סבבה, אני די מסכים. תודה.
מספר נקודות:
1. אני לא מרגיש ירידה בביצועים - האופנוע עדיין חזק מאוד ברצועת הכוח, הוא מניע בקלות והפלאגים מחזיקים די הרבה. למיטב הבנתי, זה מעיד על קומפרסיה תקינה
2. אני מניח שהייתי מזהה את השינוי בצליל כשהבוכנה מתחילה לדפוק.
3. שלישי ואחרון - האופנוע רואה מעט מאוד פול-גז. רוב הרכיבה מתבצעת בסל"ד נמוך-בינוני, עקב שילוב של התוואי (אבנים, והרבה) עם רמת הרכיבה שלי (בינונית-מינוס).
לכן, אני מאמין שהשחיקה איטית משמעותית מה"סטנדרט" שעליו מתבסס הספר. ומכאן, אגיע לשאלתך - "מתי אני מחליף שמן גיר". אז אפתיע אותך - "לפי הרגש". מה זאת אומרת? כשקניתי את האופנוע, שמן הגיר לא הוחלף בו תקופה ארוכה. ניקזתי אמולסיה, משהו באמצע בין שמן למים. רכבתי 300 ק"מ, החלפתי שוב - וניקזתי שמן שנראה כמעט חדש. החלפתי שוב אחרי 500 - והגעתי למסקנה שזאת החלפה בזמן. כנ"ל עם הפלאגים - אני מחליף כשאני שם לב שאופנוע חם לא מניע בבעיטה ראשונה - שניה.
עם כל הכבוד לספר, הספר כולל המון כסת"ח. אין בעיה שתיצמד אליו אם אתה חושש לקחת את הסיכון - אבל אפשר גם לטפל לפי היגיון בריא, שלוקח בחשבון את אופי השימוש.
אני מתכוון להזמין קיט מנוע עליון בקרוב, ולו רק כדי לפרק ולהבין עד כמה החלקים הקיימים בלויים. אם זה מעניין, אני אוכל לעדכן לגבי הממצאים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אשמח מאד לראות את התמונות של הבוכנה והצילינדר כשאתה פותח אותם (למרות שאנחנו לא יודעים בדיוק כמה שעות או קילומטר יש לאופנוע).
בינתיים, אם בא לך, אתה יכול לפרק את הסעפת ולהסתכל פנימה על הבוכנה, אם באמת מדובר בבוכנה המקורית, שהיא בהערכה זהירה בת מעל 200 שעות, אני מאמין שתראה שריטות.