אהלן חברים,
סופ"ש נעים, רגוע ובטוח לכולם :]
הערב חזרתי עם בן משפחה מתל אביב לירושלים, and shit got serious!
העברנו את ארוחת השבת אצל קרובי משפחה בתל אביב,
מתוך 4 יושבי הרכב, ל3 יש רישיון.
אשת הנהג היא בעלת הרכב. נקרא לנהג א.
הנהג א' נהג מירושלים לתל אביב. במהלך הארוחה שתה כ 3-4 כוסיות וודקה.
בנסיעה חזרה לירושלים אותו נהג א' סירב בתוקף לרדת ממושב הנהג ולהעביר את הנהיגה לידי אישתו אותו, או אליי, גם אני בן משפחה.
ניסיתי בצורה מאוד תקיפה להסביר לא' שעליו לעצור מיידית בצד, ולתת לאחד מאיתנו להחליפו. בהמשך, הוסיף א' והשתמש בסמארטפון שלו להפעלת אפליקציית ניווט [וויז..]. המכשיר היה מוצמד לדש-בורד באמצעות מגנט.
לאחר מספר בקשות לעצור את הרכב בצד, בנוסף לבקשות לחדול מהשימוש בסמארטפון תו"כ נהיגה, הטונים ברכב עלו, ובשלב הזה העדפתי להפסיק עם הבקשות כי הרגשתי שייתכן והוויכוחים בינינו מסכנים את הנסיעה יותר מהסיבה המקורית.
אני מאוד רוצה לברר 2 נושאים -
הראשון - שימוש בסלולרי וסמארטפון.
עשיתי גוגל לחוקי תעבורה ולפי סעיף 28, שמדבר על אופי אחיזה בהגה ושימוש בטלפונים, החוק משאיר אותנו בתחום אפור [חוקים יהיו חוקים..]
א. החוק מאפשר שימוש בהתקן קבוע עם לחצנים, אך לא מצאתי הגדרה או תיאור לצורת הלחצנים הנדרשים - במציאות שהסמארטפון נמצא כמעט בכל כיס, האם לחצני ע"ג המסך נחשבים ללחצנים תקינים? מה גודל הלחצנים הנדרש?
ב. החוק מציין במפורש את האיסור לשלוח מסרון\SMS. לא מדבר על שום שימוש באפליקציות - לצרוך העניין WAZE, אך כמובן שיש כל כך הרבה אפליקציות אחרות שיכולות לבוא לידי שימוש בזמן נהיגה [שיחות סקייפ, נתוני מזג אוויר, מיילים, סירי] - מה מעמדם על פי חוק? האם חוסר התייחסות החוק כלפי אפליקציות בעצם נותן להם מעמד משפטי לגיטימי?
ג. סמארטפון המוצמד לדשבורד עלידי מגנט נחשב מעוגן או לא?
הנושא השני - אלכוהול. סעיף 169.
לפי הכתוב בסעיף זה יש כמויות אלכוהול שנמדדות לפי אחוז בנשיפה, או אחוז בדם. אני זוכר פרסומים בתקשורת לפיהם כיום אסורה כל טיפת אלכוהול, האם מישהו יכול להרחיב על כך? האם מישהו יכול לצרף או להפנות אותי לחוק\תקנה כתובה בגוף רשמי?
מצורפים סעיף 28 וסעיף 169, וקישור לקובץ כל תקנות התעבורה.
במידה והמידע שברשותי אינו העדכני ביותר הקיים כיום, אשמח לקבל מידע מדוייק יותר.
תודה מראש לעוזרים!
זה נושא שמאוד הטריד אותי ואני מרגיש שעד שלא אדע את העבודות עד הסוף, לא אוכל להשיג התקדמות בהבנה של א' אותי והחוק.
דבר אחרון - לאחר כ20 דק' נסיעה, זיהיתי שהנהג מתחיל למצמץ ולהתגרד בעייפות, דרשתי ממנו שוב לעצור את הרכב בצד, והפעם הוא עצר ואישתו החליפה אותו בנסיעה.
Capture.jpgתקנות.jpg
אני יכול לשתף אותך ממה שאני יודע כנהג ומנסיון של אחרים שדיברתי איתם (כולל שוטרים)
רשמית, אסור לך להוריד את הידיים מההגה, כלומר שאתה עונה לשיחה אתה אמור לעשות את זה דרך הכפתורים של ההגה אם יש לך, אם אין לעצור בצד, לדומם מנוע ולענות לשיחה (ברור לך שאם אתה מדומם מנוע, לא תוכל לענות דרך הרכב נכון?) אבל לפי השוטר גם כשהמנוע עובד, זאת עבירה.
לגביי וויז, בגלל שאסור לך להוריד את הידיים מההגה בזמן נהיגה זה עובד על אותו רעיון.
אלכוהול משתנה לפי כמה גורמים: משקל גוף, כימיה של הגוף (מהירות חילוף חומרים, אחוזי שומן עייפות וכו. הבנת את הרעיון. 2 כוסיות וודקה ישפיעו על כל בן אדם אחרת, ועד שלא תעשה ניסוי עם ינשוף על כל סיטואציה לעולם לא תדע, אז הכי בטוח? אל תשתה.
הסתייגות: החוק באמת לא מתייחס לוויז (הוא מאוד מיושן) ובסופו של דבר אם תקבל דוח ותצטרך לבחור אם להלחם בבית משפט (השקעת זמן ואולי כסף) או לשלם ולסגור את העניין.
אני אתן לך דוגמא: מכיוון שהחוק מתייחס לרכב בתנועה, היו אנשים שנגעו במכשיר ברמזור (עצירה מוחלטית) קיבלו דוח והלכו לבית משפט.
בית המשפט קבע שבגלל שהרכב לא היה בתנועה הם לא עשו עבירה וביטל את הדוח.
כתוצאה מכך, המפכ"ל הוריד הוראה לא לתת דוחות בסיטואציה המדוברת.
מקווה שעזרתי.
נ.ב
לנסוע עם נהג שיכור זת לא עבירה על החוק, האחריות היא עליו. אבל למה לסכן את החיים שלך עם נהג כזה?