נפט זה הכי פשוט וזול.
קניתי לפני כמה חודשים 4 או 5 ליטר ועדיין לא נגמר לי מה שהעברתי לשפריצר.
אני מנקה עם הנפט כמעט כל חלק שמלא בשמן, לא רק את השרשרת.
מנקה מעולה.
אחר כך עובר עם מים וסבון וזהו.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אני יודע שהמון דיו נשפחה בנידון ועדיין מעז להציף את הנושא: על פי ה-OWNER MANUAL 99011-18k50-01A ע. 6-28 יש לנקות את השרשרת עם
sealed drive chain cleaner
או עם
water and neutral detergent
מישהו ידע לומר לי מה זה השני?
ובנושא הראשון, מצאתי מוצרים של מוטול ו-קסטרול אבל המחירים בישראל (כ-50 שקלים ל0.4 ליטר) לא עולים כלכך בקנה אחד עם ניקוי תדיר של השרשרת
המון תודה על השיתוף
נפט זה הכי פשוט וזול.
קניתי לפני כמה חודשים 4 או 5 ליטר ועדיין לא נגמר לי מה שהעברתי לשפריצר.
אני מנקה עם הנפט כמעט כל חלק שמלא בשמן, לא רק את השרשרת.
מנקה מעולה.
אחר כך עובר עם מים וסבון וזהו.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
כתוב שאין להשתמש בנפט (קרוזן)
פעם בשבוע אני משתמש בשמן גיר (ידני) 80/90 עם מברשת שיניים, זה גם מנקה וגם משמן. בסיום אני מנגב את השרשרת היטב עם מטלית.
אם אני אחרי טיול והשרשרת מאובקת אני שוטף קודם עם מים וסבון.
@AsafA - סבון נוזלי? של כלים? מיוחד נייטראלי?
מים עם סבון ידיים זול (ללא קרם לחות), עיקר הניקוי מתבצע על ידי השמן, המים והסבון זה כדי להסיר אבק.
אצלי (crf250l) רשום לנקות עם נפט ולשמן עם שמן גיר 80/90 או עם ספריי ייעודי. בפועל קשה להשיג נפט ושמתי לב שהשמן לבד מנקה את השרשרת טוב מאד.
מוזר שיצרנים שונים נותנים הנחיות סותרות עבור שרשראות ככל הנראה מטכנולוגיות זהות. מאמין שגם duadi משתמש בנפט בהתאם להנחיות שלו. גם אצלי מומלץ לשמן עם 80-90 אבל מה שמביך אותי זה אותו "דטרגנט נייטרלי" לניקוי
Screenshot_2017-06-25-21-39-30.jpg
לאחר קריאה נוספת גם אצלי בספר רכב אין המלצה לשימוש בנפט.
יש איסור להשתמש בבנזין אך אין איסור מקביל ומפורש לשימוש בנפט.
מקריאה נוספת נראה שהקרוזן (kerosene) שונה מהנפט לחימום ביתי (home heating oil או HHO) : הראשון יותר נדיף עם נקודת הצתה נקודת התלקחות ונקודת קפיאה נמוכות יותר אולם מאחר ששניהם עשויים מתערובות, ישנה חפיפה במרווחים
סביר שהיצרן היה מציין בפירוש איסור שימוש בנפט (heating oil) אם לכך התכוון ולדעתי ניתן להסיק שניתן להשתמש בנפט לניקוי.