לא יפתר לך הוובל ,זה בולמים לא צמיגים.
הפירלי יותר ספורטיביים ובנויים ליותר נסיעה מהירה.
המשלין לרגוע
Sent from my m3 note using Tapatalk
הי,
רוכב על ימאהה טרייסר 09 2016 ,
מתלבט בין שני סוגיי צמיגים
Pirelli ANGEL GT\A
Michelin Pilot Road 4\GT
האם ללכת על דגם מחוזק או רגיל ?
מחפש לפתור חלק מבעיית ה Wobble הצמיגים המקוריים ממש לא מתאימים לטרייסר לכן גם מחליף בטרם עת.
תודה למשיבים אשמח לבעלי ניסיון .
נערך לאחרונה על ידי Goas23; 11-06-2017 בשעה 14:53.
לא יפתר לך הוובל ,זה בולמים לא צמיגים.
הפירלי יותר ספורטיביים ובנויים ליותר נסיעה מהירה.
המשלין לרגוע
Sent from my m3 note using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
מוזמן לצפות ביוטויוב נפתר בעזרת החלפת צמיגים זה השינוי היחידי שעשה הבחור ונעלמה לא הבעיה..
https://www.youtube.com/watch?v=ygQgDXrIX18
נערך לאחרונה על ידי Goas23; 11-06-2017 בשעה 16:09.
היי,
אני התקנתי מצלר m7rr ,
מרוצה מאוד מהאחיזה ומהירות החימום להגיע למצב עבודה.
התקנתי אצל רינו טייר בת"א.
Goas23
שים לב שהוא החליף רק אחורי לבידיוק אותו הדגם.
ובתגובות לסרטון הוא עצמו אומר שהוא לא בטוח שזה הצמיג ששיפר את העסק....
קח את זה בערבון מוגבל.
זה רק אם היה לו פגם בצמיג, בגדול זה פאק ידוע בכלים האלה, והפתרון זה בולמים.
Sent from my m3 note using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
היו מקרים של סדרות שלמות של צמיגים שגרמו לוואבל והיו מקרים של אופנוע "רגיש" לצמיג מסויים.
Strelok89 אתה רוכב על טרייסר 09 ?
לא תמיד הבעיה היא בבולמים,Wobble נגרם בעיקר מרוח צד על הכידון ולכן סיכוי טוב שמרכך היגוי היה עוזר הרבה יותר מבולמים אבל גם זה נבדק במקרה הזה ולכן השלב הבא הוא החלפת צמיגים ,כמו שאתה מבין מהסרטון הוא קנה את האופנוע שהיה עליו כבר סט של Michelin Pilot Road 4 משומש ולכן הצמיג הקידמי לא החולף כי הוא היה במצב טוב הוא החליף אחורי חדש לש Michelin Pilot Road 4 ורק אז הוא הרגיש כי הבעיה נפתרה ,הוא גם מציין שלא עשה שום שינוי באופנוע רק החלפת צמיג אחורי אם תעקוב אחרי הבחור הזה הוא העלה מספר סירטונים לפני עם אותה בעיה ורק בסרטון השלישי הוא עדכן כי נפתרה הבעיה .
וובל (טנק-סלפר) יכול להיגרם מכמה סיבות.
העיקריות הן: סט-אפ או העמסה לא נכונה של האופנוע, תאוצה חזקה, חוסר איזון של הגלגל הקדמי, לחץ אויר לא תקין בצמיגים וג'אנט עקום.
צמיגים דפוקים עשויים להיכנס למשוואה הזו, אבל מההיכרות הקלה שלי עם האופנוע המדובר זו בעיה מוכרת וקשה לי להאמין שכולם יוצאים עם צמיגים דפוקים מהמפעל.
על פניו, הבולמים של הטרייסר לא עומדים בקו אחד עם המנוע החזק שלו והדבר מורגש בשינויי כיוון שנעשים תוך כדי תאוצה, שכן לא ניתן לבצע אותם מהר כמו באופנועים עם מתלים איכותיים יותר. את הנדנודים קשה לפספס במהירויות גבוהות. לתחושתי ה"אשמה" היא לי רק בבולמים אלא גם בגיאומטריה של האופנוע, ומן הסתם בשילוב בין השניים.
לא מדובר בסוף העולם, אבל כן היה נחמד להיפטר מזה.
למיטב ידיעתי זה קורה גם ב-09 בגרסת הנייקד
nimi9 לפי התאור שלך כל הטרייסרים הגיעו עם אותה בעיה... גאומטריה=תכנון לקוי של ימאהה ,אבל לא כל הטרייסרים סובלים מאותה בעיה למרות שהגאומטריה שלהם זהה אז???
כמו כן צמיגים אם לא הותאמו לאופנוע והשיקול של ימאהה היה הוזלה של עלויות אז פה כן נכנס במשוואה תרומה מסוימת לבעית הוובל למרות שאיזון צמיגים משתנה בין אופנוע לאופנוע אפילו באותו פס יצור במפעל.
