לך תדע למי להאמין, כולם פה שקרנים במדינה הזיפת הזאת.
אבל מדעית, הפלרה זה טוב לשיניים, והמתנגדים שלא יודעים נתונים שאנחנו לא, הם בערך אותה חבורת הזויים שמתנגדת לחיסונים.
לך תדע למי להאמין, כולם פה שקרנים במדינה הזיפת הזאת.
אבל מדעית, הפלרה זה טוב לשיניים, והמתנגדים שלא יודעים נתונים שאנחנו לא, הם בערך אותה חבורת הזויים שמתנגדת לחיסונים.
(הו לא! לא שוב!)
נניח (רק נניח) שמדעית הפלרה זה טוב לשיניים - אז למה לבלוע?
ואיזו עוד "תרופה" אחרת אתה מקבל בכפיה ?
והאם פלואור וחומצה פלואוריציטית זה אותו דבר?
ומהיכן מגיעה החומצה הפלואוריציטית ?
ומה הקשר למפעלי ים המלח?
(יש בזה אלקטרולייטס)
בסוף תמצא שם פלורסנט.
איך פלואוריד במים מונע עששת?הוא עושה זאת באמצעות שלושה מנגנונים עיקריים:
ראשית, כשהוא נקלט מערכתית, הפלואוריד מוטמע באמייל השן ומחזק אותו. הפלואוריד מחליף את יון ההידרוקסיד שבאמייל ומשנה מעט את מבנהו. כתוצאה מכך, האמייל נהפך לדחוס יותר ועמיד יותר כנגד חומצות החיידקים. אפקט זה קורה רק בשלב התפתחות השן ולפני יציאתה לחלל הפה ורק כאשר הפלואוריד נקלט מערכתית אל הגוף.
שנית, עליית ריכוז הפלואוריד ברוק גורמת להטמעה מחדש של פלואוריד באמייל (רה-מינרליזציה). בנוסף, אמייל מחוזק בפלואוריד בצורה זו עובר רה-מינרליזציה מהירה יותר מאשר אמייל שאינו מחוזק בצורה זו.
לבסוף, חיידקי העששת קולטים את הפלואוריד מהרוק אל תוך תאיהם. הוא בתורו פוגע במטבוליזם שלהם, כלומר ביכולתם לעכל סוכר. הדבר מפחית את ייצור החומצה שמעכלת את אמייל השן
קיימים שני מקורות פלואוריד עיקריים להפלרה מלאכותית: הראשון הוא חומצה הקספלואורוסיליצית (H2SiF6), תוצר לוואי של תעשיית הדשנים. השני הוא נתרן פלואוריד (NaF), מינרל טבעי שניתן לכרות מאדמת כדור הארץ. כמו כן, ניתן לייצר אותו על ידי טיפול כימי מסוים בחומצה. כריית נתרן פלואוריד היא יקרה ומזהמת, ולכן בדרך כלל משתמשים בחומצה בתהליך ההפלרה המלאכותית. כשהחומצה מוכנסת למים היא מתפרקת ומרכיביה השונים מומסים במים בתהליך שנקרא הידרוליזה .
ויש עוד חפירות פה.
עכשיו, מצד שני יש את המפחידים, שנשמעים משכנעים מאוד, (ובכלל, אני אוהב עצומות :wink: )
ואז... אתה בוחר צד... צד משוחד? או צד מטומטם? צדים אותנו - זה בטוח!
יאללה , התאים לי אז באתי ..
כמה ליטר (או מיליליטר) של מים צריך לשתות בשביל שהפלואוריד יהיה אפקטיבי ?
האם במשחות שיניים אין כמות מספקת ?
מה קורה עם כל אלו ששותים מים מינראלים (עאלק) או מתמי 4 ודומיהם ?
אם זה כל כך טוב למה לא עושים את זה בכל מקום בעולם ?
ואיך זה שלמרות הכול עדיין אנשים מחליפים סטים שלמים של שיניים בגילאים מאוחרים ?
כמו שציטתי מקודם, שתיה של פלואור תורמת לעמידות גבוהה יותר לעששת, יש לזה השפעה שונה מאשר סתם למרוח את זה על השיניים,
יש הרבה מקומות בעולם שעושים את זה, יש לא מעט שגם הפסיקו עם זה, יש גם מקומות שפלואור נמצא במים באופן טבעי,
מה שמעצבן אותי, זה שאנשים מתיימרים להיות מבינים בהכל, ומפתחים קונספירציות ("זה תשובה שופך למים כי אין לו מה לעשות עם הפסולת של המפעל"),
במקום לסמוך על מחקרים נייטרלים שיחליטו אם זה טוב או לא.
