שלום יוני,
לפני הכל הכי טוב שתציין מה התקציב שלך יכול להיות שאתם יכולים לרכוש כלי לא רע להתחלה.
אספר לך מניסיוני - לפני שחרור מהצבא הייתי בדיוק כמוך, מעוניין בכלי שטח בתקציב נמוך יחסית. הציפיות לא היו גבוהות, העיקר אופנוע שנוסע כן?
אז מה שנקנה בזול עולה ביוקר, רכשתי DR350 שנת 91 יפייפה אך השנים לא עשו עימו חסד. וההוצאות תפחו ותפחו ובסופו של דבר זה נהיה בור כלכלי לא נעים. תקציב הקניה של 10 אלף ש"ח הפך במהרה לאותו סכום של תיקונים..ללכת למוסך זה לא עסק זול.
אפילו שלא ציינת תקציב הייתי שולל את ה-DR350, זה כלי ישן ומיושן ולרוב רובם כלים שחוטים. יכול להיות שיהיו מציאות אבל הסיכוי קלוש.
הייתי במקומכם מחפש ימאהה WR250R או הונדה CRF250L, כלים מעולים וזולים לקנייה ואחזקה. לימאהה יכולת מועדפת בשטח אך ההונדה יעשה את כל מה שהימאהה יעשה עם טיפה יותר עבודה של הרוכב.
אני חושב שבתקציב של 20-25 אלף ש"ח תתחיל למצוא כלים חדשים ובמצב טוב שייתנו לך ולאביך זמן כיף בשטח ללא בעיות שיצוצו בכלים ישנים ועתירי תקלות.
עדיף לך להמשיך לחסוך עוד כמה חודשים ולקנות כלי טוב מאשר לקנות עכשיו ולמצוא את עצמך במוסך, מבזבז המון כסף, ימי עבודה וזמן רכיבה יקר על כלי ישן. אל תכניסו ראש בריא למיטה חולה.
שיהיה בהצלחה!