אני מציע שיקחו חברה מקצועית שיודעת לבנות מסלול אמיתי על כל המשתמע מכך, ואם ככה זה נראה עם חברה מקצועית, אז הגיע הזמן לחשב מסלול מחדש כי ככה זה לא אמור להראות. רק המחשב של החלקה בגלל חול והגעה למסלול בצד השני שלו כי אין מה שימנע ממני לחצות את השטח הסטרילי ולהדרס בצד השני של המסלול, עושה לי רע מאוד.
לי אין רעיון יותר טוב, אני נותן קרדיט לאנשים בשטח שעשו את כל שעורי הבית שצריך.
אתה זה שמבקר את הבניה כמומחה, לא חלילה להעליב אבל אני חושד שאתה לא.
ממה שידוע לי המסלול תוכנן ונבנה בייעוץ מומחה מחו"ל, ועדיין לא מן הנמנע שיהיו טעויות.
זה ספורט מסוכן מטבעו ותאונות יהיו, וגם ילמדו מהן על שיפור הבטיחות בהמשך כפי שקורה תמיד.
נראה איך דעת הקהל הישראלית תקבל את זה אחרי התאונה המצולמת הרצינית הראשונה, מזה אני חושש יותר מכל טעות שיעשו במסלול.
מיקי יוחאי מחברת CROSS COUNTRY
http://www.cross-country.co.il/
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
בנו מסלול מקצועי לחלוטין בעבור תחום הראלי קרוס. זה מה שמעניין את הבעלים, זה מה שמעניין את נהגי המכוניות (שיש מהם קצת יותר מרוכבי אופנועים) וזה מה שהם עשו. אומנם אפשר בקלות להתאים אותו למרוצי קארטינג, סופרמוטו ואפילו סופרספורט, אבל זה לא פוסל אותו מלהיות מסלול מקצועי ומתאים לראלי קרוס.
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
בפצאל יש רכב "מטאטא כביש" שמיועד בדיוק בשביל זה.
ציטוט מהאתר של כרובי בקשר למסלול בפצאל:
מי שמודאג מהאבק ומהאבנים על המסלול שנותרו בו מיום מסלול של מועדון מכוניות, דאגתכם ברורה ולא נעלמה מעיניו של מיקי: המתחם מצויד במשאית מטאטא ובמשאית השקייה שנועדו גם לנקות את האספלט וגם להרטיב את השוליים (במי שפכים מטוהרים) כדי למנוע התרוממות של אבק פנימה למסלול ביום של רכיבת דו גלגלי. בעתיד מתוכננת שתילה של דשא לצידי האספלט כדי למנוע השנות הבעיה הטבעית לאיזור הגיאוגרפי, וכן מערכת השקייה מתאימה.
הערה, אם כך ינסו לפתור את הבעיה גם במסלול בערד, אני חושש שזה לא ימנע את ההחלקות עקב איבודי אחיזה, פתרון זמני שתוך כמה שעות על המסלול כבר לא יהיה אפקטיבי.
אני חושב שאם הגישה לנושא תהיה של לחפש את מי לתבוע, ספורט מוטורי לא יהיה פה.
החגיגה תיגמר מאוד מהר כי מי אף אחד לא יקח אחריות על נהיגת מסלול של אדם אחר. אין לזה תקדים בעולם אבל אני סומך על המשפטנים והבירוקרטים הישראלים שימציאו את הגלגל מחדש בצורת משולש.
הדבר היחיד שצריך להיות מאוד ברור זה - עלית על מסלול? אתה מציית לכללי המסלול וכל האחריות על כתפיך. נפצעת או נהרגת? ידעת שזה הסיכון כשעלית על האספלט. זה ספורט מוטורי, לא כולם מבינים את הקונספט.
אני מאוד מקווה שיגלגלו מכל המדרגות אנשים שינסו לתבוע אחרי פציעה בהשתתפות במרוץ. צריך מינימום של אחריות אישית, זה לא גנון.
אתה צודק, אם לדעתך המסלול לא בטיחותי אל תעלה עליו. כך נהוג בכל העולם וכך באה לידי ביטוי האחריות האישית שלך על עצמך.
מתוך הערך בויקיפדיה על ניקי לאודה הענק, במהלך שנות השיא שלו בפורמולה 1 בפרארי:
"בטרם המרוץ האחרון, שהתקיים ביפן, היה ג'יימס האנט בפיגור של שלוש נקודות בלבד אחריו. לאודה פרש מן המרוץ לאחר שתי הקפות בלבד, בגשם כבד, וטען כי החליט שאין זה בטיחותי להמשיך ולהתחרות בתנאים אלה. האנט שסיים את המרוץ שלישי, זכה באליפות בהפרש נקודה אחת. למרות זאת, פרישתו של לאודה ממרוץ זה נחשבת לאחד הצעדים האמיצים ביותר בהיסטוריית מרוצי המכוניות, עד היום."
בטיחות ואחריות אישית לפני הכל.
יש לא מעט מסלולים שממוקמים במדבר. למשל: http://www.chuckwallavalleyraceway.com/
chukawala.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=9j3vCnu-p28
אני חושב שאפשר להסתדר עם החול עם קצת רצון טוב (למשל הטאטוא לפני רכיבה, כמו שהזכירו למעלה).
You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime" - Burt Monroe"
KTM 790 Adventure R