מתבקש לקשר לכאן את הסרטון של הנהגת שנכנסת באופנוען שיורד ללמד אותה לקח.
חזרנו אני ואלון משבת מהנה בצומת מסובים מול חיריה מגיחה מרצדס שחורה מהכביש לכיוון אשדוד וסוטה ימינה על אי התנועה (צבע לא בנוי) וחותחכת בפרעות את אלון.
אני צפרתי כמו משוגע ( הייתי אחריו).
לשמחתי האירוע עבר בשלום לאלון והCB250 שלו.
חוץ מלקלל בקסדה אין הרבה מה לעשות.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מתבקש לקשר לכאן את הסרטון של הנהגת שנכנסת באופנוען שיורד ללמד אותה לקח.
בגלל שאין אכיפה של המשטרה, הרוכבים מרגישים שאין להם ברירה חוץ מלנקום בעצמם בנהגים.
אם המשטרה הייתה עושה משהו עם סרטוני הקסדות אז המצב היה אחר לגמרי.
אל תשכח שגם אנחנו לא בדיוק רוכבים לפי הספר וזה יזיק לך לא מעט.
אולי, אבל אם זה יגדיל את הסיכויים שלי להגיע בחיים אז אני מוכן להתפשר קצת על סגנון הרכיבה בשביל שכל התרבות הנהיגה במדינה תשתפר.
סעיף 4.
חד משמעית.
תראו, לא מעודד אלימות ולא חושב שהתנהגות הקטנועיסט מוצדקת בשום צורה, אבל...
כמו שנאמר כאן, בהכללה גסה ביותר הנהג הישראלי (והישראלי בכלל) הוא בהמה חצופה וחסרת תרבות והתחשבות בסביבה.
בעוונותי אני משתמש דרך בשלושת המדיות העיקריות: הולך רגל, רוכב דו"גי ונהג פחיות, כאשר השתיים הראשונות הן על בסיס יומיומי, ולצערי הרב יוצא לי להיתקל בהכללה לעיל על בסיס קבוע. אני אתן דוגמא לכך מנקודת מבטו של הולך הרגל:
בכל בוקר אני לוקח את הבת שלי לגן ברגל, דרך של 5 דק' לכיוון שכוללת חציית כביש מרכזי יחסית שמתהדר בשני נתיבים לכיוון עם שטח הפרדה בנוי, בכניסה לכיכר דו מסלולית. לכאורה נקודת דרך שמחייבת האטה של הרכבים (כניסה לכיכר עם מעבר חצייה ברור ומסומן). למרות היותי מעט מאותגר גובהית, אני מקפיד לבצע את הדרך הזאת כשביתי יושבת על הכתפיים שלי ובנוסף אנחנו מתהלכים עם הכלב הגדול והשחור, ככה שבכלליות די קשה לפספס אותנו. כמו הולך רגל טוב, בטח אחד שמתהלך עם ביתו וכלבו ושואף להנחיל עקרונות נכונים להתנהלות בדרך לזאטוטה, אין מצב בעולם שארד לכביש (במעבר חצייה, כן?) בלי לקבל את זכות הקדימה מהרכבים בדמות עצירה מלאה של הרכב. ובכל זאת, אין פעם אחת שבדרך הזאת (שכוללת 4 חציות של כביש חד סיטרי דו נתיבי, בכניסה וביצאה מכיכר) שלא עובר רכב תוך התעלמות מוחלטת ממני וממעבר החציה, במקרה הטוב הוא מתעלם כליל ממעבר החציה ופשוט לא נותן זכות קדימה, ובמקרה הרע יותר הוא מתעלם גם מזה שרכבים בנתיב הסמוך אליו (בד"כ בנתיב הימני) עוצרים לחלוטין כדי לאפשר לנו לעבור. אחרי פעם פעמיים למדתי את המצב ואני לא יורד לכביש כשהנתיב הימני עוצר ואני לא רואה מה קורה בשמאלי, כי על פי רוב יגיח רכב ופשוט יכנס לכיכר בלי להתייחס לדרך- לפעמים הוא שם לב לקומפלקס אבא-ילדה על הכתפיים-כלב שחור גדול ברצועה שנמצא באמצע הכביש וחצי מתנצל, ולפעמים הוא בכלל לא רואה אותנו ונכנס לכיכר בלי אפילו להאט (בלי להכליל אבל רוב הפעמים זה נשים).
