הרשת כבר מלאה בכתבות וידאו על הדו"פ המוזרק החדש, מתי יופיע כאן?...
תודה
הרשת כבר מלאה בכתבות וידאו על הדו"פ המוזרק החדש, מתי יופיע כאן?...
תודה
זאת שאלה שהכי טוב שתפנה ליבואן.
Sent from my HT20 using Tapatalk
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.
ה-250/300EXC TPI - הדו-פעימתיים של ק.ט.מ עם מערכת הזרקת הדלק האלקטרונית - מושקים לעולם; רכבנו עליהם על מסלולי הארצברג-רודיאו באוסטריה.
http://fullgaz.co.il/?p=121790
אביעד,
כתבה מצוינות. מקיפה, מקצועית וברורה.
"מעולם לא רכבנו על אופנוע בעל מנוע דו-פעימתי שהרגיש כל כך חלק וכל כך עגול, עם תגובות מסטיק. בניית הכוח מתחילה מלמטה, מסל"ד סרק, והיא נבנית בהדרגתיות ובלינאריות עד לסל"ד הגבוה. בשני המנועים – גם ב-250 וגם ב-300 – אין התפוצצות כוח אלא בנייה הדרגתית שלו, ובעינינו זה יתרון גדול כשמדובר ברכיבת אנדורו."
אני מסכים שבאנדורו תחושה כזו היא יתרון. גם אני רוכב אנדורו במפת הצתה "רגועה" (הוסקוורנה TE300 2016), ורק ברכיבות מהירות מעביר למפה החזקה. אבל אני לא יכול שלא לתהות: האם הרגשה של מנוע "חלק וכל כך עגול עם תגובות מסטיק" לא קצת גורעת מכל הקטע של דו"פ? האם היעדר ה"ההתפוצצות" לא מפחיתה מהכיף והריגוש הייחודי של שתי פעימות? האם מנוע דו"פ לא אמור להיות (לפחות קצת) משוגע ולא צפוי? האם אופנוע שטח דו"פ עם התנהגות ידידותית, קל לשליטה, רך ונעים- זה מה שכל הרוכבים בהכרח מחפשים?
ועוד משהו - כל החיישנים והטכנולוגיה הזו טרם הוכיחו עצמם לטווח הארוך. מעניין יהיה לשמוע מה תהיינה התקלות שידווחו הרוכבים עם הזמן.
אני חושב שמבחינת עלויות - חיסכון בדלק ושמן יחזירו יתקזזו בסופו של דבר מול התוספת במחיר של ה TPI , אבל מעניין לדעת אם עלות +מרווח הטיפולים (שנה ראשונה במוסך כדי לשמר אחריות...) ישתנו.
בכל מקרה, נשמע כמו אופנוע מדהים, כך או כך זה מה שיש עכשיו, מקווה לרכב על אחד בקרוב כדי להתרשם.
תודה אביעד.
קודם כל תודה רבה
לשאלתך, אני חושב שכיף זה עניין אינדיבידואלי. הכיף של אחד זה מנועים מתפוצצים וחיוך דבילי בקסדה (לגיטימי לגמרי! אופנועים קונים בשביל הנשמה!), ואילו הכיף של אחר - שלי למשל - זו תחושת שליטה, זרימה ברכיבה, ורכיבה לאורך זמן. לסוג הראשון של הרוכבים ההתקדמות של מנועי ה-2 פעימות בשנים האחרונות היא סוג של חיסרון. לסוג השני זהו יתרון ענק. אני מרשה לעצמי לנחש שהיצרניות מכוונות לסוג השני, וכתוצאה מכך תחום האנדורו הולך וגדל, ולא רק זה - מתקדם לכיוון האקסטרים-אנדורו, תחום שלפני 20 שנה כמעט ולא היה קיים, והיום כל רוכב בן 50 שקנה אופנוע אנדורו לפני 3 חודשים כמעט אוטומטית פונה אליו ברמה כזו או אחרת (אגב, אין טיפת זלזול בדבריי. זה טוב מאוד שאנשים פונים לתחום המגניב הזה - כל אחד ברמתו).
בהקשר הזה, יש סלוגן של פירלי שאומר Power is nothing without control, ואני מזדהה איתו לגמרי.
לגבי אלקטרוניקה ותקלות - אתה צודק לחלוטין, זה בהחלט מעניין. על המערכת לעמוד במבחן הזמן ולהוכיח אמינות ועמידות.
