אני דיברתי על מע' שצריכות בדיקה ויכולות להיות תקולות גם אחרי שימוש מועט אך שגוי (קלאץ', חשמל) ולא יראו בעין (כלומר גם אם לא החליקו)
מי שמכיר ומבין יכול לבדוק לבד ולהתרשם.
מי שלא - טוב יעשה אם ישאל את מי שכן...
קקטוב, הצעתי לבחור לשאול במוסך שלו (לאו דווקא בדיקה מלאה בשכר, אם זה המוסך בו יטפל הם יעיפו מבט ויגידו שווה או לא שווה כשירות - אני מכיר כמה מוסכים כאלה.).
או שייקח ריזיקה ומקס' אם התקלקל/התגלה משהו בהמשך יתקן וישלם.
על כל פנים, חצי מחיר לאופנוע כמעט חדש נשמע עסקה טובה...
גם אם יהיה איזהשהו יישור קו.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
הנה עוד מכונאי מומחה.
בוא נגיד, שקניתי אופנוע חדש, ובמקום לעשות "הרצה" רכבתי רגיל (ואפילו אגרסיבי).
תוכל בבקשה לספר לי איזה חלקים עלי להחליף כעת?
כדי לגמור קלאץ' ב-300 ק"מ, אלה צריכים להיות 300 ק"מ של ברנאאווט.אני דיברתי על מע' שצריכות בדיקה ויכולות להיות תקולות גם אחרי שימוש מועט אך שגוי (קלאץ', חשמל) ולא יראו בעין (כלומר גם אם לא החליקו)
חשמל - איך בדיוק אדם "הורס" את מערכת החשמל ב-300 ק"מ, חוץ מלבוא עם קאטר ולחתוך חותים אקראיים?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
קקטקוב, אתה סוחב טינה משרשור אחר. (כן, כן, אני שוב מתיימר לדעת עליך וכל זה.).
קלאץ' אפשר להרוס ברכיבה אחת (למשל בדיונות, לא שאני חושב שעשו את זה עם דיוק200 כבישי שכזה, אבל היות ואתה צריך דוג' ספציפיות לזה שניתן)
מע' חשמל אפשר להעמיס ברכיבים ומכשירים, לשנות, להרכיב אזעקה בצורה רשלנית ושלא נדע וגם זה יכול לקרות מבלי לצבור ק"מ בודד...
אתה מבין, וותיק בתחום ומנוסה. לבטח היית שם לב לזוטות כאלה (או שלא - כבר היו דברים מעולם)
מי שאינו בקיא בנושא (ופות"ש בבירור אינו מנוסה ויודע - לפי הצהרתו שלו) אז ראוי לדעת מה קונים...
- לא תסכים, אחיה עם זה איכשהו למרות שייחרה לי - #לא ברצינות.
שא ברכה וסע לשלום.
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
סורי על הזלזול. מסכים איתך שהוא היה לא במקום במקרה הזה.
עם זאת, כשיש לי בעיה עם פוסט - אני מגיב.
אנסה להסביר את הבעיה בצורה לא מזלזלת:
יש סוג של "ידע קולקטיבי" שכזה. דברים שכביכול כולם יודעים, ועם זאת - הרוב לא יודעים לנמק.
לפעמים, האמירה נכונה. לפעמים, לא. לרוב - מדובר בחצאי אמת.
אני מאמין, שהדעה שהצגת משתייכת ל"ידע הקולקטיבי" הזה. על הנייר, אתה צודק. קח דיוק חדש, צא מהסוכנות בווילי, רד לסטופי, תגיע הביתה בלי לרדת מהאדומים - והופ, יש מצב שגרמת נזק.
במציאות - זה לא מה שקורה, פרט למקרים חריגים. זה לא מה שאדם נורמאלי עושה עם 25 אלף שקל. בטח אם הוא נראה כמו אדם שפוי, ואם לא - אז אין סיבה לקנות ממנו בכל מקרה.
עם זאת, ייתכן בהחלט שהמוכר לא ביצע הרצה "לפי הספר".
איזה "נזק" יקרה למנוע חדש עקב היעדר הרצה נכונה? ואיך אתה מדמיין את נזק הזה?
כשאני שומע "נזק למנוע" - אני רואה מול העיניים בוכנה עם שריטות, מיסבי קראנק עם שריטות, טלטל עם חופש, שסתום שרוף.
את כל אלה ראיתי, כי פתחתי כמה מנועים בחיי.
אני לא מאמין, שאחד מאלה קורה במנוע מודרני בגלל שפתחו לו את הגז בזמן ההרצה.
יתרה מזאת - כמה פעמים קיבלתי לרכיבת מבחן אופנוע מהיבואן עם פחות מ-1000 ק"מ על השעון. אני בטוח שאף אחד לא עשה לו הרצה מסודרת, ושהאופנוע עובר התעללות מיומו הראשון. עם זאת, אני גם בטוח שהאופנוע הזה יעבור את ה-20 אלף קילומטר קריעה ככלי מבחן, ואז יימכר למישהו בהנחה מהמחירון, וימשיך לשרת אותו.
אולי, הוא יאכל טיפה יותר שמן מכלים מקבילים שעברו הרצה מסודרת. אולי יאכל קצת יותר דלק. אולי יאבד 5 קמ"ש בסגירה. כנראה שלא יגיע ל-200 אלף מייל ללא פתיחת מנוע. הדברים האלה אולי רלוונטיים בקניית "אופנוע לכל החיים", אבל בקניית כלי מעבר, שיימכר בעוד שנה ו-10 אלף ק"מ - השיקולים האלה די זניחים.
הכל עניין של מחיר. לקנות אופנוע עם 300 ק"מ על השעון ב-30% מתחת למחירו כחדש - זה נחמד, בעיקר כשהתקציב מוגבל. הסיכון נמוך מאוד, כל עוד הבעלים עושה רושם של אדם שפוי - מה גם, שהאופנוע עדיין באחריות. להכניס אופנוע כזה לבדיקה בעלות של 600 שקל, רק כדי לשמוע ש"הרפידות 90%, הדיסקים חדשים, השלדה ישרה, הטעינה תקינה" - זה בזבוז של זמן וכסף, ופגיעה ביכולת המיקוח.
כמובן שיש אנשים שמפחדים מכל סיכון באשר הוא כמו מאש. אני לא כזה, ואני יוצא מנקודת הנחה שלרוב - אנשים כאלה לא רוכבים על אופנוע.
אני מעדיף לנהל את הסיכונים. במקרה כמו שתואר עם הדיוק - הייתי מדבר עם הבעלים, מתרשם ממנו כבן-אדם. אם הוא שפוי - מבקש את האופנוע לסיבוב קצר של הילוך ראשון-שני-שלישי במגרש חניה. בודק שהקלאץ' מתפקד, הברקסים בסדר, החשמל עובד ואין נוריות אזהרה דולקות. על הדרך, לא יזיק לבדוק מפלסי נוזלים.
אם הכל בסדר - מציע לגשת לדואר, בתנאי שהוא יורד עוד קצת במחיר. סה"כ - אני חוסך לו חצי יום וכאב ראש בזה שאני קונה ללא בדיקה, ואני רוצה להרוויח מהסיכון שאני לוקח.
בעולם האמיתי, זה מה שנשמע לי הגיוני לעשות. מי שרוצה לחיות "לפי הספר", שיעשה כרצונו. עם זאת, אין סיבה להלחיץ בחור שמתעניין באופנוע עם 300 ק"מ מאדם שהוא מכיר, בתיאורי בעיות דמיוניות שקרו לאופנוע עקב אי-ביצוע הרצה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual