כן ולא.
כן מכיוון ששוטרים מעלימים עין, לא מכיוון שאין חוק שמאפשר את זה.
אהלן חברים,
רק הוצאתי לא מזמן רישיון, ומתכנן לקחת את האופנוע לבסיס מדי פעם כדי להקל על עצמי. אחרי הרבה תשובות מעורפלות מהרבה רוכבים שונים רציתי לדעת, כיוון שלא מצאתי תשובה מוחלטת בגוגל:
האם בזמן עומס תנועה, מותר לדו''ג לרכב על השול הימיני במהירות סבירה?
תודה רבה לעוזרים
כן ולא.
כן מכיוון ששוטרים מעלימים עין, לא מכיוון שאין חוק שמאפשר את זה.
תקנות התעבורה - הגדרת כביש " "כביש" - חלק הדרך המיועד לתנועת כלי רכב, או שנסלל או שופר לשם כך, או שתנועת כלי רכב נוהגת לעבור בו, למעט שולי הדרך;"
ההדגשה שלי..
1. בעקרון אסור לרכוב בשול הדרך . רכיבה על שול שמאלי זו עבירה חמורה מאוד.
2. רכיבה על שול ימני "מותרת" בקריצת עין. כלומר בעקרון אסורה כליל, אבל מעלימים עין מרכיבה על השול כל עוד לא תתחרע.
ככל שתוכל להימנע מהשול הימני תמנע מרכיבה עליו כי עליו מצויות כל הג'יפות - מסמרים חלקי צמיגים זכוכיות וכל דבר שאוהב לנקב צמיג. כמו כן הנהג הישראלי אוהב לחתוך לשול בלי שום איתות. אם כבר החלטת לרכוב שם, עשה זאת בזהירות ורכיבה איטית - אני לא עובר 30 קמ"ש ...
לסיכום זה לא נתיב נוסף, אל תתפתה לרכב מהר גם אם יהיה אחריך גדוד של קטנועים...
תזכור, שהרכיבה עליו מותנית בקריצת השוטר, לא תבוא לו בטוב (תשתולל\תרכב מהר\תסכן את האחרים) הוא יכול בהחלט להשחיל אותך.
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.
היום היתה תאונה של קטנוע בשול הימני, לא מעלה תמונה שפורסמה ברשתות, לא קל לראות את זה. כמו שזה נראה, לא רכב שסטה לשול, יותר כמו רוכב שמיהר/לא הבחין ברכב שעומד בשול. (לפי זוית הפגיעה).
כמו שכתבו כאן, אף גורם רשמי לא יאמר לך שמותר, אני עולה לשול ברכיבה איטית ופנסי אזהרה דולקים רק בפקקים רציניים מאוד ובמהירות שלא עוברת את ה40 קמש, עין שמאל חזק על כל רכב שאני עומד לעבור, עין ימין חזק על כל מפגע שעלול לפגוש אותי בשול (חול, שמן, בור, ברזל, וכו)
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
לפי תקנה 33 א כלי רכב דו גלגלי מוחרג,
ואם יש פקק תנועה או עומס, ניתן לרכב בשול הימני במהירות סבירה.
מהי מהירות סבירה?
נתון לויכוח...
אני מציע לך לקרוא שוב את תקנות התעבורה כמו גם את תגובתו המפורטת עד מאוד של אליקו אלג'ם יו'ר מועדון האופנועים בפייס המועדון -מאתמול.
השורה התחתונה חד משמעית ובמילה אחת:אסור*.
*אסור על פי חוק.
"מותר" בעצימת עין של המשטרה ורק אם יש פקק ומהירות רכיבתך איטית מאוד.וגם אז אתה חשוף לקנס.
נערך לאחרונה על ידי miki; 04-05-2017 בשעה 05:43.
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.
כל עוד התנועה מתנהלת כסדרה, אכן אסור.
כאשר יש עומס, ניתן לרכב בשול הימני.
דוחות ינתנו במקרה של רכיבה פרועה/ תנועה מתנהלת כסדרה.
בדקתי את הנושא מול שוטרי אגף התנועה.
אני אחפש את התקנה, ואביא אותה כלשונה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לסיכום הדיון :
לפותח השרשור - חוק יבש אסור לרכב על שולי הדרך.
המצב במציאות - אתה יכול לרכב עליו כאשר יש גודש תנועה אבל תרכב בזהירות
א. שלא תתפוס את עיני השוטר
ב. חלק זה של הדרך אינו מטופח, כמו שכבר אמרו פה יש מלא מכשולים בדרך
ג. נהגים נוטים לעבור לשול הדרך ללא איתות
ד. בכללי עדיף לרכב זהיר ובבטחה![]()
תודה רבה לכולם על העזרה.
