עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 21

אשכול: קבלת דוח על מחרשה מקוצרת

Junior Member

קבלת דוח על מחרשה מקוצרת

אתמול ביום שישי יצאתי מהעבודה הגעתי לרמזור והגיעו 2 שוטרים על אופנועים ועצרו אותי בטענה שהמספר שלי מכופף .
    לאחר מכן אמרו לי לעצור בצד ושהם נותנים לי דוח על זה שהלוחית מכופפת לאחר שהם ראו שאני עם מצלמת קסדה ואמרתי לו שיראה לי איפה בדיוק יש כיפוף בלוחית הוא שינה גירסא שהלוחית במצב אופקי לשמיים . ששאלתי אותו מה ההגדרה של מצב אופקי הוא הצביע על הלוחית ואמר זה מצב אופקי ואתה מקבל דוח .
    ביקשתי שיראה לי את החוק ובחוק רשום שהלוחית צריכה להיות תקינה ונראית לעין ממרחק של 20 מטר.
    אמרתי לשוטר שנמדוד מרחק של 20 מטר מדדנו ביחד ואני הקראתי לו את המספר שעל הלוחית ממרחק של 20 מטר והוא בטענה שהוא לא רואה את המספר.
    מפה לשם ככל שניסיתי להצדיק את עצמי הוא ניסה רק לזיין אותי יותר.
    קיבלתי דוח של 500 שקל רק כי השוטר רצה לסגור את היומית שלו.
    השאלה שלי אם אני ניגש למשפט איך אני יכול להצדיק את הטענות שלי ושהדוח יבוטלIMG-20170616-WA0000.jpg

Senior Member
    איפה השוטר בתמונה?
    היית צריך לצלם את השוטר תאריך ווידאו בטוח היה עוזר.
    איך אנחנו יודעים שלא נסעת הבייתה החלפת מספר ישרת את המחרשה והוספת מדבקת פס זוהר?

Member
    אני חושב שגם אם היא קריאה נראית לעין מ 20 מטר, אם היא מכופפת לכיוון השמיים זה עדיין עובר על החוק. והיא אכן מכופפת בתמונה שלך. איך זה היה בדיוק בסיטואציה עם השוטר - את זה אנחנו לא יודעים. אם גם אז זה היה מכופף ככה אז הייתה לו הצדקה לרשום קנס.

מציע להבא לכופף אותה למטה קצת, שלא יראה חשוד.

עריכה - אם הייתה לך הוכחה מצולמת בסיטואציה עם השוטר, יש לך סיכוי טוב לנצח את זה במשפט. הייתה לך?

Senior Member הסמל האישי של shushu
    לך להשפט, שכונה שם, מנסיון.

לך למשפט אין לך מה להפסיד תציג את כל ההוכחות

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ziki צפיה בהודעה
    איפה השוטר בתמונה?
    היית צריך לצלם את השוטר תאריך ווידאו בטוח היה עוזר.
    איך אנחנו יודעים שלא נסעת הבייתה החלפת מספר ישרת את המחרשה והוספת מדבקת פס זוהר?
    יש סרטון מהמצלמת קסדה מהרגע שהוא עצר אותי עד לרגע שהם נסעו .

ציטוט נכתב במקור על ידי noamkepf צפיה בהודעה
    אני חושב שגם אם היא קריאה נראית לעין מ 20 מטר, אם היא מכופפת לכיוון השמיים זה עדיין עובר על החוק. והיא אכן מכופפת בתמונה שלך. איך זה היה בדיוק בסיטואציה עם השוטר - את זה אנחנו לא יודעים. אם גם אז זה היה מכופף ככה אז הייתה לו הצדקה לרשום קנס.

מציע להבא לכופף אותה למטה קצת, שלא יראה חשוד.

עריכה - אם הייתה לך הוכחה מצולמת בסיטואציה עם השוטר, יש לך סיכוי טוב לנצח את זה במשפט. הייתה לך?
    כמו שאמרתי יש סירטון.. המספר קריא ממרחק של 20 מטר . והלוחית עצמה כמו שרואים בתמונה לא מכופפת , הזווית של המספר היא בגלל המחרשה .

ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    לך להשפט, שכונה שם, מנסיון.
    איך זה עובד ? יש לי טיפים מסויימים לתת לי שיעזרו לי במשפט

ציטוט נכתב במקור על ידי ZeroCool צפיה בהודעה
    לך למשפט אין לך מה להפסיד תציג את כל ההוכחות

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    השאלה אם במשפט לא יקבלו את הערעור על הקנס יכולים לתת לי דוח יותר גבוה . ?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי gal3090 צפיה בהודעה
    יש סרטון מהמצלמת קסדה מהרגע שהוא עצר אותי עד לרגע שהם נסעו .

כמו שאמרתי יש סירטון.. המספר קריא ממרחק של 20 מטר . והלוחית עצמה כמו שרואים בתמונה לא מכופפת , הזווית של המספר היא בגלל המחרשה .

איך זה עובד ? יש לי טיפים מסויימים לתת לי שיעזרו לי במשפט

השאלה אם במשפט לא יקבלו את הערעור על הקנס יכולים לתת לי דוח יותר גבוה . ?
    אם זו מחרשה מקורית שנרכשה מהיבואן, אתה יכול לזרוק את האשמה עליהם.
    אם זו מחרשת aftermarket שמכופפת את הלוחית לשמיים כמו ב99% מהטימקסים, אז אין לך ממש טיעון פה

Member
    גם אם זה בגלל המחרשה הלוחית רישוי חייבת להיות ישרה ולא מכופפת כלפיי מעלה כפי שרואים בתמונה שצירפת. מבחינת המשטרה המחרשה זה סתם תירוץ שהם שומעים מידיי יום ולא ממש מזיז להם. כשהם קולטים שמישהו מנסה "להסתיר" את הלוחית שלו זה מעורר בהם חשד וכניראה גם בגלל זה עצרו אותך.

כמו שלמשל תעשה תזוזה לא נכונה עם האופנוע - יחשדו שאולי אתה נוהג ללא רישיון או בשכרות ויעצרו לבדיקה. קרה לי מקרה כזה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי noamkepf צפיה בהודעה
    גם אם זה בגלל המחרשה הלוחית רישוי חייבת להיות ישרה ולא מכופפת כלפיי מעלה כפי שרואים בתמונה שצירפת. מבחינת המשטרה המחרשה זה סתם תירוץ שהם שומעים מידיי יום ולא ממש מזיז להם. כשהם קולטים שמישהו מנסה "להסתיר" את הלוחית שלו זה מעורר בהם חשד וכניראה גם בגלל זה עצרו אותך.

כמו שלמשל תעשה תזוזה לא נכונה עם האופנוע - יחשדו שאולי אתה נוהג ללא רישיון או בשכרות ויעצרו לבדיקה. קרה לי מקרה כזה.
    הלוחית עצמה לא מכופפת אלה ישר פלס כמו שיצא ממשרד הרישוי . הזווית של הלוחית היא יותר למעלה כי המחרשה יש לה זווית כזאת ..
    בכל מקרה אני מבין שאין לי יותר מידי מה לעשות מול מדינה אוכלת רוכביה

Member
    לטנגו צריך 2.

במקרה שלך אמנם הלוחית לא מכוונת מעלה בכוונת תחילה ע"מ לטשטש את המספר או למנוע ראות מ- 20 מטר היא פשוט כך בגלל המחרשה, האם זה חוקי או לא? זה די אפור. אני לא מומחה בחוקים ולא מתיימר להיות אבל זה לא תקין במאה אחוזים.
    וגם אם הכלי נקנה כך או שאתה בעצמך התקנת את המחרשה ועברת טסט יום לפני המפגש איתם זה לא מונע או משנה את המצב כי הוא לא "חוקי".
    השוטרים גם לא טלית שכולה תכלת, הם רואים שהמספר אצלך במצב סביר, הלוחית לא מלוכלכת במזיד וניתן לראותה בבירור מ-20 מטר. כמו שנאמר - תחום אפור (שקיים ישראל כי זאת מדינת הקומבינות). והמדינה לא אוכלת רוכביה, אוכלת יושביה...זה פועל על עוד מגזרים.

חייב להוסיף שאף פעם לא הבנתי מה הקטע במחרשות חליפיות, נגיד וזה נראה טוב יותר מהמקורי (לטעמי זה מכוער נורא אם שאלת!) זה גורר כמו במקרה שלך שוטרים שחמים לתת קנסות לאופנוענים שיש להם מחרשות במצב חמור מאוד לעומתך ואז בסוף מוציאים עליך קיטור בדיוק כמו שקרה לך.
    ובחורף...נו באמת, הגב שלך מתמלא בג'יפה..קיצר. מיותר, המהנדסים שתכננו את המחרשה של האופנוע דאגו להכל. למה להרוס?

