תוצאות 1 עד 2 מ 2

אשכול: עזרה| אבוד ברכישת ציוד שטח

Junior Member

עזרה| אבוד ברכישת ציוד שטח

אהלן !
    בשעה טובה אני אחרי קניית האופנוע הראשון crf250l
    מוצא את עצמי מתלבט יותר מדי איזה ציוד לקנות, איפה וכמה,
    ואשמח לקבל עצות ממי שעבר את התהליך ..
    1. חנות מומלצת לרכישה בארץ , וחנות מומלצת לרכישה בחו"ל
    2. צבי צב או חליפת לחץ
    3. למה יש חליפות שעולות 300 וכאלה שעולות 1500 ? זה לא קסדה כולה חליפה
    4. אם יש לכם המלצות לדגמים ספציפיים גם אשמח

תודה !

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

צהריים טובים,
    אני רוכב מתחיל גם, וזה סיפור שעברתי לא מזמן גם, ולכן קראתי הרבה על זה ושמעתי הרבה דעות. לכן אני מרגיש שאני יכול לענות לך, אבל קח את זה בערבון מאוד מוגבל:
    1. בחנות בארץ אתה יכול למדוד, ולראות אם זה נוח לך. כשאתה מזמין מחו"ל, גם אם זה המוצר הכי איכותי שיש, אם הוא לא נוח לך, אתה תתחיל לסבול מכל רכיבה תוך זמן קצר. ואם הוא היה לא מתאים אז או שזרקת כסף לאוויר וקנית משהו אחר (במקרה הטוב), או שאתה משתמש בזה, אבל כיוון שזה לא מתאים פיקס זה לא יגן עליך ברגע האמת.
    מכיוון שאתה עדיין לא יודע מה יהיה לך נוח ואין לך העדפה אישית עדיין, קבע לך תקציב שתיגש איתו לחנות, ויתאימו לך שם חבילה ממגפיים עד קסדה.
    2. הסכמה די גורפת היא שיותר חם בחליפה. לגבי טיב ההגנה, זה מאוד ספציפי, אבל בחליפות לחץ הסיכוי שהמיגון יתחיל "לרקוד" לך על הגוף נמוך יותר.לצבי-צב לעומת זאת יכול להיות יתרון בהגנה על הכתף. יתרון אחר של החליפה הוא בנוחות כיוון שהיא כוללת הכול, ואתה לא לובש מגיני מרפקים, גב וכליות בנפרד. אגב, כשמתחיל להיות לך ממש חם, יש סיכוי טוב שתתחיל לעשות יותר טעויות ותיפול יותר. גם אם לא תיפול, מכות חום זה גם לא נעים, מניסיון. לא שעם צביצב לא מתחממים, אבל קצת פחות.
    3. טיב ההגנה. קרא כאן. אבל בקצרה יש הגנה בסיסית כנגד אבנים קטנות וענפים שעפים עליך מהאופנוע שלפניך (Roost), ומגן מעט בפני מכות שתחטוף כשתיפול. ויש מיגון שעומד בדרישות תקן CE להגנה על גוף הרוכב ומגדיר את מידת האנרגיה שמותר למיגון להעביר לגוף הרוכב. ולתקן יש שתי רמות, כשהמחמירה מתירה לפחות אנרגיה לעבור. בד"כ ללא תקינה יהיה זול יותר, ומיגון שעומד ברמה המחמירה יהיה היקר ביותר.
    4. הדבר היחיד שאני יכול להמליץ לך הוא מגיני ברכיים של LEATT שמאוד נוחים לי, לפחות ביחס למה שהיה לי קודם, ועומדים ברמת התקינה הנמוכה יותר. עדיין מתלבט אם להזמין גם מיגון גוף שלם של forcefield, אז אם אתה שומע משהו עליו, אשמח לשמוע גם.

בהצלחה