כתבת יפה, אבל ממש לא נכון. בעצם, הדבר היחיד שכתבת נכון זה שמערכת הזרקה דורשת לחץ דלק. הכלל בפורום הטכני גורס שאם לא יודעים - אז לא כותבים [עריכה - גם אני לא בדקתי אם לפותח השרשור יש קרב' או הזרקה, אז מגיעה לי עגבניה בחזרה -

].
קודם כל, אצל פותח השרשור האופנוע בעל קרבורטורים ולא הזרקה [עריכה - זאת כן הזרקה]. תיכף יהיה ברור איך זה קשור לצליל.
במערכות הזרקה הלחץ שנבנה הוא לחץ גבוה, ויש עליו דרישה להיות קבוע בזמן. אין שום דרך עם משאבה לשמור את הלחץ באמת קבוע - המשאבה לא יכולה להגיב לשינויים דינמיים ולהגביר\להקטין לחץ בהתאם. בגלל זה במערכות הזרקה עושים אחרת - המשאבה מייצרת הרבה יותר לחץ מהנדרש ויש שסתום שנפתח ומרוקן את עודף הלחץ בקווים של היזון חוזר למיכל הדלק - בעצם חלק מהדלק מסתובב כל הזמן הלוך-חזור. והמשאבה הזאת לא מפסיקה אף פעם, לכן הזמזום בכלים האלה הוא קבוע - מרגע שמדליקים את הכלי עד הכיבוי. (עריכה - ראה הודעה הבאה למשהו שיכול להיות קיים במערכות האלה ולהשמיע רעש התחלתי קצר).
אבל אצל פותח השרשור הצליל מפסיק אחרי שתי שניות, בגלל שיש לו קרבורטורים [עריכה - יש לו הזרקה, ראה הודעה הבאה]. כל התפקיד של המשאבה בקרבורטורים - זה להשאיר את הכוסיות מלאות בדלק, היא עובדת בלחץ הרבה יותר נמוך ויכולה להפסיק ברגע שהכוסיות מלאות והשסתומים שלהן נסגרים, כי אין שום דרישה של לחץ קבוע - גובה הדלק יכול להשתנות די הרבה בקרב' (והוא משתנה, כפונקציה של עומס\מצערת\וכו') ואף אחד לא ירגיש. ו-2 השניות האלה בהתחלה זה מילוי חוזר של הדלק שעבר את השסתום בחזרה מהכוסית לצנרת מהפעם הקודמת שהמשאבה פעלה. הרעש של המשאבה הזאת שונה מרעש משאבת ההזרקה. תוך כדי הנסיעה המשאבה הזאת לא תפעל באופן קבוע אלא רק בזמן שנפתחים שסתומי הכניסה לכוסית הקרב' (הדלק מתרוקן וצריך להשלים אותו לכוסית).
למשאבת הקרבורטורים - זה לא משנה אם מחכים את שתי השניות האלה או לא, כל עוד הכל תקין. זה מתחיל לשנות כשלא רכבו הרבה זמן על הכלי \ עשו טיפול ורוקנו את הקרב' מדלק \ וכו', ואז זה לוקח הרבה יותר מ-2 שניות כי זה ממלא הרבה דלק. אז באמת חשוב לחכות עד שהקרב' יתמלא במספיק דלק לעבודה יציבה.
[עריכה] למשאבת ההזרקה - אם קיים - זה תהליך אתחול שבזמן שלו ההתנעה לא אמורה להתאפשר, אז זה לא אמור לשנות אם מניעים או לא. אבל אפשר למען הסדר הטוב לחכות שהכל יסתיים לפני שמניעים.
אז הנה, יצא לי לפרט. רק חבל שזה קרה בגלל שהייתי צריך לתקן מישהו ולא בזמני החופשי והכיפי, וגם כ"כ מיהרתי לתקן שהייתי צריך מיליון עריכות בעצמי.