עזוב אותך קונספירציות , זה יש המון . מחקר אמיתי ובלתי תלוי לאורך שנים - זה לא היה לנו פה (לא ספציפית על המקרה אלא באופן כללי) .
אבל אם כבר אנחנו פה אז :
"ההרס של העששת נגרם על ידי יצירת חומצות (בייחוד חומצה לקטית – חומצת החלב) כתוצאה מחילוף החמרים (המטבוליזם) של חיידקים מסוימים הנמצאים על משטחי השיניים ומתסיסים סוכרים. בעקבות יצירת החומצות מתרחש תהליך של דה-מינרליזציה מקומית של האמייל (המסת המינרלים כמו הסידן והזרחן מתוך חומר השן), וכך מתחיל התהליך העששתי של הרס השן. בתחילה התהליך הפיך אם מתרחשת גם רה-מינרליזציה (החזרת הסידן לאמייל), בייחוד בנוכחות פלואור. אם הדה-מינרליזציה מתגברת על הרה-מינרליזציה – אז העששת מתקדמת באופן בלתי הפיך ויכולה להמשיך מהאמייל לדנטין (השנהב) ועד השורש ומוך השן, תוך הרס החומר האורגני של השן. העששת יכולה להיות על המשטחים החלקים של השיניים, בחרירים והחריצים שבמשטחי הלעיסה של השיניים וגם על שורשים חשופים של שיניים. כמו כן היא יכולה להיות בשיני החלב, וגם בשיניים הקבועות[1]"
"העששת עצמה מתרחשת כתוצאה משינוי בהרכב רובד החיידקים שעל השיניים כתוצאה מצריכת סוכר תדירה, והתגברות של חיידקים מפרקי סוכרים ויוצרי חומצות, שהם האחראים להתפתחות העששת[3]."
"בנוסף לחיידקים, הגורמים לעששת קשורים גם במאכסן – כמו בהרגלי צריכת סוכרים, איכות וקצב הפרשת הרוק[5][6], מבנה והרכב השיניים עצמן, הרגלי ההגיינה של הפה, צריכת מינרלים ותזונה כללית. הרכב הרוק הוא גורם משמעותי במניעת התפתחות העששת, מפני שבסיסיות גבוהה בו מנטרלת את חומציות החיידקים, כמו כן ככל שקצב הרוק גבוה יותר והרוק פחות צמיג שטיפת הסוכרים מחלל הפה יעילה יותר. לגבי מבנה והרכב השיניים, שיניים צפופות יותר ובעלות חרירים וחריצים עמוקים מועדות יותר לעששת. שיניים שהרכבן הכימי עמיד יותר לדה-מינרליזציה עמידות יותר לעששת[1]."
אז לא ניקח את זה כמדויק ביותר אבל באם ישמרו על הייגנת פה וימנעו מסוכרים (כאשר לא מדובר על בעיה גנטית) אז אין צורך בהפלרה .
"-פרופ' אלי סומך, יו"ר האיגוד לרפואת ילדים מברך על החלטתו של ליצמן. "הפלרת המים היא צעד חשוב וחיוני בשמירת בריאות השיניים של ילדי ישראל ובמחיקת פערי בריאות בין אוכלוסיות בשכבות סוציו-אקונומיות שונות. במינונים המקובלים בישראל הפלרת המים היא אמצעי בטוח ויעיל"
-לקראת ביטול חובת ההפלרה טענו גורמים רפואיים וחברתיים כי ההחלטה תגדיל את נזקי בריאות השן, בעיקר בקרב ילדים, ותפגע באוכלוסיות חלשות ומשפחות מרובות ילדים. "
מה גם שההחלטה הגיעה כדאגה מפגיעה באוכלוסיות חלשות ומשפחות מרובות ילדים או כאלו שהייגנת הפה שלהם לא בעננים .
אז כל מה שאני מבין מפה זה - תשמור על הייגנת הפה שלך והסיכויים לעששת יהיו נמוכים עד מאוד , הכרח\חובה להפלרה אני לא בדיוק רואה פה .
אז על מה הדיון? על לשתות מים, או על זה שמרעילים אותנו פה ואנחנו צוהלים משמחה?
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)