אני חייב לשאול - על אילו "עובדות במציאות" ו"דעות קדומות" כבודו מדבר?
אמנם אני חושב ש-KKatkov הגזים קצת עם עניין הליבוש, ולעומתו פשוט לא אכפת לי מקיום יום כזה או אחר, אבל תופעת ה-PC המודרני חורה גם לי. אז אפילו ש-KK הגזים בתגובה לדעתי ומרוב העקרונות הגיע רחוק מדי, אשחק devil's advocate:
שני אנשים רואים בנות עם ליבוש אופנועני מלא על אופנועים אמיתיים במצב עומד, ללא כל פעולה אקטיבית או הדגמת יכולות.
אחד מניח שהן ברובן רוכבות מהוללות ואופנועניות ברמ"ח איבריהן, אוכלות שטח ומצחצחות שיניים עם כביש.
אחד מניח שהן ברובן ילדות חסרות בטחון עם הלו קיטי או בלי, שהאופנוע עבורן הוא עוד פריט ליבוש\קוסמטיקה.
מבלי להכיר את הנפשות הפועלות בכלל, למה אוטומטית אחד הוא "צודק ונאור" והשני הוא "טועה וחשוך"? כי ככה החברה המודרנית קובעת? האם נעשה סקר בנושא? האם נבדקו יכולות הרכיבה של קבוצת מדגם, מידת הזיקה לאופנוע ורכיבה, מדד יכולות ביחס לממוצע האוכלוסיה (שהממוצע הזה הוא מחקר בפני עצמו), וכו' - בשביל לקבוע מי צודק ומי לא? אולי האמת היא בכלל באמצע? ואולי היא לא?
אפשר לטעון שהגישה החיובית עדיפה, וללא היכרות עם קבוצה כזאת או אחרת עדיף להניח עליה דברים חיוביים עד שהוכח אחרת. זה עשוי להיות נכון מכמה וכמה סיבות, רובן ככולן פסיכולוגיות\חברתיות להערכתי.
אי אפשר לטעון שגישה אחת היא בוודאות נכונה והגישה השניה היא בוודאות לא נכונה ללא נתונים.
כל מה שאפשר לטעון ללא נתונים הוא שאנחנו לא יודעים ואין טעם להניח הנחות חסרות בסיס לכאן או לכאן.
רק שבעולם המודרני התרגלו כבר שבנושאים מגדריים \ חברתיים אפשר לטעון כל דבר בלי טיפה של הוכחות, הפופוליסטיות והקולניות יספיקו במקומן.
נ.ב. רגע של רצינות: המושגים "נאור", "נאורות" וכו', יחד עם "חושך", מעוררים בי חלחלה כל פעם, וצריכים לעשות כזה דבר גם בך. לא רוצה להכניס השקפות פוליטיות לנושא, אבל מי שמרבה להשתמש במילים האלה, צריך לזכור להסתובב להיסטוריה האנושית ולראות מתי ואיך המילים האלה היו בשימוש, ואיזה צד השתמש בהן. רמז - הכנסיה הקטולית והוצאות להורג שלה בימי הביניים, איזו מפלגה נאצית אחת ושואה אחת לא מזמן, כמה אימפריות שהגיעו לשימוש במונחים האלה ונפלו לא הרבה זמן לאחר מכן בימים עתיקים יותר... יש הרבה היסטוריה "טובה" גם למילים האלה וגם למשתמשים בהן. הגבתי בעיקר בגלל זה.
נ.נ.ב. לי אישית אין דעה בנושא יום הרוכבות. לא בעד, לא נגד, לא מעניין.
נ.נ.נ.ב. מצטער על מיליון עריכות. לוקח זמן לארגן דעה כשאין אחת ולסדר את המחשבות למילים![]()

ציטוט ההודעה בתגובה