תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: אינדורו 125 לרוכב מתחיל

Junior Member

אינדורו 125 לרוכב מתחיל

אני מחפש לקנות אופנוע אינדורו 125 ואני מתלבט איזה דגם, אני רוכב מתחיל זה יהיה הכלי הראשון שלי( בן 21, 185 ס"מ 75 ק"ג)
    התקציב שלי הוא סביב ה22 אלף
    השאלה אם בתקציב כזה ממולץ ktm exc שנים 2010-+
    או אולי גאס גאס קצת יותר חדש?

Member
    לק.ט.מ יש את השוק הכי יציב ולא סתם, מעבר לסחירות תוכל למצוא בקלות חלפים בשפע גם בארץ וגם בחו"ל.
    לא הייתי ממליץ על הגאס גאס לא כי הוא כלי לא טוב אלא בעיקר הצרות יתחילו כשתתקע בלי חלקים..נכון יש חבר'ה שמסתדרים טוב אבל אם אתה לא רוצה הרפתקאות לך על הק.ט.מ.

עכשיו בנוגע לתקציב - הוא בעייתי.
    הכלים בשנתונים האלו רובם נבלות וקשה למצוא כלים נורמליים, ממליץ לך לקחת אויר ולחסוך עוד כמה אלפים ולפזול לשנתונים 13-14, שם כבר תוכל למצוא כלים במצב יותר טוב.
    בגדול אם כבר חסכת מעבר יש לך את ההסקוורנה TE125 שהוא זהה לק.ט.מ (מיוצר באותו מפעל, אותו מנוע, ההבדלים הם בפלסטיקה ובמתלים - לא משהו שתרגיש בו הבדל) אך מחיר השוק שלו נמוך יותר כך שיש לך את אותו הכלי בזול יותר עבור שנתון זהה וחלפים מעופר אבניר בנוסף לדלב.

אצלי לדוגמא, רכשתי הוסקוורנה TE125 שנת 2015 ב- 32 אלף ש"ח, ק.ט.מ באותו שנתון כנראה היה עולה בערך 35 אלף. אם אני לא טועה, השנתון הכי מוקדם הוא 2014, לפני זאת יש לך את ההוסבארג.

חשוב גם להבין איך הכלי טופל, יהיו כלים שעברו 100 שעות מנוע ויהיו במצב נוראי לעומת כלים שעברו 200 שעות שטופלו כראוי. שים לב לבדוק מול המוכר מתי עשו טיפולים והוכחות כמובן.
    נהוג כל 80 שעות להחליף בוכנה, מנוע תחתון לאחר 200 שעות - לא מחייב אך הרוב עושים כך.

בהצלחה!
    נערך לאחרונה על ידי Oznik; 20-05-2017 בשעה 21:17.

Senior Member
    רכשתי לפני שנה וחצי קטמ 125 שנת 2009. לא הצריך עד היום שום טיפול מעבר לתחזוקה.

Junior Member
    Ami - כל אחד מהמזל שלו. באותה מידה חס וחלילה היית יכול ליפול על כלי לא טוב בלשון המעטה. כמובן שאפשר לצמצם נזקים על ידי בדיקה יסודית עד כמה שאפשר של הכלי.

אני אישית קניתי לפני שבוע וחצי גאס גאס 125 שנתון 14. הוא עלה לי 17K והוא במצב גם כן ממש שמור.
    נכון שחלפים בכלי הזה כנראה לא הולכת להיות הדרך הכי קלה בעולם אבל זה לא בלתי אפשרי ובמצטבר גם אם תצטרך לעשות מנוע קומפלט זה עדיין ייצא לך זול יותר מאשר לקנות ק.ט.מ ב32K. אני לא אומר שזה צעד לא נכון, אם יש לך אפשרות לחכות ולחסוך ואתה מחפש שוק טוב לכלי אז עדיף לך ללכת על קטום. אם זה לא כזה חשוב לך שאתה מוכן שהכלי יישב כמה חודשים עד שתמכור אותו אז נראה לי שגאס גאס מהווה אופציה לא רעה בכלל.