תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: מבקש יעוץ בקניית קטנוע 125 סמק

Junior Member

מבקש יעוץ בקניית קטנוע 125 סמק

ניסיון הרוכב ורשיון נהיגה A2
    מה הדרישות:
    כביש
    עירוני 70 אחוז בינעירוני 30
    לבד
    צרכים מיוחדים: מדרס שטוח, וכמה שיותר מקומות אחסון

לכמה זמן האופנוע ישמש - כרגע ניסיוני לכמה חודשים
    האם תטפל באופנוע לבד - במוסך
    ירידת ערך לא מעניינת אותי, חשוב צריכת דלק ואפס תקלות, מדרס שטוח לדעתי זה חובה, מתכנן להעמיס עליו.

כרגע מתלבט בין דיאלים s3 ל גוי רייד
    מקום שלישי ניו דינק.
    בדיאלים יש אבזור נדיב ויותר מתחבר אליו אבל מצד שני הגיר נחות מהמתחרים אם הגוי רייד יותר אמין וחסכוני(אני מאמין שניהם אותה צריכה) אז אוותר על הדיאלים.
    מחפש יד 2 תקציב עד 10k אם שווה אז אפשר לחרוג.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני רוכב על דיאלים S3 125 כבר יותר משנה חצי ו 16000 ק"מ. אצלי הדרך היא יותר לכיוון 70% בין עירוני ו 30% עירוני. הקטנוע עושה את העבודה טוב מאוד, וחוץ מטיפולים שיגרתיים והחלפת נורות לפני טסט לא נכנסתי למוסך. הקטנוע עם מדרס שטוח ווו לתליית שקיות וכו'. צריכת דלק ממוצעת היא 30 ק"מ לליטר (תדלוק של מקסימום 10 ליטר כל 270-300 ק"מ).
    מבחינת ניחות הגיר, לא משהו שיצא לי לשים לב אליו יותר מידי, לפעמים קורה שהוא טיפה 'עצלן' ביציאה מהמקום, אבל ברוב המקרים הוא מזנק טוב ומגיע למהירות של בערך 110 קמ"ש (על הסקלה, לא בפועל) ב 9000 סל"ד.
    אם יש לך עוד שאלות על הקטנוע, אתה יותר ממוזמן לשאול.

Junior Member
    תודה על התגובה,
    לא אכפתי שהוא קצת עצלן אני לא מתכוון לעשות מירוצים, יותר חשבתי לכיוון שאם הגיר מתנהג ככה אז בדומה לDSG אז יהיה חשש לתקלות.
    יש עוד דבר שאני לא מצליח לדמיין, 0-60 קמ''ש ו 0-100 קמ''ש עד כמה התאוצה שלו מהירה ואני שואל כי אני לא רוצה שאיזה נהג יכנס בי מאחורה אם הקטנוע הזה לא מצליח לברוח מהתנועה ברמזור ירוק.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    תראה, לא בדקתי עם סטופר זמני תאוצה, אבל תאוצה מעמידה היא די זהה לרוב ה 125'ים. לפעמים אני יוצא ראשון לפני ג'ויריידים/דינקים/מובי'ס ולפעמים לא. תאוצה ל 100 קמ"ש לוקחת קצת יותר זמן בעיקר כי זאת המהירות הסופית של הכלי (שוב די זהה לכל ה 125). תאוצת ביניים מ 30-70 היא לא רעה, תאוצה במהירויות גבוהות לוקחת יותר זמן. בתוך העיר לא יצא לי להרגיש מחסור בכוח, למעט כמובן בכבישים עירוניים מהירים, שבהם כמו בכבישים מהירים אמיתיים, ה(אין) כוח של הקטנוע הוא מורגש.
    לגבי העניין עם הווריאטור, ממה שיצא לי להרגיש, זה די רנדומלי, ובעיה מוכרת של דיאלים באופן כללי, גם לכלים עם גיר וקלאץ'.

Junior Member
    תודה רבה, אחרי שיחה עם אלבר הציעו לי גם את הסטיזר, מחר אחרי המבחן שליטה אגש לאלבר לבחון פיזית את הכלי.

