תראו, לא מעודד אלימות ולא חושב שהתנהגות הקטנועיסט מוצדקת בשום צורה, אבל...
כמו שנאמר כאן, בהכללה גסה ביותר הנהג הישראלי (והישראלי בכלל) הוא בהמה חצופה וחסרת תרבות והתחשבות בסביבה.
בעוונותי אני משתמש דרך בשלושת המדיות העיקריות: הולך רגל, רוכב דו"גי ונהג פחיות, כאשר השתיים הראשונות הן על בסיס יומיומי, ולצערי הרב יוצא לי להיתקל בהכללה לעיל על בסיס קבוע. אני אתן דוגמא לכך מנקודת מבטו של הולך הרגל:
בכל בוקר אני לוקח את הבת שלי לגן ברגל, דרך של 5 דק' לכיוון שכוללת חציית כביש מרכזי יחסית שמתהדר בשני נתיבים לכיוון עם שטח הפרדה בנוי, בכניסה לכיכר דו מסלולית. לכאורה נקודת דרך שמחייבת האטה של הרכבים (כניסה לכיכר עם מעבר חצייה ברור ומסומן). למרות היותי מעט מאותגר גובהית, אני מקפיד לבצע את הדרך הזאת כשביתי יושבת על הכתפיים שלי ובנוסף אנחנו מתהלכים עם הכלב הגדול והשחור, ככה שבכלליות די קשה לפספס אותנו. כמו הולך רגל טוב, בטח אחד שמתהלך עם ביתו וכלבו ושואף להנחיל עקרונות נכונים להתנהלות בדרך לזאטוטה, אין מצב בעולם שארד לכביש (במעבר חצייה, כן?) בלי לקבל את זכות הקדימה מהרכבים בדמות עצירה מלאה של הרכב. ובכל זאת, אין פעם אחת שבדרך הזאת (שכוללת 4 חציות של כביש חד סיטרי דו נתיבי, בכניסה וביצאה מכיכר) שלא עובר רכב תוך התעלמות מוחלטת ממני וממעבר החציה, במקרה הטוב הוא מתעלם כליל ממעבר החציה ופשוט לא נותן זכות קדימה, ובמקרה הרע יותר הוא מתעלם גם מזה שרכבים בנתיב הסמוך אליו (בד"כ בנתיב הימני) עוצרים לחלוטין כדי לאפשר לנו לעבור. אחרי פעם פעמיים למדתי את המצב ואני לא יורד לכביש כשהנתיב הימני עוצר ואני לא רואה מה קורה בשמאלי, כי על פי רוב יגיח רכב ופשוט יכנס לכיכר בלי להתייחס לדרך- לפעמים הוא שם לב לקומפלקס אבא-ילדה על הכתפיים-כלב שחור גדול ברצועה שנמצא באמצע הכביש וחצי מתנצל, ולפעמים הוא בכלל לא רואה אותנו ונכנס לכיכר בלי אפילו להאט (בלי להכליל אבל רוב הפעמים זה נשים).
על הדו"ג אין רכיבה שלא מתרחש לו "כמעט" כזה. צירפתי סרטון לדוגמא מהבוקר של איזה נהג פחית שפשוט דחף אותי מהנתיב כי היה לו חשוב מאוד להתקדם עוד מטר בפקק, וכשסימנתי לו עם היד הגיב כמו חמור. למזלי אני לא טיפוס אלים ומקרים כאלו מסתיימים ברצף קללות בקסדה בהתאם למוזיקה שמתנגנת לה.
https://youtu.be/Kxrru9WcKME