול הדיסק, אז שכחתי להוריד רגלית צד...

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    מנעול דיסק הבעיה... ירדתי מהאופנוע כי נזכרתי ששכחתי לשחרר את מנעול הדיסק, אז שכחתי להוריד רגלית צד...

Member
    תודה, גם קראתי שיותר נוח לסחוב עם גלגל אחורי נעול מונח על סקייטבורד
    ... אבל הרי הקידון הנעול יאלץ התקדמות בסיבוב לא?

Senior Member
    כידון נעול שוברים בשניה