צפייה בתוצאות הסקר: להחמיר עם אמצעי המיגון שלי או להישאר ככה?

מדרגים
12. אין באפשרותך להצביע בסקר
  • להחמיר

10 83.33%
  • להישאר ככה

2 16.67%
תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: עליי להחמיר עם אמצעי המיגון שלי?

Member

עליי להחמיר עם אמצעי המיגון שלי?

יש לי שתי שאלות, אחת לגבי מיגון האופנוע ושאלה שנייה לגבי המיגון העצמי. אני מתלבט אם להישאר עם אמצעי המיגון הנוכחיים או להחמיר ולהוסיף דברים נוספים כמו שרשרת, מעיל, כיסוי וכו.

1. במיגון הכלי, אני שם מנעול דיסק שמצפצף(אזעקה מובנית) ונועל הגה. אני חונה ככה כבר קרוב לחודש מאז הקטנוע החדש שקניתי, ולא נגנב(או שנראים סימנים לניסיון גניבה) עד עכשיו. כשאני חונה מחוץ לבית, אני בדר"כ לא שם מנעול דיסק או נועל הגה, כלומר ללא מיגון כלל - אך מדובר במקום ציבורי מאוד ועוברים המון אנשים. להחמיר או להישאר ככה?

2. במיגון העצמי, אני חובש קסדה מלאה לא נפתחת של LS2 - ארבע כוכבי בטיחות, וכפפות עור עם סיליקון. בעבר נהגתי לחבוש גם מגיני ברכיים ומעיל, אבל לא היה נוח במיוחד והפסקתי. החלקות עד כה שהיו לי היו מזעריות וקלות, ובכלל הנסיעות שלי לא אגרסיביות או ארוכות במיוחד. להחמיר או להישאר ככה?

תודה

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    לדעתי להחמיר!
    ואסביר,
    גם במקום ציבורי הומה וגם במחסן נעול, גנבי אופנועים יפרקו חלק או יגנבו אופנוע או קטנוע שלם בלי הפרעה. נקודה.
    כבר קרו כל המקרים, כמה פעמים.
    תנעל דיסק קדמי בכל עצירה ובלילה תוסיף שרשרת מהאחורי לעמוד/ גדר.
    תקנה כיסוי. זה חשוב וגם שומר מנזקי מזג האויר וכיוב'.
    * כשכותבים תמיד שאם תמגן היטב הגנב יעדיף אופנוע אחר מוגן פחות... אז מתכוונים לאיך שאתה כרגע משאיר אותו...#רקאומר*

מעיל, ברכיות ונעל רכיבה זה חשוב ומגן בעת נפילה! מה גם שאתה כותב שכבר חווית כמה.
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי rusty james צפיה בהודעה
    לדעתי להחמיר!
    ואסביר,
    גם במקום ציבורי הומה וגם במחסן נעול, גנבי אופנועים יפרקו חלק או יגנבו אופנוע או קטנוע שלם בלי הפרעה. נקודה.
    כבר קרו כל המקרים, כמה פעמים.
    תנעל דיסק קדמי בכל עצירה ובלילה תוסיף שרשרת מהאחורי לעמוד/ גדר.
    תקנה כיסוי. זה חשוב וגם שומר מנזקי מזג האויר וכיוב'.
    * כשכותבים תמיד שאם תמגן היטב הגנב יעדיף אופנוע אחר מוגן פחות... אז מתכוונים לאיך שאתה כרגע משאיר אותו...#רקאומר*

מעיל, ברכיות ונעל רכיבה זה חשוב ומגן בעת נפילה! מה גם שאתה כותב שכבר חווית כמה.
    בסדר תודה אחי,

אני אכן אקשור מגלגל אחורי לעמוד להגביר את הבטיחות. מצד שני - אני חולק איתך על עניין הכיסוי כי בשבילי זה ממש מעצבן לשים כיסוי בכל פעם. זה יותר מעצבן מאשר לשים מנעול דיסק או שרשרת - אתה צריך לפרוס אותו ולסדר שלא יעוף, לקשור, וכו. האם הכאב ראש הזה הכרחי?

תשמע - אני אהיה הגנב לרגע אחד(לדוגמא כמובן) - אוקיי, עכשיו 12 בלילה. אני רואה אופנוע עם מנעול דיסק וקשור עם שרשרת - הרי לא אעדיף ללכת לאחד אחר ברגע שאקלוט את שני המיגונים האלה וברור לי שהם יקשו על חיי?

נעלי רכיבה לא נוחות לי - מפריעות לי לתפקוד יומיומי ובעייתי להחליף לנעליים רגילות ובחזרה בכל פעם. מעיל חונק אותי, במיוחד בקיץ כרגע. אני סחוט זיעה. יש ברירה?

