קודם כל תגדיר "לא עובדים". נדלקים קבוע או לא נדלקים בכלל?
והכותרת נערכה למשהו עם יותר משמעות - דגם הכלי וכו'.
שלום וברכה
הבוקר בלי התראה מוקדמת האיתותים הפסיקו לפעול.
איתות ימין ושמאל בנפרד לא עובדים, אך איתותי חירום ז"א ארבעתם יחד המופעלים ממתג שונה כמובן עובדים כרגיל.
זאת בעיית חשמל ראשונה שאני מתעסק אז אשמח לכל מידע והסבר.
א. ממה להתחיל לבדוק? יכול להיות פיוז? כי איתותי החירום כן עובדים אם זה אותו פיוז זאת לא הבעיה?!
ב. מתג הפעלה לפרק לנקות לבדוק?אם כן באיזו דרך לבדוק.
מה עוד?
תודה רבה
נ.ב מדובר בקטנוע דיאלים s3-250
יש לי מולטימטר אך אין לי עוד כלי עבודה לעבודה עם חשמל 12 וולט
קודם כל תגדיר "לא עובדים". נדלקים קבוע או לא נדלקים בכלל?
והכותרת נערכה למשהו עם יותר משמעות - דגם הכלי וכו'.
לא עובדים כלל.
אבל כאמור איתותי החירום המופעלים מלחצן אחר עובדים כרגיל.
תודה על העריכה, אך לא חושב שיש משמעות לדגם הכלי על בעיה ספציפית בכותרת, בגוף ההודעה כן ציינתי זאת .
אני מניח שמפסק איתות חירום נמצא במקום אחר ממפסק האיתות הרגיל.
כמו כן, אם איתות החירום עובד - הייתי מניח שריליי איתות עושה את עבודתו, ואם ממפסק רגיל שום דבר לא עובד ומכיוון שאין הבדל בין הצדדים - זה אומר שהמתח פשוט לא מגיע למעגל של המפסק הזה.
לכן הייתי מתחיל בלפרק את קופסת המתגים עם מפסק האיתות ולבדוק אם מגיע אליו מתח, ואם לא - לעקוב אחורה ולראות איפה הנתק (אולי בחיבור של אותה קופסת המתגים).
מפסק איתות החירום אכן במקם אחר ,נמצא בצד הימני של הכידון כאשר מפסק האיתות הרגיל נמצא בצידו השמאלי.
עכשיו כדי להבין את התהליך, המתח מגיע באופן רציף עד המתג?אם כן איך נוצר האיתות?מה קורה כשהמעגל נסגר? תכלס השאלה איך הריליי נכנס לפעולה?
כשאבדוק את המתח המגיע למפסק איזה ערכים צריכים להופיע 12 וולט? רציף או במקטעים?
בדקתי את כל הפיוזים בקופסה והם תקינים כך שבאמת נראה שזה כמו שאתה אומר אחד המגעים המגיעים למפסק או המפסק בעצמו.
טוב אז ככה.
פרקתי את קופסת המפסקים/מתגים,
תחילה בדקתי עם מגיע מתח ואכן מגיע מתח, לאחר מכן ניקיתי את המפסק עצמו עם ספריי מגעים גם זה לא לא עזר אז פירקתי את המפסק חשבתי שאולי הוא פשוט תקול וצריך להחליפו וראיתי שהוא לא תקול.
עקפתי את המפסק ע"י חיבור בין החוט האמצעי שמזין את המתח לימני/שמאלי והמנורות לא נדלקו אבל כן נשמע כמין תקתוק קטן.
שורה תחתונה:
שללתי בעיית הגעת מתח
שללתי בעיית מפסק
שללתי בעיית מנורות כי כאמור אורות החירום עובדים
יכול להיות שבכל זאת הבעיה בריליי?
ועוד משהו שלא בדקתי ואני מצטער עליו לנסות להזין מתח ממקור אחר שלא בא מהריליי ולראות אם הנורה הייתה נדלקת
איך להמשיך מכאן?
תודה רבה
תנסה לאתר את הריליי,כיום רובם מוכנסים לתוך המוח של הקטנוע ואורות חירום בד"כ ניזונים מרכיב נפרד.
נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 14-06-2017 בשעה 15:14.
יכול להיות שהריליי בכלל נמצא אחרי המעגל של המפסק ולא לפניו?
טוב חברים עברה כמעט שנה מאז שפתחתי את השרשור, אך אז האיתותים החלו לעבוד שוב לסירוגין ואני התעצלתי לטפל בבעיה,לאחרונה הם הפסיקו לעבוד לגמרי והמשכתי מהיכן שהפסקתי בזמנו,כלומר איתרתי את הריליי ומצאתי אותו (לפי 2 סימנים אחד בספר הרכב מצאתי את המיקום ו 2 פיזית כשאני לוחץ על המפסק ימינה או שמאלה נשמע תקתוק מהריליי ומרגישים שיש תזוזה פיזית בתוכו.
עכשיו אשמח לעזרת מי שמבין בחשמל, איך אני מוודא שאכן הבעיה בריליי ולא במקום אחר, או יותר מדוייק, איך אני בודק שהריליי תקול או תקין?
יש לי רב מודד נראה לי שזה הכלי שצריך?!
https://drive.google.com/open?id=0B9...JNMjNIa0VpVFFz
https://drive.google.com/open?id=0B9...5rRmZjX1ZITjBn
בנוסף האם אפשר לקנות ריליי כזה גם בחנויות אלקטרוניקה כלומר זה רכיב אוניברסלי או שחייב מקורי מהחברה כי זה חלק ייחודי?
תודה מראש
עדכון.
בדקתי בארץ, הריליי בחברה ובמוסכים המורשים עולה 189 ש"ח כולל מע"מ, כמובן רק החלק בלי העבודה.
יש אתר קוריאני מצויין שבעבר קניתי ממנו חלקים לטיפולים השוטפים, האתר מוכר חלקים מקוריים במחירים מעולים שם מצאתי את הריליי המדובר מקורי ב 13.7 דולר + 4דולר משלוח יצא לי 60 ש"ח. המשלוח מגיע תוך שבוע מיום ההזמנה (מנסיון של 3 הזמנות).
ההרכבה פשוטה למדי, למעט פירוק המשקף והמכסה שמתחתיו,החלפת הריליי בחיבור מהיר והרכבה מחדש של המכסה והמשקף,והתקלה טופלה במחיר של 60 שקלים חדשים בלבד.