עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 50

אשכול: החזר כספי על ציוד מיגון לאחר תאונה

החזר כספי על ציוד מיגון לאחר תאונה

היי,

לצערי עברתי תאונה לפני כשבוע וחצי. לנזקים של האופנוע יש לי ביטוח מקיף, ולנזקי הגוף (שבר בעצם הבריח ובצלעות), כבר שכרתי עו"ד לנזקי גוף.

השאלה שלי היא - האם יש לי אפשרות לקבל החזר מהביטוח המקיף על הנזקים של ציוד המיגון שלי? אני מדבר בעיקר על הקסדה היקרה (שואי NXR), ומגיני הברכיים. גם הדיבורית נשברה. המעיל נראה שלם והנעליים משופשפות אבל נראות שמישות. הכפפות קרועות אבל גם ככה היו בסוף חייהם.

ערכתי חיפוש בפורום אבל לא הצלחתי למצוא משהו רלוונטי.

תודה ורכיבות זהירות,
    אבי
    נערך לאחרונה על ידי Ser Jorah Mormont; 26-04-2017 בשעה 15:13.

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    לצערי, לא. ביטוח המקיף הוא לאופנוע עצמו. לא לציוד הרוכב.
    אם חס וחלילה היית נפגע על ידי רכב אחר שיש לו ביטוח צד ג', היית יכול לנסות לתבוע אותם על הנזק הכללי נגרם לרכוש\ציוד שלך.
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    עקרונית לא. הביטוח מקיף בדרך כלל מכסה את המחירון של האופנוע בלי תוספות ששמת עליו ובלי ציוד.
    (והחובה מכסה נזקי גוף וכו')
    אני זוכר שברכבים יש אפשרות להוסיף לביטוח מקיף עוד אביזרים שיש ברכב (כמו מערכות יקרות וכו') בתוספת מחיר אבל לא שמעתי שמישהו עשה את זה עם ציוד מגן באופנוע.
    בכל מקרה לנסות אף פעם לא מזיק.

באסה.. תודה על התשובה הזריזה.

הקסדה קיבלה מכה באיזור הסנטר ושפשוף במשקף, אבל היא עדיין שלמה חוץ מפלסטיק אחד של חורי האוורור שנפל. יש דרך לדעת אם היא עדיין שמישה? מסכנה.. בקושי בת חצי שנה.

עזוב את הציוד עכשיו, תעדכן אותנו מה קרה בתאונה? מה חומרת הפציעות שלך? מה הנזק שנגרם לאופנוע?
    שתהיה החלמה מהירה ותחזור לרכב בהקדם.

Sent from my T5 using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ser Jorah Mormont צפיה בהודעה
    הקסדה קיבלה מכה באיזור הסנטר ושפשוף במשקף, אבל היא עדיין שלמה חוץ מפלסטיק אחד של חורי האוורור שנפל. יש דרך לדעת אם היא עדיין שמישה?
    בגדול, ברגע שהייתה בתאונה, החומר הסופג של הקסדה נדחס וכבר לא יעשה את העבודה בתאונה הבאה...
    אני לא יודע אם בסנטר עצמו יש ספוג, אבל אם הקסדה חטפה מכה וזה גרם לראש שלך לפגוע בקלקר אז לא הייתי לוקח איתה סיכון יותר.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    מסכים עם shaykram1989, עזוב את הציוד, איך אתה מרגיש? כמה חמורות הפגיעות שלך? מה הנזק שנגרם לאופנוע? איך קרתה התאונה?
    אני אישית יוצא מנקודת הנחה שרוב הציוד הוא חד פעמי, ואחרי שהוא היה "בשימוש" פעם אחת, הוא כנראה יצטרך להתחלף.
    תרגיש טוב חבר, ותחזור לרכוב במהרה ובבטחה!

בעיקרון על הsafe side אמורים להחליף קסדה אחרי כל תאונה שהיא נגעה בכביש...
    בפועל אני (ורק אני זה לא המלצה לאף אחד) לא מחליף קסדה אלא אם היה בום\תק מהקסדה. שריטות והחלקות לא.

תודה על הדאגה חברים.

התאונה קרתה בזמן טיול באיזור עין כרם. כנראה שנתקעתי בבור שהיה בכביש ועפתי מהאופנוע על צד שמאל ישר על הכתף. יש לי שברים בעצם הבריח ובצלעות, ומכות יבשות באגן ובירך. לגבי חומרה, אני אהיה מושבת לכמה חודשים...
    האופנוע נפגע רק בצד השמאלי. ידית הילוכים וידיות רגליים של רוכב ומורכב נשברו, וכידון עקום. כל השאר - נזקים קוסמטיים בפלסטיקה.

אני יודע שציוד הוא לרוב חד פעמי. סתם מתבאס שהקסדה היפה שלי הולכת לפח בגיל כ"כ צעיר. אגב, אם לא היתה לי קסדה מלאה, הייתי שובר את הלסת בוודאות. תעשו לעצמכם טובה ואל תשתמשו בקסדות פתוחות.

ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    בעיקרון על הsafe side אמורים להחליף קסדה אחרי כל תאונה שהיא נגעה בכביש...
    בפועל אני (ורק אני זה לא המלצה לאף אחד) לא מחליף קסדה אלא אם היה בום\תק מהקסדה. שריטות והחלקות לא.
    הקסדה קיבלה מכה באיזור הסנטר. לא הייתי קורא לזה החלקה. אעלה תמונה בקרוב.

יצא לי לפתוח סנטר עם קסדה מלאה, מבין בדיוק על מה אתה מדבר.
    כל פעם שאני רואה רוכב עם קסדת חצי או נפתחת במצב פתוח בא לי לנער אותו חזק ולהסביר לו כמה חשובה הלסת וכמה חבל אם ירסק אותה.

אני יודע שלא מגבסים צלעות, אבל מה עושים עם שבר בעצם הבריח? אני מניח שהתפנית באמבולנס? כמה זמן היית מאושפז?

Sent from my T5 using Tapatalk

השבר בבריח הוא עם תזוזה. בינתיים אני עם מקבע כתף.. אם העצם לא מתחילה להתאחות תוך חודש, צריך לעשות ניתוח.
    כן, אמבולנס. למזלי היו באיזור אנשים טובים (גם רוכבים) שגרים בסביבה. הם הביאו עגלה ולקחו את האופנוע למחסן שלהם ושמרו לי עליו לכמה ימים עד שהזמנתי גרר לתל אביב. אם אתם כאן - שוב המון תודה. אין עליכם.
    הייתי בבית חולים משהו כמו 8 שעות. לא היה צורך לאשפז כי אין מה לעשות עם זה (בינתיים) חוץ מלקחת משככים ולנוח.

ציטוט נכתב במקור על ידי Ser Jorah Mormont צפיה בהודעה
    הקסדה קיבלה מכה באיזור הסנטר. לא הייתי קורא לזה החלקה. אעלה תמונה בקרוב.
    אז שחרר ממנה....
    באסה אבל זה החיים

תמונה של הקסדה:

IMG_20170427_114640.jpg

Member הסמל האישי של guyt
    חבר שעשה תאונה עם נזק דומה לשלך (ואפילו אותה קסדה)
    כן קיבל מהביטוח איזשהו זיכוי, אני לא זוכר בדיוק את הסכום אבל זה היה בערך 20% מערך הציוד או משהו בסגנון.
    SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
    Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
    Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
    Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
    Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R