איזה אופנוע, איזה אגזוז, מה אתה רוצה להשיג בהחלפה-שיפור ביצועים, או רק מראה\צליל\משקל?
שלום לכולם,
בשעה טובה התחדשתי באופנוע וכחלק מהעסקה המוכר הציעה לי להחליף אגזוז.
מבירורים קטנים שעשיתי הבנתי שישנם לא מעט יתרונות וחסרונות שעדיף לדעת בטרם רכישת האגזוז והחלפתו.
אשמח לדעת מהם היתרונות והכי חשוב מהם החסרונות והנזקים העלולים להיגרם לאופנוע כתוצאה מהחלפתו. כמו כן, במידה והחליט כן להחליפו, האם יש משמעות למועד ההחלפה ומה כדי? (לפני ההרמה? או אחרי ההרצה?).
איזה אופנוע, איזה אגזוז, מה אתה רוצה להשיג בהחלפה-שיפור ביצועים, או רק מראה\צליל\משקל?
קניתי cbr650f 2017 ואני רוצה לשים לו את האגזוז של akrapovic ,Racing Line titanium דגם S-H6R11-AFT שמיודע לאופנוע.
וכמובן שזה בשביל להוריד במשקל ולשפר ביצועים בעיקר.
השאלה היא האם חוץ משיפור הביצועים זה גורם לנזק?
לא גורם לנזק. מוריד משקל לא מבוטל, משפר במעט את ההספק.
הכי חשוב - שומעים אותך ! נהגים לא מתבוננים במראות כדרך קבע, הם ידעו שאתה שם לפני בזכות הסאונד של האגזוז.
אז לך על זה.
Kobi
אגזוז לא עוזר לראות אותך, זה סתם מיתוס.
האגזוז רועש ומפריע אחרי שאתה עובר את הרכב.
השיפור ביצועים הוא גם די מינורי, מעבר לשמן סינטטי משפר יותר.
זה בעיקר משקל וצליל
Sent from my m3 note using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
מיתוס? לא מסכים. האם מפריע לרכב פחות אחרי שעברתי אותו פחות מעניין אותי אם הנהג שם אלי לב לפני. ועם אגזוז פתוח (לא מדבר על אגזוזים ללא משתיק שאיתם האופנוע נשמע כמו מטוס סילון) נהגים בהחלט שמים לב יותר למה שקורה מסביבם.
עם כיוון נכון, ותוספות אחרות אגזוז פתוח יתן שיפור בביצועים, לא מטורף אמנם, אבל לא מינורי). כמובן שרק אגזוז לא יוסיף הרבה.
(אגב, לא תמיד שמן סינטטי מלא ישפר-אצלי הוא רק יכול לגרום לנזק. תלוי באופנוע)).
תשמע יש לי אגזוז אררואו שרועש בצורה מחרידה עם משתיק.
נהגים שמים אליי לב? ממש לא!
אני נוהג בעצמי ונוהג המון להגיד פעם אחת "וואי מזל שהאגזוז רועש לא ראיתי אותו" לא יצא לי
אז זה הנסיון האישי שלי של בערך כמיליון קמ בכבישי הארץ מתוכן כ 160 אלף עם אגזוז רועש.
בקשר לשמן במקרה הספציפי שלך זב בגלל תכנון קלאצ' לקוי החלפה לקפיץ מחוזק פותרת את הבעיה קליל
Sent from my m3 note using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
אין לי ניסיון של מיליון קילומטר, אבל יצא לי יותר מפעם אחת, גם ברכיבה וגם בנהיגה, ששמתי לב לרוכב אופנוע בגלל הרעש של האגזוז.
דנו כבר בזה בעבר, נהגים שומעים וודאי. יש לי סרטונים שהם נצמדים לימין בשביל שאני יעבור כשאני עוד רחוק מהם.
כמובן אם הם על כביש 6 ב-140130 עם מוזיקה פול ווליום וחלונות סגורים אז סיכוי פחות עד קלוש.
סתם סקר קטנטן - שאלתי פה 2 חברים בחדר (לא אופנוענים) אם הם שומעים אופנועים מרחוק, שניהם אמרו שלא, רק במקרים נדירים בשילוב חלון פתוח, ואגזוז ממש רועש..
כשאני נוהג בפחית, אני שם לב כי אני מהתחום אז אני יותר מודע ויותר "מסנן" רעשי אופנועים, אבל מי שלא רוכב, לא ממש יזהה.
הראיה לכך היא שראיתי אין סוף פעמים אופנועים עם אגזוז רועש, שכרוכב זיהיתי אותם כשהתקרבו אלי מאחור, אבל נהגי המכוניות לא שמעו אותם עד שהיו ממש לידם ואז נבהלו לגמרי ונתנו היגוי מהיר לברוח הצידה..
x-max 250 2013 -> nc700x 2012
אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !
מה שחשוב לי בעמת לדעת, זה האם החלפת האגזוז תעשה לי נזק מכני בטווח הארוך? ואילו נזקים זה עלול לגרום?
באמת*