מבקש המלצה לאופנוע נטו לשטח (הגעה לשטח דרך הכביש) טיול שבילים קצר וקליל יום שישי פעם בשבוע. תקציב עד 10k גמישות קלה.
חשבתי על הסקוורנה te 125 או ajp. אשמח לדעת מה דעתכם אולי יש המלצות אחרות?
חשובה לי האמינות וחלקים זמינים וכמובן הנאה מהכלי.
מבקש המלצה לאופנוע נטו לשטח (הגעה לשטח דרך הכביש) טיול שבילים קצר וקליל יום שישי פעם בשבוע. תקציב עד 10k גמישות קלה.
חשבתי על הסקוורנה te 125 או ajp. אשמח לדעת מה דעתכם אולי יש המלצות אחרות?
חשובה לי האמינות וחלקים זמינים וכמובן הנאה מהכלי.
אתה מציין כלים בעלי יכולות שונות מאוד, ה-Ajp הם כלים לרוכבים מתחילים, לא מאיימים וטובים להתחלה לעומת הוסקוורנה te 125 שהוא כבר כלי אינדורו מקצועי.
חשוב שתבין לאן פניך מועדות, אם אתה רוכב מתחיל וכמעט ללא ניסיון ולא רואה את עצמך רוכב הרבה בשטח לטווח הארוך הייתי הולך על ה- Ajp.
אם יש לך ניסיון ומעוניין להיכנס לתחום לאט לאט ובבטחה ומשם לגדול אין שום בעיה שתתחיל עם כלי מקצועי כמה שנים טובות.
בנוגע לרכישה:
תוכל למצוא ajp אם תמתח את התקציב שלך למעלה בכמה אלפים, לגבי חלפים וזמינותם הייתי ממתין למישהו שבבעלותו כלי כזה.
האוסטרים יקרים(הוסקוורנה\ק.ט.מ) יחסית ויהיה לך קשה או בלתי אפשרי למצוא כלי טוב בתקציב שלך.
עוד אופציה היא לחפש גאס גאס אבל שוב - תצטרך למתוח את התקציב למעלה ולדעת שזמינות החלפים בעייתית, ייתכן שהכלי יישב חודש וחצי ויותר בגלל שנשבר לך משהו. קח בחשבון.
מה לגבי ציוד שטח? לקחת בחשבון את ההוצאות הנלוות?
חייב לציין, ציוד שטח, בדיוק כמו באופנועים - יש זול ויש יקר וההבדלים לא זניחים.
הספורט הזה פוצע הרבה אנשים, יש המון פצועים מרצועות מתוחות וקרועות בברכיים עד שברים פתוחים והלאה.
הכי חשובים להתחלה הם הקסדה והמגפיים.
קסדה אין ממש מה להסביר, אך מגפיים טובות בעלות חשיבות גבוהה. מגפיים חדשות מהליין המקצועי נעות סביב ה- 1700 ש"ח. תוכל למצוא גם יד שניה בחצי המחיר אבל עצה שלי - אל תרכב עם מגפיים זולות!
בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי Oznik; 11-06-2017 בשעה 07:40.
תודה עוז, אני אכן מחפש כלי אינדורו למתחילים, אשמח לדעת אילו עוד כלים יכנסו לתקציב הנ"ל ואיזה תתי דגמים ביחס לדרישות האמינות ויכולות בסיסיות.
בשמחה,
כלי אינדורו למתחילים יהיה בהכרח דו"ש במקרה הזה, הדרך הקלה והמהירה להתחלה תהיה להצטרף לקבוצות הבאות בפייסבוק:
https://www.facebook.com/groups/255468097927099/
https://www.facebook.com/groups/326761527447427/
לאחר שתאושר ע"י מנהלי הקבוצות בפייסבוק אתה מוזמן להעלות פוסט חיפוש,לרשום שאתה מעוניין בכלי X והתקציב הוא Y, או אפילו רק תקציב ואנשים יציעו לך אופנועים שהם מוכרים בתגובות.
אני מבין שאתה מעוניין לעשות סקר שוק קצר כדי להבין איזה כלי מתאים לך, ובהתאם כמה תצטרך לשלם עליו. שוב, מכיוון שמדובר בתקציב נמוך יחסית - לא יודע אם יהיו אופציות טובות יותר מה Ajp (אישית אני לא יודע להמליץ עליהם, והייתי מבקש המלצות או שואל בקבוצות הנ"ל:
https://www.facebook.com/groups/mathilimbashetach/
https://www.facebook.com/groups/ecoofek/
https://www.facebook.com/groups/241870142518150/
יש שם מספיק אנשים עם ניסיון שיוכלו להכווין אותך לגבי ה- Ajp ואולי אופנועים נוספים שיכנסו בתקציב הזה.
אוזניק, הוא כנראה התכוון לTE125 ארבע פעימות (הסוקווארנה אדומה) שהוא ממש לא כלי אינדורו מקצועי. הTE125 דו"פ רחוק מאד מאד מהתקציב שלו.
לצערי כנראה שבתקציב הזה אין לך אף אופציה אמיתית. כל אופנוע שתקנה ב10K כנראה יידרוש לפחות סכום זהה בתיקונים, שלא לדבר על הזמן שבו הוא יהיה מושבת ולא תוכל לרכב.
