אם בגרנד טוררים בעלי ניחוח ספורטיבי עסקתם, איך לא הוזכר הSUPER DUKE 1290GT?
עם סט מזוודות מקורי שמתאים בול לקימורים של האופנוע בלי מנשאים מכוערים, עם משקל שיורד מרבע טון (אם אני לא טועה, הוא הקליל מבין הכלים שהוזכרו למעלה, בפרטיקה אין שום בעיה בתמרוני חנייה, גם לא הייתה בעיה לתפוס בידית המורכב, להרים על רגלית צד ולסובב במקום), ברכיבה עירונית הוא לא מורגש ונכנס בכל מקום, המראות ממוקמות הגיוני והוא לא רחב כמו שהוא נראה, משקף מתכוונן שהרגיש לי יותר נוח במצב הכי נמוך, שימו את הבולמים הסמי אקטיביים על מצב comfort, את מצב המצערת על street, תדליקו את בקרת השיוט ותעברו את הקטע המנהלתי בנוחות ומהירות. (הבקרה "מרשה" רק עד 200 קמ"ש, אם בא לכם הרבה יותר, רק תסובבו את יד ימין)
מגיעים לקטע טכני? מעבירים למצערת ומתלים ספורט, מבטלים את בקרת האחיזה והABS, והמכונה המטורללת הזאת, אני עדיין בהלם מהיכולות, ווילי? כל 4 ההילוכים הראשונים על הגז בנונשלנט, מעל זה ליטוף בקלאץ' והוא מזדקר, על הצד? הכל קטן עליו, לא משנה כמה מהר תבואו הוא ייתן הרגשה שגם אם תרים לו בעוד 50 קמ"ש זה לא יפריע לו, אמרתי 50? התכוונתי 100. שום דבר לא מערער לו את הביטחון כשהוא על הצד, לא זוכר איזה כלי אי פעם נתן לי פידבק שכזה מהאספלט.
בטיול לילה שהצטרפתי אליו שבוע שעבר רכוב על הGT פנסי הערפל עוקבי פנייה האירו לי את הפניות של משגב בלבן בוהק ואיפשרו לרכב בביטחון מלא בסיבובים חשוכים לחלוטין, וזה רק חלק קטן מהטכנולוגיה שהוא עמוס בה.
בגדול, מאוד קשה לתאר במילים את המכונה המטורללת, ועם זאת בלחיצת כפתור מתורבתת.
אגב, ברכיבה עם מגף קצר שוק ימין התבשלה, לא קרה עם מגף גבוה, צריכת דלק תחת עומס 1:10 (וכפול מזה + בנסיעה כמו בן אדם)