אני מאמין שתוך שנים ספורות המערכת תגיע לבשלות, מעבר להמשך הפיתוח והפיצ'רים שיתווספו (שליטה חשמלית מפוקדת מחשב על שסתום הכוח, יותר אפשרויות למצבי ניהול מנוע, אפשרויות שינוי בניהול המנוע, בקרת החלקה וכו').
מסכים איתך לחלוטין לגבי הקיזוז של התוספת לעלות המערכת (450 יורו באירופה) אל מול החיסכון בדלק ושמן.
לגבי מרווח טיפולים - הוא נשאר זהה לדגמי הקרבורטור, וכך גם מפרט הטיפולים.
בהחלט אופנוע מדהים. אנחנו עדים לאבולוציה והתקדמות הטכנולוגיה בצעדי ענק. כבר כמעט שכחנו, אבל עד 2011 דגמי ה-4 פעימות של ק.ט.מ עוד היו עם קרבורטור FCR, ותראה איפה הם היום - ניהול מנוע מתקדם, בקרת החלקה וכו'. פשוט מדהים.
אביעד, האם בכל נקודה כלשהי הנציגים של ק.ט.מ דיברו על החזרת דגם ה- 125 עם הזרקה?
אביעד - קודם כל, שאפו! כתבה מעולה. קראתי בהנאה כל מילה, ואני הולך לחזור על זה.
כמובן, שהמערכת החדשה מסיפה מורכבות ומייקרת את האופנוע משמעותית. זה מחירה של הקדמה.
השאלה שמעניינת אותי היא בנושא המשקל.
הרי אחד מיתרונותיו הבולטים של אופנוע אינדורו דו"פ הוא משקל מופחת.
בדגמים החדשים - אנחנו מדברים על עליה של 3 ק"ג יחסית לדגמי הקרבורטור.
איך זה ממצב אותם מבחינה זו יחסית לאופנועי 4 פעימות בנפח דומה? האם המחיר הוא שהדו"פ איבד גם את יתרון הפשטות, וגם את יתרון המשקל?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא דיברו, אז הלכתי ושאלתי מיוזמתי.
לטענתם, את מנועי ה-125 ו-150 סמ"ק קשה עד בלתי אפשרי להעביר יורו 4, וקשה עד בלתי אפשרי ליצור מערכת הזרקה שתעבוד טוב - כמו ב-250/300.
תודה רבה
אמנם יש עלייה של 3 ק"ג ביחס לדגמי ה-250-300EXC של 2017, אבל צריך לזכור שבשנת הדגם 2017, בדור החדש של ה-EXC, הייתה הורדת משקל מסיבית - אם כי היא הייתה לכל ליין דגמי ה-EXC, גם ל-4 פעימות.
נכון לעכשיו המשקל המוצהר של ה-250/300EXC עומד על 103 ק"ג. של ה-250EXC-F גם כן 103 ק"ג, של ה-350EXC-F זה 104 ק"ג, אבל ההשוואה צריכה להיות מול ה-450 וה-500, ששוקלים 106 ו-106.5 ק"ג בהתאמה. יחד עם זאת, אני אומר בוודאות די גדולה שמרובעי הפעימות - גם הקטנים - מרגישים כבדים יותר מהדו"פים, למרות שנתון המשקל זהה או דומה. קרוב לוודאי שזה נובע מכמות ומשקל המאסות המסתובבות. כך שלטעמי לפחות, לדו"פים עדיין יש יתרון משמעותי על מרובעי פעימות כשזה נוגע לעניין המשקל.
הפשטות נשארת כמעט כמו שהייתה. אמנם יש מערכת הזרקה אלקטרונית, אבל רוכב ממוצע לא נוגע בה, ולטעמי הסיכוי שתהיינה תקלות הוא קלוש למדי - במיוחד אחרי שהמערכת 'תבשיל' ותתייצב. לעומת זאת, החלפת בוכנה למשל - מה שחלק מהרוכבים החובבים כן עושים בבית - היא אותה פרוצדורה בדיוק כמו בעבר. וכמובן עניין החלקים הנעים הקטן משמעותית בדו"פ, והעניין שאין שסתומים וגלי זיזים בראש המנוע ולא צריך לבדוק ולכוון מרווח שסתומים.