ממליץ לך לנסות לגרד עוד לפחות 5K (עדיף 10K, ואל תשכח שצריך גם קצת כסף לציוד מיגון ולביטוח חובה) ואז לעשות התייעצות נוספת.
מה לעשות, לרכב בשטח בארץ זה תחביב יקר...
אכן כוונתי הייתה לte125 האדומים ולא החדשים.
בעשיריה אתה כנראה תקנה כלי שחוט.
תעלה קצת בתקציב.
אם אתה מחפש כלי לשבילים בעיקר - קנה דו"ש קרבי 4 פעימות (WR/DRZ) או AJP PR5.
אם אתה בכ"ז מעוניין בשטח טכני (או סביר שתתעניין אחרי תקופה קצרה) - חפש 125 2 פעימות.
אם תמצא הוסקווארנה כמו שלי במצב טוב - תקנה![]()
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
איזה דגם ההסקוורנה שלך?
WR125R שנת 2011, 2 פעימות.
עברתי אליו מגאס גאס קאמי 250 4 פעימות (מנוע זהה ל-AJP PR5).
בהתחלה, גם אני חשבתי שאני הולך לרכב בעיקר בשבילים... כשהבנתי שזה לא מה שקורה בפועל, החלפתי אופנוע.
ההאסקה אופנוע מדהים, כל עוד אתה לא רוכב במהירות גבוהה. שם הוא רך מידי, ומרגיש לא יציב.
בשביל מהיר החבר'ה עם ה-WRF-ים עוברים אותי וטסים קדימה. כשמגיעים למסלעות או לחלוקי נחל - אני זה שנעלם להם.
האופנוע עומד כרגע על כ-2000 ק"מ על השעון (יותר בפועל). ככל הידוע לי, עדיין לא עבר החלפת בוכנה. בפועל - פרט לפלאגים, שמן גיר וצמיגים לא השקעתי עליו שקל - ואני אונס אותו במשך למעלה מחצי שנה, וכ- 70-80 שעות מנוע (להערכתי הגסה).
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אגב, אם כבר מדברים על להרוס מנוע אז יש ספר אחזקה/טיפולים לאופנועי שטח השונים שאפר להיעזר בהם? יותר בכיוון של הוראות אחזקה, החלפת חלקים וחיזוק ברגים במומנט הנכון.
בהחלט, לכל אופנוע יש את הספר שמתאים לו, מטעם היצרן ו/או יצרני ספרים טכניים.
אני לא בטוח שצריך לדבר על "למה" כשאתה מעיד שאתה רוכב על דו"פ קטן מודרני בן שש, ללא שעות שעות ומבלי שאתה יודע מה מצב הבוכנה/צילינדר ואם החליפו אותם אי פעם, תוך התעלמות מהמלצות היצרן.
אני חושב שההגיון הפשוט יצביע על סכנה לנזק חמור למנוע, ואתה זה שצריך לענות "למה" אתה "אונס" את האופנוע שלך ללא תחזוקה ראויה.
דרך אגב, על סמך מה אתה מחליט מתי להחליף שמן גיר?
אבל מאחר ושאלת, אני אענה בצורה כללית, אולי לטובת קוראים עתידיים.
איחור בהחלפת בוכנה בזמן ושחיקה יתרה של הרינגים (שלא הוחלפו גם הם אני מניח) עלולים לגרום (בין היתר) למעבר של גזי השריפה מחלל הצילינדר למנוע התחתון ולפגוע בשימון של כל המיסבים שם. המרווח העודף גם יגרום לחופש מוגזם של הבוכנה בצילינדר ולכך שהיא "תדפוק" על קירות הצילינדר במקום להחליק עליהם.
עם הזמן תווצר שחיקה ושריטות על הבוכנה, מה שלרוב יצור נקודות חוסר שימון ולחץ לא אחיד על קיר הצילינדר שיישרט אף הוא. כל זה יגביר את חוסר השימון ויגרור חיכוך מוגבר בין הבכונה לצילינדר, עד כדי התכה של הרינגים ו/או הבכונה ותפיסת מנוע.
עם הזמן גם יישחק מיסב פין בוכנה שלא הוחלף, וגם שם יווצר חופש שיגרום לבוכנה "לדפוק". הדפיקות האלה יכולות להגביר את השחיקה על מיסב הטלטל שעלול לקבל גם הוא חופש.
כל זה עלול לגרום במקרה הטוב ירידה בביצועים, ובמקרה הפחות טוב (שתמיד יגיע אם ממשיכים להזניח אחרי ה"מקרה הטוב") תפיסת מנוע או נזק נרחב לחלקים יקרים הרבה יותר מבוכנה כמו צילינדר וקראנק.
בקיצור, בוכנה ב-125 מחליפים בזמן על פי היצרן (או קצת יותר מאוחר אם אתה לא רוכב מקצועי), וזה שבאופנוע שלך לא הוחלפה בוכנה מעולם והוא עדיין נוסע, לא מעיד שאתה לא עומד בפני קטסטרופה...