לקחתי בחשבון - מבחינתי השול הוא רק לתנאי עומס שבהם הכביש מסוכן לי בעיניי יותר מהשול, גם ככה לא שמים עליי על הכביש, אז בטח ובטח שלא בזמן עומס שמתסכל את הנהג הישראלי.
הבעיה הגדולה בכביש מהיר פקוק היא מעברי נתיבים מהירים ללא איתות של מכוניות תקועות בפקק.
זה מאוד מקשה על מעבר בטוח ביניהן בבטחה.
בעיה נוספת היא שאם אתה נוסע בתוך הנתיב, יש סיכוי גדול שיפגעו בך מאחור ברגע של חוסר תשומת לב.
חפש בגוגל את הצירוף הבא -
עבירות תעבורה - חוברת נוסחי אישום
יעלה קובץ pdf.
קרא אותו -
תראה את מה שכתבתי לעניין החרגת כלי רכב דו גלגלי.
אגב,
היכן אני מוצא את מה שכתב אליקו?
גם כשאני בטוח שאני צודק - אני מעדיף לוודא, ומוכן ללמוד.
עכשיו כשלימדו אותך על העניין הביטיחותי והחוקי, בוא נדבר לגופו של עניין. כיצד נרכב על השוליים כמו שמקובל ועדיין נשמור על הרישיון שלנו. רוכבים נופלים כמו זבובים כל בוקר על הדברים הקטנים האלו וטוענים שלא ידעו...אז הנה לך:
העצמת העין היא על רכיבה בשול (קוו צהוב בצידו הימני של הכביש בלבד). בצידו השמאלי יש פס לבן שהוא אסור בהחלט ועליו תקבל באופן מיידי דוח על חציית פס לבן (באיילון וכבישים ראשיים נוספים צבעו פס לבן כפול אז תקבת דוח על חציית שטח הפרדה צבוע).
הטיעון המרכזי: איפה שאנשים נופלים כל בוקר זה שאמנם אפשר לרכב בשול הימני אבל כשיש השתלבות או פיצול תנועה, הפס הצהוב הופך ללבן ומייד לאזור תחום עם פסים לבנים אנכיים או אלכסוניים (aka שטח הפרדה צבוע) שם אסור לרכב! , שם יש מבצעי אכיפה רבים ושם הרוב המוחלט של הדוחות על רכיבה הרגועה בשוליים.
לפני השתלבות כזו אתה צריך לחזור לנתיב הרכבים (לא בכאילו, לא על הפס 'אבל לא באמת נגעתי בו' , לא במקביל לרכבים ככה שאתה בינם לבין הפס...ממש למרכז הנתיב הימני או פנימה יותר לכיוון הכביש) כי אחרת תצבור דוחות.
אגב, על שטח ההפרדה הזה רכבים נוטים להפתיע כשהם נזכרים לצאת מאוחר מידי או כשהם מחליטים להשתלב מוקדם מידי. התרחקת ממנו = שמרת על הרישיון ועל עצמך. 2 ציפורים במכה.
בנוסף אל תעלה 20-30קמש מעל מהירות הרכבים בנתיב הימני ביותר כי זו המהירות שאתה תיכנס לחלון האחורי שלהם אם הם ירדו לשוליים בפיתאומיות כמו שעושים לפעמים. 30 קמש = מיון, 60 קמש = שיקום ארוך.
המליצו לך לא לרכב מעל 40קמש אבסולוטית בשוליים. המהירות משתנה לפי סוג השול אבל תחשוב שזה 'נתיב' מאוד צר ואם רכב או תקלה תגרום לך לסטות טיפה ימינה זו המהירות שבה אתה תיכנס בעצים\גדרות\תעלות\עמודים. אם יש שול ענק עם שטח החלקה לצידו (שטח פתוח ללא מכשולים..כמו במסלול מרוצים) תוכל ליפול גם ב80 קמש ולצאת עם שפשופים אבל אם השול צר עם תהום או עמודים לצידו גם סטייב ב30 קמש יכולה לסיים את חייך לפני שתספיק למצמץ.
תתאים את המהירות לחשיבה הביקורתית שלך ולא למי שמתקרב כמו מטוס מאחוריך![]()
נערך לאחרונה על ידי Rid3r; 05-05-2017 בשעה 01:22.