על הדו"ג אין רכיבה שלא מתרחש לו "כמעט" כזה. צירפתי סרטון לדוגמא מהבוקר של איזה נהג פחית שפשוט דחף אותי מהנתיב כי היה לו חשוב מאוד להתקדם עוד מטר בפקק, וכשסימנתי לו עם היד הגיב כמו חמור. למזלי אני לא טיפוס אלים ומקרים כאלו מסתיימים ברצף קללות בקסדה בהתאם למוזיקה שמתנגנת לה.
https://youtu.be/Kxrru9WcKME
טוב זה לא לגמרי קשור אבל בדיוק נחלצתי בפוקס מתאונה. קיבלתי ירוק לפניה שמאלה, כבר הייתי בהטיה יפה ופתאום אני רואה שבא רכב מולי! הצלחתי ליישר ולתת לו לעבור אבל רק כי הייתי ערני. הנתיב ממול קיבל ירוק לשמאלה יחד איתי והבחור בטח התבלבל חשב שהירוק לישר שלו ונכנס לצומת באדום אכול מניאק לקול תשואות הצופרים. הוא לא היה איזה ערס שנהג פרוע סתם סבאל'ה טמבל שבטח שכח את המשקפיים. לא דוגמה קלסית אבל באמת הפתיע אותי ורציתי לשתף.
בקשר לעקיפות על שוליים, נכון שכולם עושים את זה אבל צריך גם לזכור שזה לא חוקי ומסוכן. הרבה קטנועים וגם לא מעט אופנועים נוסעים על השוליים כאילו סללו להם נתיב משלהם, זאת לא הייתה הכוונה ולתאונות האלה יש שני צדדים אשמים לדעתי. כמובן שהנהג ראוי שיסתכל במראה ויאותת אבל יש אחריות גם לנו.
אנחנו מתלוננים על המשטרה שהם לא נוגעים במי שמסכן אותנו אבל שאנחנו נתפסים מסכנים את עצמנו אנחנו קוראים להם מאניאק ואומרים מדינת משטרה. תכלס יש בזה חוסר עקביות ואי לקיחת אחריות.
נערך לאחרונה על ידי a_zur; 08-05-2017 בשעה 11:11.
עבריין שתועד תוקף וגורם נזק לרכוש בזמן שרכב על קטנוע.
זה בכלל לא קשור לפורום דו"ג.
העניין צריך להיות מטופל במישור הפלילי.
* ולגבי כל החברה שלפעמים קופץ להם הפיוז: רכיבה זה לא לכל אחד.
אם אתה לא יכול לסבול את החום, צא מהמטבח.
חשבתי במשך היום על התפקיד הקריטי והחשוב של הפורום המכובד הזה כאן בפולגז כמקום לפריקת תסכולים.
התפקיד הזה לא כתוב בתקנון, ונכון, זה לא שכל רוכבי הדו"ג בישראל רשומים כאן, ועדיין - שמח לראות כאן פריקת לחצים מאשר על הכביש הציבורי
בכלל מסקרן (אותי) מאוד לראות את הסטטיסטיקה של גיליון הרשעות על אלימות בכביש של חברי הפורום.
אני רוצה להניח שעצם העובדה שאנשים כאן פעילים בפורום בין מתוך רצון ללמוד / לפרוק כעסים / לדון בנושאים רלוונטים / להתעדכן בנעשה בעולם הדו"ג, הופך אותם ליותר מודעים לנושא על כל המשתמע מכך - כלומר שהסיכוי שמספר הרוכבים **כאן בפורום ** שהם אלימים פיזית / חמומי מוח (בפועל על הכביש, לא במקלדת) שנמצאים כאן בפורום הוא נמוך דרמטית משאר אוכלוסיית רוכבי הדו"ג.
האם אני צודק? אולי בעתיד אביעד והצוות ירצו פה איזה מחקר מרתק
---
מכל מה שכתבתי זה באמת הדבר היחיד שהיה לך לכתוב? ללא ספק זו גם תגובה![]()
מאחל לך את כל הטוב שבעולם.
נניח שהצליח לשנות משהו אצל נהג אחד. נשארו עוד מיליון בערך
מכונית:
אזהרה על פניה שמאלה מנתיב לא נכון ,הודתי באשמה.
אזהרה על אי עציה בתמרור עצור, השוטר הבין אותי לא נכון וחשב שאני מודה בזה :-).
כנס ונקודות על מהירות בכביש 6.
אופנוע:
כנס על נסיעה בנתיב אופניים.
עוזר במשהוא....