מקווה שתצא מהסיפור בזול, עדיין, אין פה מעשה נוראי וחמור אלא רק טיפה עקום (כלפי מעלה..)
    נערך לאחרונה על ידי Oznik; 20-06-2017 בשעה 22:26.

Senior Member
    מסכים לגבי המחרשה, תמיד אומר שזה סתם עושה ג'יפה ומיותר.
    לגבי הממצאים לך למשפט.
    אם לא הלכת לפני ואתה לא נהג בעייתי שמקבל דוחות על בסיס קבוע תלך.
    תציג את הטיעונים, תדבר יפה ובכבוד, מקסימום תקבל את אותו הדוח ב 5 תשלומים, גם משהו.
    זה מה שקרה לי.
    גם תשלח את הבקשה להשפט לא עכשיו, אלא בעוד כ 70 יום. תתעד תאריכים, דואר רשום עם אישור מסירה והכל.
    עד שיגיע המשפט תחכה לפחות חצי שנה, בינתיים תסדר את המחרשה כמו שצריך ותחסוך קצת כסף בצד לדו"ח.
    מדינה דפוקה מהיסוד, אם כל דו"ח היה בוחר להשפט בתי המשפט היה קורסים והחוקה הייתה משתנה.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    שמע ושמע טוב
    עוד 70-80 יום שלח בקשה להישפט, עד שיגיע ההקראה שזה צעד 1 לפני המשפט יקח לפחות 7 חודשים, אתה תגיע להקראה עם ספיץ' מוכן.
    מפה לשפ הדרך להסתדר עם התובעת קצרה, במקרה הטוב הקנס ירד ל 100, במקרה הרע ל 250.

אני במקומך הייתי מבקש לקבוע למשפט ואז יזמנו את השוטר ( 99% שלא יטרח להגיע בכלל) ואז תוכל להסתדר עם התובעת או לתת לשופטת להחליט.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Senior Member
    לדעתי תהיה חכם ומאחר ומדובר רק ב 500₪, תנשך שפתיים ותמשיך הלאה.

להפסיד יום עבודה, דלק, זמן וכיוצ״ב על העניין הקונקרטי שבסופו של דבר יתכן שגם תפסיד בו (או שהקנס יופחת וגם ככה עם הפסד יום העבודה תצא בנזק) פשוט לא משתלם.

לקחת ריזיקה עם מחרשה שאתה נהנה ממנה תוך ידיעה שיתכן שיטפלו אליך בעניין אז עזוב אותך ותמשיך להינות.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    דעתי? תבקש להישפט.
    אין לך מה להפסיד.
    במקרה הטוב - השוטר לא יגיע, ותצא זכאי.
    במקרה הפחות טוב - יש לך תיעוד מהמצלמה, שהלוחית קריאה מ-20 מטר כדרישת החוק. מה גם, שאומנם המחרשה לא מקורית - אבל המספר לא אופקי ונמצא בזוית די הגיונית.
    כל עוד השיחה מוקלטת, וניהלת אותה חכם - יש סיכוי טוב שהשוטר ילך לחפש את החברים שלו, וזה יסב לך הנאה.
    אם לא - מקסימום תפסיד, לפחות טרטרת אותו לבית משפט, וחסכת "דו"חות מחרשה" לכמה חבר'ה אחרים באותו יום...
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    שוטר מקבל שכר על הגעה לבית משפט כך שאתה לא מציק לו בשום צורה, ומעבר לזה כן אפשר להפסיד כי שופט יכול להחליט להגדיל את העונש ואת סכום הקנס.
    כל הממליצים על משפט, במידה והוא מפסיד, אתם מוכנים לשלם לו את סכום הקנס שיפסוק השופט פלוס הוצאות יום עבודה?

קריאה של הלוחית צריכה להיות תקינה גם מגובה נמוך כמו גובה ישיבה ברכב (ניידת), מישהו בדק את זה? יש לי הרגשה שמרכב זה לא יהיה קריא כמו שזה קריא בעמידה.