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    עוז כבר הריח את המצב אבל אני חש צורך לציין למנהלים שעוד לא הבינו את התמונה - *זהירות טרול לפניך*

Banned
    רק תשתמש בהגנה עם ההיא עם הקסדה..

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    עדיף החום והמחנק במעיל על פני המיזוג במיון.

נעלי רכיבה אולי לא נוחות אך יפריעו ביום יום משמעותית פחות משבר בקרסול (לא עלינו, פגיעה נפוצה בדו"ג)

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Senior Member הסמל האישי של ees
    ציטוט נכתב במקור על ידי noamkepf צפיה בהודעה
    כשאני חונה מחוץ לבית, אני בדר"כ לא שם מנעול דיסק או נועל הגה, כלומר ללא מיגון כלל - אך מדובר במקום ציבורי מאוד ועוברים המון אנשים. להחמיר או להישאר ככה?
    לטעמי כדאי גם להשאיר את המפתח בסוויץ'.

מעיל חונק אותי, במיוחד בקיץ כרגע. אני סחוט זיעה. יש ברירה?
    יש ברירה, השתלת עור תמיד עדיפה על להזיע בקיץ

וציטוט אחרון מתוך תקנון הפורום:
    "אל תפתחו סקרים ללא אישור אחד המנהלים". אז או שיש חוקי פורום או שאין. מה שבטוח זה שלוגיקה ממש אין פה
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

Member
    אפשר לשמור הערות שליליות לעצמכם בבקשה? תודה, תודה רבה.

העניין הוא שהמיגון הוא מגן מפני תאונה כזאת או אחרת - אבל באותה מידה, אם והיה חיוני ואף הכרחי לחלקינו להגזים ואכן להיות ממוגנים מכף רגל ועד ראש - למה רוב הרוכבים שאני נתקל בהם, לא לובשים כלום מעבר לקסדה - וגם זה, לפעמים אפילו קסדת חצי?

אם היה כזה קריטי העניין, כולם היו מגנים על כל הגוף. כן, לא נעים להיפגע באיזורים הלא ממוגנים, אבל אפשר גם לרכב 20 שנה ולא לעשות אפילו תאונה אחת... זה עניין של מזל. וכל המיגון שבעולם כניראה לא יציל אף אחד במקרה של תאונה קשה.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי Shasha127 צפיה בהודעה
    עוז כבר הריח את המצב אבל אני חש צורך לציין למנהלים שעוד לא הבינו את התמונה - *זהירות טרול לפניך*
    בוא נשאיר את דרוג הגולשים להנהלה. לא בא לכם טוב? פשוט אל תיכנסו לשרשור. מריחים טרול? השתמשו בכפתור הדיווח בצד ולא בהודעה פומבית.

תודה.

אפשר לשמור הערות שליליות לעצמכם בבקשה? תודה, תודה רבה.

העניין הוא שהמיגון הוא מגן מפני תאונה כזאת או אחרת - אבל באותה מידה, אם והיה חיוני ואף הכרחי לחלקינו להגזים ואכן להיות ממוגנים מכף רגל ועד ראש - למה רוב הרוכבים שאני נתקל בהם, לא לובשים כלום מעבר לקסדה - וגם זה, לפעמים אפילו קסדת חצי?

אם היה כזה קריטי העניין, כולם היו מגנים על כל הגוף. כן, לא נעים להיפגע באיזורים הלא ממוגנים, אבל אפשר גם לרכב 20 שנה ולא לעשות אפילו תאונה אחת... זה עניין של מזל. וכל המיגון שבעולם כניראה לא יציל אף אחד במקרה של תאונה קשה.
    אני רואה את זה כסוג של דילול אוכלוסייה באופן טבעי.
    מי שלא מפותח מספיק כדי להתמגן ולשמור על עצמו, כנראה שהאנושות לא זקוקה לגנים שלו.
    (*נאמר בציניות, שאף אחד לא ייעלב פה*)

Sent from my T5 using Tapatalk

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי shaykram1989 צפיה בהודעה
    אני רואה את זה כסוג של דילול אוכלוסייה באופן טבעי.
    מי שלא מפותח מספיק כדי להתמגן ולשמור על עצמו, כנראה שהאנושות לא זקוקה לגנים שלו.
    (*נאמר בציניות, שאף אחד לא ייעלב פה*)
    השאלה היא איפה הגבול. לנסיעה של חמש דקות בתוך השכונה צריך לעלות על מיגון מלא? ואם זו רכיבה על אופניים? והליכה ברגל? וגם לגבי מיגון מלא - אתה עם חליפת עור חלק אחד או מתפשר על המיגון עם מעיל סינטטי ומגני ברכיים?