Member
    אני גם רוכב על S3 125 והוא אכן מעט עצלן בתחילת נסיעה (שזה מעולה לדעתי - מעודד נהיגה יותר רגועה). אחד היתרונות שלו לדעתי הוא שיש לו שלדה יחסית מסיבית והוא מרגיש יציב על כבישים בין עירוניים במהירויות של 90-100.
    סה״כ כלי אמין כמו השאר, אבל עם שוק יד שניה גרוע, אז קח את זה בחשבון.

אגב, אני מתכוון למכור את שלי (סוף 2013, יד ראשונה, 16500ק״מ) עקב עליית נפח - אם מעניין אשמח לתת לך עוד פרטים.

Senior Member
    על מה אתם מדברים פה?
    עם טייפון 50 סמ"ק אני בורח ברמזור ירוק לכל הרכבים.
    אל תשווה רכב 2 טון לקטנוע של 90 קילו מצחיקים
    כל קטנוע שתקנה יברח מהתנועה

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי minkin צפיה בהודעה
    תודה על התגובה,
    לא אכפתי שהוא קצת עצלן אני לא מתכוון לעשות מירוצים, יותר חשבתי לכיוון שאם הגיר מתנהג ככה אז בדומה לDSG אז יהיה חשש לתקלות.
    יש עוד דבר שאני לא מצליח לדמיין, 0-60 קמ''ש ו 0-100 קמ''ש עד כמה התאוצה שלו מהירה ואני שואל כי אני לא רוצה שאיזה נהג יכנס בי מאחורה אם הקטנוע הזה לא מצליח לברוח מהתנועה ברמזור ירוק.
    אם אתה רוצה שנהג לא יוכל להיכנס בך מאחור - אז אל תקנה 125 לבין-עירוני.
    לשאלתך, מיאוץ 0-100 בקטנוע 125 זה בין "המון זמן" עד "לעולם לא".
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    זהו אני נעול על הסטיזר 125 מדרס שטוח, רק מה שחסר לי זו המשענת לגב של הנוסע מאחורי, בעייתי להוסיף בהתקנה מקומית? נראה לי אני גם ככה יוסיף ארגז מאחורה.

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    התקנה מקומית למשענת וסבל - חפש בגוגל 'וולקוביץ' - בדרום תל אביב.

לא מהתנסות אלא מקריאת כתבות - הסטיזר הוא בין האיטיים בקטגוריה... שקלת גם ג'י דינק של קימקו?
    והייתי מוסיף גם את גדולי הגלגלים למשוואה - מדרס שטוח, קירור נוזל וגלגלים גדולים... hd,sh,beverly וכד'

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Junior Member
    שניהם טובים ויכולים לתת מענה מצוין לצרכים שלך. הייתי הולך על ה-S3 בגלל המפתח החכם.

Junior Member
    שאלה לגבי מצת הטעינה, הבנתי שיש אחד בתא המטען ואחד מקדימה -שניהם מחוברים לזרם קבוע או דרך הסוויץ?
    אני מניח שS3 וסטיזר תהייה אותה תשובה.

Junior Member
    מצאתי סטיזר בן שנה עם 12 אלף, סגרתי עם המוכר על 10 אלף שקל הכולל קסדה, חליפת גשם, שרשרת וארגז אחורי של אלדו, טוען שהיית אחריות רק שנה ונגמר, יכול להיות שהוא טועה? בדרך כלל נותנים שנתיים.

Junior Member
    לא להמליץ על גי דינק של קימקו ככלי אולטימטיבי. מצויין. בעיר. צר. מאיץ יפה נוח מאד לנסיעות קצרות. עד 70 קמ"ש כיסא רך מאד. מחוץ לעיר עולם אחר (רע) עובד על סל"ד גבוה מאד. מבמרץ חזק. לא יציב המהירוית גבוהות.( 90 קמ"ש) בנסיעה כביש ישר. מפחיד.
    נוסע על כלי חדש יחסית סוף 2016 1300 ק"מ

Sent from my LG-H815 using Tapatalk