1 האם שינוי סוג צמיג יכול לשפר\לפתור את הבעיה?
2 האם כיוון בולמים נכון יכול לשפר\לפתור את הבעיה (לא החלפתם כמובן) הרי שיש טרייסרים שלא סובלים מהבעיה הזאת.
3 לרוב וובל נגרם מכמה סיבות אחת מהם היא רוח צד , כשאין רוח הבעיה מאוד מינורים ומתחילה מ 200 צפונה ופחות מוקצן .
את הבעיה שמעתי גם מרוחבי דוקטי מולטיסטרדה כך שימאהה לא היחידים
כן שמעתי מרוכבים שהחליפו צמיגים והבעיה כמעט נפתרה
הנה הסירטון מיוטויוב
https://www.youtube.com/watch?v=ygQgDXrIX18
תודה
נערך לאחרונה על ידי Goas23; 12-06-2017 בשעה 13:58.
ברמת העיקרון כל האופנועים המגודלים עם מנוע חזק נוטים לוואבל אם מושכים חזק במזערת בגלל חלוקת המשקל, גם בSMT על כל מכלוליו היקרים אם מתעללים בו במהירות גבוה נוטה להתנדנד
אני לא אומר שהגיאומטריה לקויה, אלא שהיא לא נתמכת במכלולים ברמה גבוהה מספיק בשביל שהשילוב ביניהם יעבוד מושלם גם ברכיבה מהירה ו/או אגרסיבית.
גם רוב אופנועי הקאסטום לא מתאימים לרכיבה כזו, פשוט מסיבות שונות.
מולטיסראדה הוא אמנם דוגמה יותר דומה לטרייסר מאשר אופנוע קאסטום, אבל להבדיל אלף אלפי הבדלות - למולטי יכולות ומכלולים בכמה קליקים מעל לטרייסר, ועם הסט-אפ הנכון לרוכב (הממוצע+) שעל גבו אין סיבה הגיונית לוואבל'ס על הדוקאטי. אבל שוב, אם תנסה לרכוב איתו על הזנב של מרקז בחרז כנראה שתוציא אותו מאזור הנוחות שלו. לכל אופנוע יש את אזור הנוחות שלו, של הטרייסר נמצא במקום יותר שכיח.
למה אתה קורא "כל הטרייסרים"?כי האופנועים לא מדווחים על כלום - הרוכבים לעומת זאת... הם כן. והם שונים.
כל רוכב שיגרום לטרייסר, בסט-אפ שאיתו הוא יוצא מהמפעל, "לעבוד" - ירגיש את זה.
החלפת צמיגים יכולה לפתור בעיות אחרות, כמו בלאי, חוסר איזון כתוצאה משחיקה לא אחידה, בעיות אחרות, וכן הלאה.
יש גם הרבה השפעה פסיכולוגית בהחלפת צמיגים, אנחנו נוטים לחשוב שהאופנוע נעשה טוב יותר בכל פרמטר בזכות הצמיגים הטריים והפידבק היותר טוב מהגלגלים.
כמו שציינו כבר, הבחור כתב בעצמו שאין לו מושג. הוא דווקא מאמין שזה בכלל בגלל הקדמי ולא בגלל האחורי - וזה הרבה יותר הגיוני, אם כי גם לאחורי חדש/תקין/בשרני יותר יש תרומה מסויימת לזה.
![]()
nimi9
אני מצטט את אחת התשובות בפורום של הסירטון זה מה שהבחור כתב
"Nope, I stuck the same one on that was previously on there, a Michelin Pilot Road 4. Those were the tyres that were on the bike when I bought it. The front tyre is still good for a couple thousand km's and I don't like to mix tyre brands on front and rear :-p I might try a different tyre next time, when I change both tyres. Thanks for the reply"
הוא החליף את האחורי כשגילה כי ה וובל נעלם , הקידמי הוא אותו צמיג אותו דגם רק הוא לא הוחלף.
שמע, אם אתה רוצה להתייחס לדברים של הכותב כתורה מסיני, אז בבקשה, תתייחס להכל. לא רק למשפט הספציפי הזה. בשורה התחתונה הוא טוען שכנראה שזה לא באמת קשור לאחורי, שבלאו הכי הוחלף לאחד מאותו הדגם.
כך או כך, אני אישית לא מוצא טעם להיתפס לדברים שפרסם פלוני אלמוני שאינני יודע מי הוא ומה הרקע והידע שלו. בוודאי כשזה לא מגובה בהסבר שמקשר בין הפעולה לתוצאה.
אם תחליף אצלך ותגלה שזה מה שהעלים את הבעיה, ואחריך יבואו עוד שידווחו את אותו הדבר, אני כנראה אשתכנע גם בלי הסבר כלשהו.
האם משכך היגוי יכול לפתור פה את הבעיה?
מסכים שזה לא תורה מסיני..