תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: ציפוי מדבקה (wrap) לאופנוע

Member

ציפוי מדבקה (wrap) לאופנוע

כבר הרבה זמן שאני חושב על לקנות מדבקה (טפט) כדי לעטוף את האופנוע בגלל 2 סיבות עיקריות:
    1)שינוי סטייל, האופנוע שלי אדום ואני אוהב שחור.
    2)הגנה על חלקי האופנוע מדהייה, שריטות ושאר נזקים.

להזמין מדבקה של M3 או של VVIVID עלול לצאת יקר ובעיקר - אין לי שום ניסיון בזה או כלים מתאימים.

האם קיים מישהו שעשה זאת? לבד או בסדנה/עסק ?
    ואם כן מהו טווח המחירים עבור אופנוע (נייקד)?

מחיפוש זריז בגוגל קפצו שני בתי עסק עיקריים אך מעדיף לשמוע מבעלי ניסיון.
    תודה ושבת שלום.

Senior Member
    אנסה להשיב בקצרה....

על פניו, אם יש סטיקר מוכן שמתאים לחלף באופנוע משתלם יותר להזמין מחו״ל (מעבר לעלות החומר, סטיקר מוכן חוסך גם זמן עבודה שעולה כסף). העניין הוא שספק אם מתקין יסכים לקחת אחריות על חומר שהוא אינו מוכר ולכן אם ישנה תקלה, הסטיקר נקרע מאבד צורה שלא ניתן לסדר באמצעות חום וכיוצ״ב אתה תהיה תקוע (בייחוד אם יש לך סט תואם לכלל האופנוע), עד שתזמין סטיקר חלופי.
    לכן אם אין בחו״ל סטיקר ייעודי שכבר הותאם לחלף האופנוע, לכאורה כבר עדיף לצמצם את הסיכון ולהשתמש בחומר מקומי נגיש (בכפוף לכך שהמחיר אינו פסיכי).

כך גם לצפות משטחי אופנוע זה לא פעם מסובך יותר ממשטחי מכונית (שלא לדבר על גישה) כך שיתכן שיבקשו ממך להביא להם את המשטחים מפורקים מהאופנוע דבר שכרוך בזמן נוסף מבחינתך שמקטין את היתרון בציפוי ביחס לטרחה שבצביעה.

יתרה מזאת, לא כל בית עסק יסכים להיכנס לזה מבחינת יחס עלות (וחומר חלופי אם ההדבקה הראשונית לא תצלח). לכן ככלל תצפה לכך שככל הנראה יקחו ממך פרמיה גבוהה יותר בגין החשיפה של המתקין לבלת״מים והעובדה שהוא יכול לעשות יותר כסף מהתקנה לרכב מאשר לך באותו הזמן.

בנוסף, קח בחשבון שלא כל אופנוע כדאי לצפות בצבע אחר. למשל, דוקאטי לרוב יהיה סחיר יותר בצבע אדום מאשר צבעים אחרים (תלוי בדגם). כמו כן, יתכן שאם אתה כבר מצפה, אז אולי כדאי לחשוב בכיוון של ציפוי ״קארבון״ שיותר מבוקש כיום (יש בכל מיני צבעים ומשטחים חלקים ומחוספסים).

מבחינת מחיר, אתה תצטרך לגשת ישירות למתקינים ולקבל הצעת מחיר אבל קח בחשבון ששעת עבודה היא לרוב סביב ה 200 ₪+מע״מ. תבדוק את היקף זמן העבודה הצפוי ועלות החומרים ואז תראה אם משתלם לסגור על עבודה נטו או עם חומרים והאם על מחיר פיקס או פר זמן.

Senior Member
    שכחתי להוסיף... אין לי ספק שאתה מסוגל לעשות זאת לבד אבל זה כאב ראש ורוב הסיכויים שסתם תהרוס את הסטיקרים או שלא תהיה מרוצה מהתוצאה כך שכן הייתי מתקין במקרה זה בבית עסק.

Member
    תודה על הפירוט.
    אתחיל בזה שאני מעוניין במדבקה (יריעה) בצבע שחור (מט לצורך העניין) ולא במדבקה ייעודית שמתאימה לדגם ספציפי.
    כמו כן האופנוע הוא נייקד ובסך הכל מדובר על ציפוי 3 חלקים : מיכל דלק, כנף קדמית ומסכת חזית שבכלל רובה פלסטיק שקוף.
    עניין הסחירות פחות רלוונטי וארצה צבע שאני אוהב. בכל מקרה אפשר להוריד את המדבקה ולחזור לצבע המקורי.

אני מסכים שאוכל לעשות זאת לבדי אבל אני לא באמת יודע מהו התהליך ובאיזה כלים עליי להשתמש ואם מדובר על סכום כולל שהוא נמוך אצל בעל מקצוע אז מבחינתי זאת אופציה.
    אם ירצו מעל כמה מאות שקלים מבחינתי אין הצדקה.

https://vvividshop.com/collections/a...nt=10956425668 דוגמה

Senior Member
    אני בהחלט מבין, אך טוען שהמדבקה/יריעה/פילם שכבר חתכו והתאימו לדגם (אפטרמרקט) יכול לצאת לך זול יותר בעלות הכוללת מאשר להזמין את יריעת הפילם ולהתאים אותה בארץ או גם לרכוש וגם להתאים בארץ. זאת בשל עלות החומר (אתה מזמין יותר חומר משצריך וגם מבזבז חומר שלא תצרוך) + עלות זמן עבודה בהתאמה בארץ (שכולל בתוכו את עלות הסיכונים של המתקין).

כן אשוב על דברי לגבי החלפים. יש אופנועים עם משטחים שקל להדביק עליהם ויש אופנועים בעלי חלפים מעוצבים, עם חריצים ומה לא, שמקשים על ההדבקה. זה שיש לך רק 3 חלפים שאתה רוצה לצפות לאו דווקא עושים את זה פשוט יותר מלצפות אופנוע אחר בעל 5+ חלפים.

וכן, ציפוי שלושה חלפים כפי שאתה מתאר עם חומר בארץ כנראה שיחצה את רף ה- 500 ₪, אבל ספק אם יעלה הרבה מעבר לכך. אפרופו, קח בחשבון שיתכן שחלף שקוף ידרוש ציפוי דו צדדי אם יש חלף שיהיה ויזואלי מהצד שכנגד אחרת זה יראה זול והציפויי יבלוט לעין.

אתה לא חייב לבצע שימוש בכלים מקצועיים ואולי באמת תנסה לבד (תצפה קצת בסרטוני הדרכה ביוטיוב להבין במה זה כרוך) ואם לא תצליח לבד אז תשקול מחדש פניה לבעל מקצוע.
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 08-07-2017 בשעה 14:20.