Senior Member
    2. במיגון העצמי, אני חובש קסדה מלאה לא נפתחת של LS2 - ארבע כוכבי בטיחות, וכפפות עור עם סיליקון. בעבר נהגתי לחבוש גם מגיני ברכיים ומעיל, אבל לא היה נוח במיוחד והפסקתי. החלקות עד כה שהיו לי היו מזעריות וקלות, ובכלל הנסיעות שלי לא אגרסיביות או ארוכות במיוחד. להחמיר או להישאר ככה?

תודה
    זה סה״כ תלוי בכמה אתה אוהב כל איבר בגוף.
    לא צריך מהירות גבוהה במיוחד כדי לשבור עצמות ואתה משאיר את כל הגוף שלך ללא שום הגנה חוץ מקצת עור.
    מכה בעמוד השדרה יכולה לשתק אותך, בלי מיגון בפלג גוף עליון אתה משאיר את עצמך פתוח לשברים בידיים ובכתפיים.
    ללא מכנס רכיבה אתה פתוח לריסוק אגן וברך. ללא נעלי רכיבה מוגנות אתה פתוח יותר לסיבוב מסוכן של הקרסול ושבירה של עצמות כף הרגל.

https://rideapart.com/articles/body-...torcycle-crash

מיגון הוא הכרית אוויר של רוכבי האופנוע.
    אתה יכול לנסוע 50 שנה ושום דבר לא יקרה לך ואתה רק תקלל את כל השנים שנסעת עם מיגון אבל מספיקה תאונה רצינית אחת בשביל להצדיק את כל אותם שנים.
    המיגון נועד סה״כ לנסות ולצמצם את הנזק שעלול להגרם לכל חלק בגוף. הוא לא יציל אותך ממפגש עם משאית על כביש מהיר אבל זה יכול להיות ההבדל בין לקום ולצלוע אחרי תאונה לבין שרשרת ניתוחים שתשאיר אותך עם קביים לשארית חייך.

זה הכל ניהול סיכונים. הכי בטוח להשאר בבית.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    השאלה היא איפה הגבול. לנסיעה של חמש דקות בתוך השכונה צריך לעלות על מיגון מלא? ואם זו רכיבה על אופניים? והליכה ברגל? וגם לגבי מיגון מלא - אתה עם חליפת עור חלק אחד או מתפשר על המיגון עם מעיל סינטטי ומגני ברכיים?
    מאז שלפני כמה שנים בנסיעה מנהלתית קצרה ליד הבית בלי מיגון מעצלנות, מכונית יצאה מחניה בלי להסתכל וזרקה אותי לנתיב השני שאני בנס יוצא רק עם נזק מינימלי, אני גם בנסיעה קצרה של שלוש דקות ממוגן- גם בקיץ הלוהט.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    אחד הדברים הכי כייפים, זה לרכוב ללא מיגון...אפילו ערום, בחיי!
    לא עולה על אופנוע מונע בלי מיגון מלא!
    לא לוקח סיבוב, לא נוסע מטר, לא ביום ולא בלילה.
    לא משאיר ספק קל שבקלים.
    לצורך העניין, הכוונה שלי למיגון מלא אלו הדברים הבאים:
    כמובן קסדה מלאה, סגורה ובלי חלקים נעים או נפתחים.
    מעיל עם מיגונים ככל האפשר כולל מגן גב ומגן חזה.
    כפפות מלאות, ארוכות ולא קצרות עם מיגון קשיח, במיוחד בכריות היד.
    מכנסיים ארוכים, נעליים קשוחות ומגיני ברכיים.
    אני לא רוכב עם מגפיים יעודיות, אני כן רוכב לפעמים עם מגן צוואר לרוכבי כביש. (שונה ממגן לרוכבי שטח)
    על כל הפריטים הממוגנים כולל הנעליים, אני מוציא אלפי שקלים ושואף לטופ שבטופ.
    אין מחיר לסנטימטר עור, אין מחיר לעצם שבורה ואין מחיר לכל פציעה אחרת...
    ומי שמכיר אותי יודע שאני מכיר את מחיר הפציעה באופן אישי ושמח שהיא היתה קטנה עשרות מונים בזכות המיגון.
    מי שלא מסוגל לדאוג לעצמו למיגון סביר ומעלה, שלא ירכב, זה לא בשבילו.
    אין מה לעשות, זו דרך חיים שדורשת תקציב ואני מעדיף לתקצב אותה על פני מותרות כמו חו"ל או צימר.
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 20-06-2017 בשעה 19:32.

Member
    עוז, אשמח לשמוע על התאונה שלך והלקחים שהפקת ממנה.
    BTW, בכוונתי גם להזמין נקברייס של LEAT, מקום מומלץ להזמין ממנו?